Összesen 1,2 milliárd forintos bírságot szab ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azokra a bankokra, amelyek jogszerűtlenül emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit – írja a Pénzcentrum.hu.

A büntetés 35 pénzügyi szervezet között oszlik meg, és több országos bank is szerepel a listán – derült ki a pénzügyi felügyelet csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján. A bírság kiszabására elsősorban a bankszámlaköltségek jogosulatlan emelése miatt került sor.

"Azért volt szükség ilyen mértékű bírság kiszabására, mert ez a jogsértés elterjedt gyakorlat ma a bankok között" – fejtette ki Dr. Windisch László a Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnök.

A jogsértések több százezer fogyasztót érintenek, a becslések szerint 10 milliárd forintos visszatérítendő összegről van szó. A fogyasztóknak ezzel kapcsolatban nincs teendőjük, a pénzügyi intézmények mindenkinek automatikusan visszafizetik a jogsértően beszedett díjakat – olvasható a Penzcentrum.hu cikkében.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
semmi gond gyerekek ! lehet a kasszához fáradni és csengetni . visszaszedik azt amit lehúztatok a devizahitelesekről és mindenféle kitalált késedelmi pótlék meg egyéb kiötlött xarok formájában leszedtetek a lakosságtól és közben pótolják azokat a pénzeket amit közlekedési bírság cimszóval már nem lehet leszedni az gépkocsitulajdonos állampolgárról . Ördögi kör aminek sosem lesz vége ! :-(
Tekla
Meg kell szüntetni a számlákat . Csak hogy mindenki úgy el van minuszolva , hogy nem képes rá , jól ki van ez találva!
coyote3
Megfigyeltétek, hogy a bankok miért csak ebben a ciklusban lettek közellenségek? Elgondolkodtató...
Desischado
Azért lettek közellenségek, mert orbán saját bankot akar! Amúgy meg visszaszedik valamilyen formában úgyis!
Yoda69
Majd visszaperlik, aztan megint csak mi fizetunk, adofizetok, mert a csutitaho hozott egy olyan torveny hogy az allam bebukott birosagi pereit az adofizetoknek kell fizetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.