Politikai PR-fogásnak tartják a külföldi elemzők a bankok tegnap bejelentett büntetését – írja pénteki cikkében a Napi.hu.

A magyar központi bank 35 kereskedelmi bankot büntetett meg a fogyasztók érdekeinek védelmére hivatkozva. Az érintett pénzintézetek áthárították ügyfeleikre a Fidesz vezette kormány 2013-ban bevezetett új bankadójának jelentős részét – idézi az indoklást a Wall Street Journal (WSJ). Az MNB összesen 1,2 milliárd forintot (5,3 millió dollár) vár az elmeszelt három tucat banktól.

A dorgálás része, hogy a pénzintézeteknek vissza kell téríteniük ügyfeleiknek azt az összeget, amit a díjemelésekkel beszedtek tőlük. Több százezer fogyasztóról van szó, akiknek összesen tízmilliárd forintos nagyságrendben kell visszatérítéshez jutniuk – véli az MNB.

Küldtek egy újabb üzenetet a népnek, amely arról szól, hogy a kormány továbbra is harcol a bankok ellen, védi velük szemben az emberek érdekeit – értékelte a büntetést Timothy Ash, a Standard Bank ismert feltörekvő piaci elemzője. Jó sok PR, halovány hatással a bankokra – tette hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.