Közel 15 ezren már megszerezték új végzettségüket azok közül, akik a téli közfoglalkoztatás során ültek iskolapadba – írja a Magyar Nemzet szerdai száma.

A Magyar Nemzettel a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, csaknem százezren ültek iskolapadba, a képzést eddig – 785 vizsga keretében – 14 524-en fejezték be sikeresen. A képzések jelentős része még folyamatban van, a többiek az eredeti terveknek megfelelően március 31-ig vizsgáznak majd.

A legtöbben betanító jellegű képzésen vettek részt, de több ezren szereztek OKJ-s bizonyítványt, például bérügyintézői vagy tb-ügyintézői képesítést. A legtöbb sikeres vizsgát Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád és Békés megyében tették – olvasható a lapban.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
@lenhardtibolya: A bizonyítványok zöme mögött nincs tudás fedezet. Úgy kerülnek ki az ált. iskolából, hogy nem tudnak olvasni, így lehetetlen a szakmai képzés. Az érettségizők, még a helyesírás alapjait sem sajátítják el-hivatali munkahelyemen tapasztaltak szerint az "éretségit" így írják, ha az anyja nevét kérdezem , rákérdez, hogy melyiket írja.A diplomásnak is megáll a tolla, ha azt kell íni, fellebbezni nem kívánok. Miről kapnak bizonyítványt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
@QQCSI: Hatalmas ostobaság a különféle végzettségűeket együtt "továbbképezni", mert abból semmi jó nem származhat.
Mobil123
@Senara: A gyakorlatot majd a vezír igazolja nekik:-))

Azért ma már a legtöbb helyen diplomás és legalább angol középfokú nyelvvizsgával rendelkező szakügyintézőket keresnek és nem félév alatt megszerzett papírossal rendelkezőt.
csikknorisz
@perfekt: Berakják otthon a fiókba, aztán április végéig mennek az utcára szemetet szedni, stb. Nem vicc, így van "megszervezve". Márciusban megkapják a papírt, április végéig meg gereblyézhetnek az árokparton, akármilyen bizonyítványt kaptak. Ebből láthatják, mennyit is ér a frissen megszerzett végzettség.
silber13
@Mobil123: nincs probléma! Majd a csúti szirti viziló és stábja megoldja! a papirokat, jelmondatukhoz híven: " Plagizate necesse est! " :-)))))
bögöly
A világ legnagyobb lenyúlása ez az OKJ-s képzés.
Eszméletlen pénzekért okítják őket,s ezen pénzek azok,melyeknek a megtérülése ellenőrizhetetlen.

Én is tudok olyan 8 általánost alig-alig végzett takarítónőről,aki most vizsgázik Excell táblázatkezelésből,valamint rendezvényszervezésből.
Szegény kézzel-lábbal tiltakozott a beiskolázás ellen,hiszen bukás esetén 400.000 ft-ot!!!
kéne visszafizetnie.

Nyújtsa fel a kezét,aki hallott már OKJ-n megbukott tanulóról!!
Na.ugyehogy,ugye?

Nagy büdös kamu ez az egész,talán,jó indulattal 1% tud elhelyezkedni.
Mobil123
@silber13: Csak tudod nagyon jól hogy gyakorlati tudás nincs (és most általánosságban is mondom tudod nagyon jól) a papír mögött. Ismerek olyan diplomást hogy egy qrva csekket nem tud kitölteni, de simán megmagyarázza hogy a betonvályú elrohad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.