Az MSZP szerint erkölcstelen és törvénytelen a Fidesz kampánya, ugyanis túllépte a törvényes határt a kormánypárt kampányköltése a több mint 70 országban jelen lévő Transparency International és más független szakmai szervezetek számításai szerint.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Fidesz, a Fidesz-kormány, valamint "a Civilbe Öltözött Fideszesek (CÖF)" együttes kampányköltése a maximálisan megengedett összegnek immár több mint a kétszeresére rúg.

Mint fogalmaz: "mától világos, hogy a hazugságokra és az egyenlőtlen játékszabályokra építő Fidesz kampánya nem csupán erkölcstelen, hanem törvénytelen is".

Azonban hiába a Fidesznek kedvező választási rendszer, hiába a köztereket és a médiát elárasztó narancsos sikerpropaganda, az emberek többsége tudja: az élet nem könnyebb, hanem nehezebb lett az elmúlt években, ahhoz pedig, hogy ez megváltozzon, kormányváltás kell – fogalmaz Budai Bernadett.

A kormányváltó szövetség pártjai továbbra is a törvényes keretek között tartják a kampányukat. "Tisztességtelen feltételek mellett, ám tisztességes eszközökkel fogjuk április 6-án legyőzni Orbán Viktort és rendszerét, majd szigorú, de jogállami elszámoltatásba fogunk kezdeni" – közölte az MSZP szóvivője.

A Transparency International (TI) szerint a Fidesz-KDNP – a CÖF és a kormány segítségével – kétszeresen túllépi a törvény által meghatározott egymilliárd forintos határt a kampányfinanszírozásban. Ligeti Miklós, a TI Magyarország jogi igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón közölte: még nem ért véget a választási kampány, de február végéig a Fidesz több mint kétmilliárd, a baloldali kormányváltó szövetség 680 millió, a Jobbik 650 millió, az LMP pedig 310 millió forintot költött. A kampányköltések törvényes határértéke egymilliárd forint.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Ezek csak másokkal tudnak foglalkozni, mint magukban keressék a hibát! A kampányuk annyiból áll, hogy mindent tagadnak, amit a fineszesek csinálnak. :)

(Sz@r érzés lehet 3 héttel a választások előtt ellenzékinek lenni. Teljesen reménytelen helyzetben vagytok, és már abban sem bízhattok, hogy majd Brüsszel segít nektek.)
Hellcat
@verőce21: "Ezek csak másokkal tudnak foglalkozni, mint magukban keressék a hibát! A kampányuk annyiból áll, hogy mindent tagadnak, amit a fineszesek csinálnak." Nem tudom észrevetted-e de ezzel a kijelentéssel arcon köpted magad. Ha a fidesz nem foglalkozna csak a baloldallal akkor talán nem kéne minden fideszes rágalmazást tagadni és tudnának rendesen kampányolni is nem? De azt, hogy a fidesz mennyire mocskos módon intézi a választásokat azt inkább hagyjuk is.
verőce21
@Hellcat: (22:46) Értékes interjú, számomra hiánypótló az orbáni rendszer megértéséhez. :)
tavaszi
beszélsz-beszélsz ...de minek...hellcat
Hellcat
@tavaszi: Neked már leírtam egy másik cikkné...de elég szarul érinthetett a csúnya igazság mert nem tudtál rá válaszolni...még csak egy jó kiadósat libsibolsizni se tudnál...pedig az szokásotok ilyenkor. Nem is baj...felőlem maradhatsz elvakult csőlátó fidesznyik, ha így jól érzed magad.
JAJMÁR
"Mint fogalmaz: "mától világos, hogy a hazugságokra és az egyenlőtlen játékszabályokra építő Fidesz kampánya nem csupán erkölcstelen, hanem törvénytelen is". "
Bojkottálni kellett volna az egész választást, a törvény elfogadása után rögtön. Most már késő !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.