Az új törvényi lehetőséggel élve, közúti ellenőrzés során, két esetben is behajtották a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az adótartozást a Dél-Alföldön, az egyik esetben egy vontatót foglaltak le a pénzügyőrök, a másik esetben helyben kiegyenlítette tartozását az érintett személy – tájékoztatta a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Némedi-Varga Éva elmondta: a törvény január elsejétől lehetőséget ad a pénzügyőröknek arra, hogy akár közúti ellenőrzéskor is, az adótartozását ki nem egyenlítő adósoktól ingóságokat foglaljanak le.

A sajtóreferens az esetekről elmondta: a pénzügyőrök közúti ellenőrzés során az országba belépő áruszállítók és az áru címzettjeinek adó- és vámhátralékát vizsgálták. Ennek során, Nagylak térségében megállítottak egy magyar tehergépjárművet. Az adóigazgatóság munkatársainak segítségével a vizsgálat megállapította, hogy a gépjárművet üzemeltető Csongrád megyei vállalkozásnak közel félmillió forintos adótartozása van. A törvény adta lehetőséggel élve a pénzügyőrök – az adótartozás beszedésének biztosítása érdekében – a Volvo vontatót lefoglalták.

Szintén a törvény adta új lehetőséget használták ki a pénzügyőrök, mikor Gyula térségében ellenőriztek egy román rendszámú tehergépjárművet. A vizsgált okmányok alapján a jármű több mint 20 tonna tűzifát szállított egy magyar magánszemély részére. A pénzügyőrök ellenőrizték a címzettet, akiről kiderült, hogy végrehajtható adótartozása van. A magyar címzett, értesülve a pénzügyőrök eljárásáról, az adótartozást a helyszínen, nyugta ellenében megfizette.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Így is kell ezt csinálni! Lehet az egyetlen vontatója volt a fuvarozónak, magyarul a megélhetése. Dögöljön éhen oszt jónapot. Igaz ma meg lesz az adóbevétel, de holnap már nem lesz miből fizetnie! Idióta ország, idióta törvények, gyilkos végrehajtók és szolgák! :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
darwin
Megállították a teherautót Nagylaknál,kiderült,hogy félmilliós /ötszázezer /forint adótartozása van,lekapcsolták a pótkocsit fedezetül.
Megáll az eszem.
Győzikét mikor szállítják ki a luxusautójából ?
Meine Ehre heisst Treue
Így kellene eljárni a szabálytalankodó külföldi járművezetőkkel is.
lópicigáspár
Így is kell ezt csinálni! Lehet az egyetlen vontatója volt a fuvarozónak, magyarul a megélhetése. Dögöljön éhen oszt jónapot. Igaz ma meg lesz az adóbevétel, de holnap már nem lesz miből fizetnie! Idióta ország, idióta törvények, gyilkos végrehajtók és szolgák! :-(
bundi
@darwin: lényegében nem a pótkocsit tartották meg, nem is írnak pótkocsirol, hanem a teherszállítót...
"a Volvo vontatót lefoglalták."
csak kíváncsi vagyok az áruval mit kezdtek...
lepakolták otthagyták? vagy akié az keresse meg a raktáraik valamelyikében?
érdekes logika...így tényleg kirúgják a maradék, még így úgy vegetáló cég alól is a sámlit...
SpamKontroll
Egyet is értek meg nem is... Svájcban még a határon képesek megállítani a jó embert és a 20 évvel ezelőtti parkolási jegyet kamatos kamattal behajtják vagy nem léphe be az utas...
Magyarországon nagyon rossz az adófizetési morál, de baromi magasak az adók... Dehát amikor kinnt éltem, akkor sok magyar kisvállalkozó kijelentette, hogy hiába kellenne csak 300 fontot fizetnie egy évre adót, akkor sem fizeti be, hanem elkerüli...Tehát van egy réteg, akik akkor sem fizetnék be, ha 30 000 Ft. lenne egy évre.
Van, akinek nehezen megy a vállalkozása és azért nem fizet és van, aki ki tudná fizetni, de nem fizeti, inkább becsukja a céget stb. stb.

Szerintem a Horváth András féle ügy kipattanása miatt leszóltak felülről, hogy "adórevizor gyerekek... nyomjátok a statisztikát... üssétek a kicsiket... "
SpamKontroll
@darwin: Hát igen... ne csak a megélni próbáló kiscégeket basztassák, hanem a sok hulladékot is. Az is a baj, hogy aki igazán csal, annak cége sincs, így aztán nincs rajta a radaron... A Győzike félék meg még sorolhatnám... Azok, akik 2 évig alkalmazzák a kétkezi munkást, nem fizetik be a járulékait és aztán becsukják a céget...
lajospapa
Magyarországon rossz az adómorál. Igen, ez sok évszázadon alakult így ki mert a nép jó okkal úgy érezte, hogy a beszedett adó "rossz helyre" megy. Ez sajnos most is így van. Aki majd valaha tud tenni ellene annak könnyebb lesz beszedni és nem kell útonállóskodni. Addig viszont ez törvényesített rablás.
Cicamama55
Vajon Horváth úr által feltárt-NAV botrány-gazdagjaira is lecsapnak, s is így járnak el, vagy még a környéküket is nagy ívben elkerülik...
bukfenc
@darwin: ma, 11:53

Cigó a cigót ne báccsa máá'
bukfenc
A "nagyokhoz" miért nem nyúlnak? neki több száz milliós tartozásuk van??

Waberers', Szemerey, Horváth stb?,
Vagy, ott már működik a politika, a korrupció??
SpamKontroll
@bukfenc: Biztosan... Itt már régen le vannak osztva a lapok..
hápháp
Természetesen meg kellene nézni, hogy kinek milyen a megélhetése. Vegyünk példának egy Domaszéki Kft vezetőjét. Csal, hamisít, volt polgármester. Tartozik több mint 10 millió forinttal. Cégei vannak országokban. Dolgozok adóit csalja ki bel és külföldön. Az adóhivatalnál ismerőse van és vigyorogva vesz új Mercédeszt. Luxus körülmények közt él. Svájcban lányát tartsa el. Sikkasztásért büntetve volt és az adó hivatal az ilyeneket nem meri megkeresni. Sajnos ez a mai magyar igazságszolgáltatás.Kitermelte a magyar pénztelenség a korrupciót, a láncos kutya bírókat akik olyan ítéletet hoznak amit a főnöke mond, de pénzzel motiválva.
hápháp
Csak a szegény és kiszolgáltatott vállalkozót csesztetik, de a nagy csalókat messziről elkerülik.
esmeraldana
Ennyi mocsokság mint most folyik az országban , még soha sem volt!! Magyarok még ez sem elég ahhoz hogy lázadjatok??
modera
@darwin: Számold ki, ha mindenkinek "csak" félmilliós adótartozása lenne, az mekkora adókiesést jelentene egy országnak? A kis adócsaló ugyanúgy adócsaló.
hattorihanna
@modera: Te pedig azt számold ki, az mekkora adóbevétel lenne az országnak ha a milliós-milliárdos adócsalókkal befizettetnék amit elsikkasztanak.Mondjuk kezdjük a Horváth András által említett 1000-1300 milliárddal!Tudod hogy ez nagyságrendileg mekkora összeg?Kétlem.Egyébként abban egyetértek hogy a kis adócsaló is adócsaló,de az a különbség hogy a kicsiket el is kapják.
darwin
@modera: A cél nem szentesíti az eszközt.Ez akkor is útonállás,rablás,rekvirálás, padlássöprés,nevezd ahogy akarod,Rákosi módszer.Te elfogadod azt a választ,hogy azért nem fizettem adót,mert akkor veszélybe kerül a megélhetésem?Pedig van ilyen vállalkozó,nem kevés.
modera
@darwin: Nem fogadom el válaszként. Nekem miért nem jut soha eszembe, hogy adót csaljak? Erre rossz válasz lenne tőled, hogy azért, mert még így is marad bőven, hiszen ami nem jövedelmez, azt nem kell erőltetni. Minek olyan vállalkozást, vagy céget fenntartani, ami csak veszteséget termel?
modera
@hattorihanna: Lassan kezdenek fogást találni rajtuk is, mármint a nagybani csalókon, csak figyeld a híreket. Ami viszont még nagyon fontos, hogy csak azért ne hidd senkiről, hogy csaló, mert sok pénze van.
hápháp
Most néztem meg a NAF tartozási listát. Borzalmas. Nem lehet számokban kifejezni a sok több százmilliós tartozásokat. Nézzétek meg ti is, mert nem titok, egy hosszú lista van, szinte nincs vége. És ezt a NAF embereivel halmozták fel, vagyis korrupcióval!
hattorihanna
@modera: A híreket?
Amiben a fideszt istenítik,és olyan cenzúra alatt áll mint még eddig soha?
Ne nevetess már könyörgöm.A könyvelőmnél nekem nincs hitelesebb forrásom,elég érdekes történeteket szokott mesélni.Annyit elárulok hogy a valóság köszönőviszonyban sincs az általad emlegetett "hírek"hez...
modera
@hattorihanna: Az adócsalás nem 4 éve kezdődött el, ez egy jó régi magyar szokás.
Tényfeltáró
Az ukránok is így kezdték, és most látni, hogy hova jutottak.Semmiféle útonállás nem törvényesíthető. Úgy látszik, keletről jön a fény.
Desischado
A kicsiket elkapják, a nagyok bezzeg futhatnak! Undormány az egész, úgy ahogy van!
kkalman
Szeretnék már olyan hírt hallani, olvasni, hogy a sok száz milliót, milliárdot zsebre tevő adócsalókat fogják el. Amíg ez nem valósul meg, addig ez az egész, a törvénnyel támogatott útonállás, rablás kategóriába tartozik.
darwin
@modera: Nem szoktam veled vitatkozni,mert feleslegesnek tartom,de most gondolj bele:Vannak olyan emberek,szándékosan nem vállalkozót írok,mert akkor mindenki arra asszociál,hogy gazdag,akik nem tudnak elhelyezkedni,mert 100 km-es körzetben sincs munka.A 22000 Ft segély tudod mire elég.De megteheti,hogy megjavít egy -két kerékpárt,autót,mert ért hozzá,kifest egy házat,számla nélkül,hogy meg tudjon élni.Ha a mondjuk 20000 forintból még adózik,járulékozik,több kiló kenyérrel kevesebbet visz haza.Ha viszont megfogják,több százezer büntetés jár neki,ADÓCSALÓ lesz..Költői a kérdés,mert neked ez nem jut el az agyadig,nem is akarod érteni:eteted a gyerekeidet,vagy adózol?
hápháp
77 oldalon vannak a nevek. Matematikusnak kell annak lennie aki ki tudja számolni a sok milliárd kárt amit okoztak. Egy megjegyzés: Ha valakinek nem megy az üzlete az bezárja. Nincs pénz a sokat hangoztatott tönkre ment üzlet fenntartására. De, és itt a de, arra van pénz, hogy tovább folytassa az állítólagos romokban lévő üzletet. Akik több millióval-m9illiárdal tartoznak az államnak remekül élnek. Kocsikat, kamionokat, nagy cégeket tartanak fenn. A dolgozókat fizetik, még a TB járulékot is meg a dolgozók után az adót is mert a dolgozó elmegy a cégtől. Tehát, akkor milyen adótartozásról beszélünk. Nem foglalnak le cégeket mert az adószaknemberek megkapják a honoráriumot. A bíróságra hiába mennek mert a szakértők is le vannak fizetve. Nézzünk meg egy pár szakértőt. Például, Szegeden az egyik szakértőnek a Balatonon több szintes hotelja van. A korona Hotel Siófokon. Futball csapata. Heti 2 millió forintot tótozik el még 3 cimborájával. Egyenlőre csak ennyi. Akkor miért beszélünk milliós-milliárdos adóról, meg bírósági feljelentésről!

Az adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – magánszemély (és egyéni vállalkozók) – adózók 2013. szeptember 30-i állapot pdf
hattorihanna
@darwin: Pontosan ezt akartam leírni,itt már a" lét a tét" nagyon sok embernek.Nem tudom kedves fórumozó társunk Modera miből él,de hogy 20 éve oda még a szél se fújt be az biztos.Kicsit ki kellene mozdulni,szétnézni az utcaajtón túl is.Nekem már az is sok mindent elárul hogy évekig a kukázók a ruhákat,mindenféle holmikat szedték ki a kukából.Most meg csak a kaját!
modera
@darwin: Hozzám is jár 4 olyan dolgozó, akik 120 km - ről járnak be, mert dolgozni akarnak, és eltartani a családjukat. A távolság nem lehet kifogás. Az útiköltségük 80 % - át ráadásul térítem, a keresetükből is erre nem kell sokat fordítaniuk, ráadásul bőven van is miből. Tudom, saját törvényű vagyok sok téren, de ez van.
modera
@hattorihanna: Nézz utána, mert párszor már itt ezt kielemeztük, és nem akarok megint "szerény" lenni...:-)
darwin
@hattorihanna: Kérlek,ne válaszolj neki.Szerintem egy kisstílű fizetett hirigelő aki azért kapja a pénzt,hogy felháborítsa a többi hozzászólót.Hagyjuk a fenébe.
SpamKontroll
@darwin: Mert azt nem tudjátok elképzelni, ha valaki jól menő vállalkozó? Azért itthon ám nagyon kemény dolog sikeresre futtatni egy vállalkozást.
darwin
@SpamKontroll: De bizony el tudjuk képzelni.Ismerek is néhányat.
Pont azért mert nagyon kemény dolog egy sikeres vállalkozás, egyik sem lógatja itt a propin a farkát,ajvékolva,hogy ő milyen gazdag,mennyivel többet ér,mint aki minimálbérért dolgozik .Amíg vállalkozó voltam,addig jutottam a számítógéphez,amíg a számlát megírtam,vagy a rendeléseket megnéztem,többre nem volt időm.
A jól menő vállalkozó már reklámra sem költ,ismerik,elismerik a munkáját.A pénzéről nem beszél az akinek sok van,mert tudja,hogy sok az éhes ember.Kőkeményen dolgoznak,hajtják a pénzt,amikor meg nem,akkor elmennek pihenni csendesen,feltöltődni a következő hajtásra.
Szóval egyezzünk meg,hogy ez a Háry János inkább szélhámos,mint jól menő vállalkozó.
SpamKontroll
@darwin: Lehet, de szerintem meg pont, hogy elég sznobok a magyarok (a vállalkozók is).. Az hogy van ideje csetelni szerintem nem feltétlenül jelenti, hogy lógatja a lábát vagy a fennmaradó időben ne dolgozna sokat... Vagy éppen hatékonyan. Amiket olvastam tőle azokból elég életszerű a hozzáállása. Mondjuk inkább az lehet, hogy nem ő a tulaj, csak egy közeli vezető.
darwin
@SpamKontroll: Fizetett kommentelő,már a sokadik néven.
modera
@darwin: Mosolyt csaltál az arcomra, de igazad van, ez itt egy név nélküli fórum, ahol mindenki azt ír, amit akar. Nagyon nem érdekel, hogy mit hiszel, vagy mit nem rólam, az igazságot úgyis csak én tudom. Tudod, amikor az ember eljut egy szintig, teszem fel tulajdonos lesz, stb., akkor sok minden megváltozik. Egyébként meg nehogy már én írjam a számlát, amikor létezik olyan, hogy titkárnő. Gyere el egyszer, ha Békés megyében jársz, szívesen látlak.
modera
@SpamKontroll: Az irigység határtalan tud lenni ebben az országban, egyébként köszönöm, hogy a védelmemre keltél.
SpamKontroll
@modera: Igazából én azt látom a hozzászólásaidból, hogy nem vagy kritikus a jelenlegi kormányzattal szemben, ebből adódóan felmerül, hogy miért lenne érdemes téged fizetni, ha ez egy rendszerellenes portál? Nem pont akkor lenne értelme téged fizetni, ha rendszerellenes lennél? -) Ha bőszen Jobbikoznál vagy Fletóznál, akkor több értelmét látnám.. Ennyi...
modera
@SpamKontroll: Mindenki azt hisz, amit akar. Egyébként valóban nem vagyok kritikus a jelenlegi kormányzattal szemben, mert nem dőlök be a baloldali propagandáknak. A mai kisemberek azt hallják most Bajnaitól, Gyurcsánytól, stb., amit szeretnének hallani, de ezen emberek többsége ezt már a rendszerváltás óta hallgatja, és oda szavaznak, amelyik párt nagyobbat ígér, és azt várják, hogy majd a kormányok oldják meg a problémáikat. Sokan a mai napig csak várnak a csodára, akár a rendszerváltás óta, de a csoda magától csak nem jön el...
SpamKontroll
@modera: Teljesen egyet értek... Én is úgy látom, hogy nagyon nagy részben azok a körök szimpatizálnak Gyurcsánnyal, akik úgy gondolják, hogy "nekik jár" a magasabb nyugdíj, az ingyen utazás, a segély. Járhat is, ha van rá keret.
A DK-ás videón sem nagyon láttam fiatalkokat, főleg a nyugdíjas korosztály... (Nem arra utalok, hogy aki egész életében befizette a járulékokat stb, annak ne járjon a nyugdíj, hanem arra, hogy egyre jobban megy ki a divatból az "effektive munka nélkül magas jutattások kora" több cikk is szólt erről mostanában..) Más országokban is szűkül a keret ezekre a juttatásokra.

Most ezzel csak arra akartam utalni, hogy főleg a 60 felettiek azok, akiknek még benne van a fejében, hogy elvárható a kormánytól, hogy adjon pénzbeli támogatást... Illetve a munkanélküliek, kiskeresetűek csoportja...

Persze, általánosítani nem lehet, de valahogy nekem ez a kép alakult ki...

Amúgy itt "vizuálisan szempeköptek", mert mernék megint a Fideszre szavazni. (habár vannak kételyeim).

Emlékszem, hogy 2010 tavaszán jöttem vissza MO-ra, és elképesztően nagy volt a felháborodás a bukott Gyurcsány ellen...
Erre nagyon emlékszem. Nem érdekeltek az események, de valahogy úton útfélen emlegették az emberek.

És akkor eltelik 4 év és mintha mi sem történt volna...

Becsüllek, hogy ha valamire vitted... Mert szerintem itthon rohadt nehéz vállalkozni..
modera
@SpamKontroll: Az én történetem igen érdekes, de max. priviben mesélem el, már amennyiben érdekel. Itt már nem akarok semmit magamról még egyszer írni, mert jön a felbőszült tömeg, és annyi nekem...:-) A DK - ról jól látod, a nyugdíjas korosztály pártja. Nagyon kevesen hisznek már ennek a Gyurcsánynak, Bajnainak, az Mszp - nek, hiszen anno eladtak mindent, amit csak lehetett (cukor, cementgyár), szóval én nem félek attól, hogy április 6. - án bajba kerülhet a Fidesz. Azt meg, hogy itt neked esnek, szokd meg, vagy ha nem bírod esetleg a sok negatívumot, vannak oldalak, ahol főleg kormánypárti emberek társalognak, de az állandó bólogatás, egyetértés nem olyan izgalmas, mint amikor folyamatosan elküldenek a p...ba:-)))
dzurinda
@modera: "Nagyon kevesen hisznek már ennek a Gyurcsánynak, Bajnainak, az Mszp - nek, hiszen anno eladtak mindent, amit csak lehetett (cukor, cementgyár)"

Ezt ugye most nem gondolod komolyan? A cukor-és cementgyárakat akkor privatizálták, amikor Gyurcsány és Bajnai még a parlament közelében sem voltak (a 90-es években).
Meine Ehre heisst Treue
@hápháp: Ilyen törvényekkel nem csoda ha durva listát látunk. Nem így kellene a történethez viszonyulni.
Szvetlana
Bérkommentelő? Hülyeség. Meg van annak a módja, hogy más módon milliókat kaszáljon valaki.
modera
@dzurinda: A szocialistákra értettem, nem konkrétan Gyurcsányra, vagy Bajnaira, csak nem fogalmaztam elég érthetően, vagy pedig összemosódott amiket leírtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.