Bajnai Gordon szerint az Orbán-kormány feléli Magyarország tartalékait, a kabinet gazdaságpolitikája a sáskajáráshoz hasonlít.

Az Együtt-PM szövetség vezetője a hétfőn Kecskeméten rendezett lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az Orbán-rezsim az elmúlt négy évben képtelen volt érdemi növekedést teremteni, képtelen volt arra, hogy a magyar gazdaságot beindítsa, helyette a tartalékok felélésével tartotta magát életben.

Bajnai: a kormány feléli Magyarország tartalékait

Bajnai Gordon szerint az "Orbán-rezsim gazdasága" úgy viselkedik, mint a sáskajárás. "Ahhoz, hogy életben maradjon, mindig fel kell zabálnia azt, amiből a jövőben mindannyian megélhetnénk" – fűzte hozzá.

Az Együtt-PM szövetség vezetője példaként említette, hogy a magántulajdon Magyarországon nem szent, annak ellenére, hogy "olyan kormány van hatalmon, amely konzervatívnak hívja magát".

Szerinte mindenkinek van félnivalója, "hogyha ez a sáskajárás folytatódik", akkor semmi sem marad szent.

Orbán Viktor országlása Magyarországot egy lefelé szakadó pályára tette, egy olyan pályára, amelyben ideig, óráig még kitart a tartalékok felélése, majd utána, mint ahogy ezekben a napokban történik, a kormány kénytelen külső segítséghez fordulni és kívülről finanszíroznia hatalmon maradását – fogalmazott.

Álláspontja szerint erről szól a paksi megállapodás is, ahol háromezer milliárd forintos orosz államkölcsönt venne fel Magyarország. Oroszországtól az Orbán-kormány "szívességet kér, olcsóbb gázt kér átmenetileg, azért, hogy a rezsicsökkentésnek nevezett rezsiátverést még egy évig fent tarthass" – mondta, hozzátéve, hogy ezzel akarja megalapozni magának a választási sikert.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy ha a baloldali szövetség megnyeri a választásokat, akkor "véget kell vetni ennek a sáskajárásnak", vissza kell térni a kiszámítható növekedést hozó, munkahelyteremtő gazdaságpolitikához.

A lakossági fórumon, amelyen részt vett a kormányváltó szövetség két kecskeméti jelöltje,     Laskovics Diana és Király József is, mintegy százötvenen vettek részt az Ifjúsági Otthonban.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szjupermen
@Csizmás Kond: Nem, nem veszi meg a magyartól. Üzemelteti a vízművet és adja a vizet x forintért. Aztán jön a magyar a verőlegényekkel, meg a saját törvénnyel és el einstandolja a vízművet, aminek a szolgáltatását már x+y forintért adja.
adenoma
@perfekt: Ha Gordonkáék nyernének, akkor biztosan úgy lenne...:-)
dömdödöm
@Desischado: Na figyelj Des ! :-) az elmúlt években rengeteg ellenzéki politikus és politológus és újságírók ,művészek tömkelege próbálta megfogalmazni mi folyik itt .
A tegnap előtti hírvita című műsorban egy valakinek pontosan sikerült . Idézem :
Az Orbán Viktor egy új európai szabadalmat vezetett be . Konkrétan megheckelte a demokráciát ( Vicsek -ferenc ) ,szerintem laborizálja az országot , Gyurcsány szerint meg beleavatkozik az állampolgárok magánéletébe . Brutálisan megvágta a szociális támogatásokat ,álláskeresési támogatás ,önkormányzati segély és lakahatási támogatások tekintetében egyaránt , miközben a lengyelek és csehek ez idő alatt a már meglévő szoc támogatásokat emelték 5-15 % -al :-( A fidesz csodálatos laboros ötlete által elvont pénzeket viszont szórják kifelé minden baromságra . Sportklúbok megmentése , Új fociakadémiák létrehozása -pénzelése
Labdarúgó Arénák létesítése , román libakergető sc -nek 100 millió csípőből
Szobrok állítása , Pl : Peter Falk a kutyájával gondolkodik a város közepén
4 és fél milliárd szeuzó kincsek 7 darabjára . Szóval valami hiba van ,a váll felett.
amíg nem teszik lehetővé hogy pénz legyen az embereknél ami képes működtetni a belső piacot addig itt nem lesz semmi csak vágyállom és szobrok no meg olyan focisták akikről már 10 évesen világosan kiderül hogy alkalmatlan ,de még is nyomják mert valakinek játszania kell majd a csili vili stadionokban :-( szóval nagyon fontos dolgokra költenek . Ész megáll ! Az ország a külföldi cégek és bankok megsarcolásából él ,amennyiben beintenek és azt mondják elég volt ,veszik a kalapjukat , akkor vége a dalnak GAME OVER !, THE END ! FINIS ! elég veszélyes mutatvány amit csinálnak :-( :-( :-( egy mérsékeltebb politikára van szükség .
Üdv DES !
Desischado
@dömdödöm: Dömi! Most mondjam, hogy ezt mind tudom? Mondjam, hogy tökéletesen igazad van? Mondjam, hogy félek, mert ha ezek nyernek, nekünk és az országnak vége, Kampec, Dolores? Ezt te is tudod, és még jópáran tisztán látunk. Abban reménykedem, hogy elegen leszünk ahhoz, hogy minden csalás ellenére leválthassuk ezt a bandát. Mert ha nem, akkor ahogy írtad: GAME OVER. Ezt a hátrányt nem tudjuk behozni. Másfél hét múlva lesz a születésnapom, és csak azt kérem az égiektől, hogy ezek eltakarodjanak örökre!
dömdödöm
@Desischado: Én ott leszek és a helyes négyzetbe fogom tenni az X -et .
Többet nem tudok sajnos tenni per pillanat az ügy érdekében .
Desischado
@dömdödöm: Dömikém, én is! Ezt viszont meg kell tennünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.