Az Orbán-kormány alatt másfélszeresére nőtt az államadósság – jelentette ki az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtökön Orosházán, sajtótájékoztatón.

Bajnai Gordon megjegyezte: a paksi atomerőmű bővítésére szóló orosz hitel is hozzájárul az adósság növekedéséhez.

Kitért arra is, hogy a gyengélkedő forint következtében ma 220 ezer család küzd adóssággal, míg négy évvel ezelőtt a számuk 60 ezer volt.

A rezsicsökkentés és az energiaárak mérséklése nem hoz áttörést a gazdaságban – hangoztatta a politikus, aki úgy vélte, megoldást csak a kormányváltás hozhat. Egy új, hiteles kormány vissza tudja nyerni a befektetők bizalmát, a forint erősebb lesz, csökken az államadósság és a devizahitelesek helyzete is megnyugtatóbb lesz – tette hozzá Bajnai Gordon.

Elmondta: a siker érdekében "a kormányváltó szövetségnek" ki kell kerülnie az új választási törvény "rejtett aknáit".

Hozzátette: az egyéni választókerületekben több tíz képviselőjelölt indul, de csak egy erő van, amelyik valóban kormányváltó lehet. Ezt az erőt az orosházi választókerületben Varga Zoltán, a gyulaiban Bod Tamás képviseli – mondta Bajnai Gordon.

A sajtótájékoztatón Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke az alternatív energiák előnyét hangsúlyozta az atomenergiával szemben.

Kijelentette azt is: a kormányváltás nyújthat esélyt Magyarországnak arra, hogy elfoglalja méltó helyét a nemzetközi gazdaságban és az energiapolitikában. Az atomenergia helyett az alternatív energiában rejlő lehetőségeket "aknázzuk ki, különösen a geotermikus adottságainkat, amiben a Dél-Alföld és Békés megye rendkívül gazdag" – tette hozzá.

A politikus országjáró körútján szerzett tapasztalatait összegezve úgy vélekedett, hogy a választópolgárok elszántak a változtatásban, "a kormányváltó ellenzék választási sikere ad arra lehetőséget, hogy áprilistól Magyarországon új történelmet lehessen írni".

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@modera: Bajnai ígéretei reálisak, míg Orbáné a hazugságokra, a hazug számokra épül.
Ezek után nagyon könnyű választani hová kerüljön az X 6.-án.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
modera
@nyanya001: Dehogynem. Azt hiszed, nem tudom kikre céloztál?
nyanya001
@modera: Na ugye ! :)) Megy ez neked ha megerőlteted magad ! :))
modera
@nyanya001: Megy hát, csak szerintem a Fidesz nem maffiakormány, de ezt úgyis tudod.
nyanya001
@modera:Sajnos bőségesen rászolgált erre a megnevezésre !
Te is tudod jól ! Néz szembe az (i)gazságokal !
F_Viktor
@nyanya001: Érdemes elolvasni Frei 2015 című könyvét, igaz, hogy regény, de nagyon sok utalást tartalmaz a fityesz maffia jellegére (emlékezz, Eltolcsy egy hasonló Frei regényéből "tudta meg", hogy a forintot hogyan támadják a külföldi bankok :-D ).
Chaty43
@modera: Ebből: „A Nagy Paksi Átverés
2014 március 17 8:21 de.6 comments
Az évszázad üzlete – mondja róla a hivatalos kormánypropaganda. Ennek ellenére minden részletéről hazudnak a Fidesz vezetői. A legfrissebb leleplezést épp egy orosz honlap szolgáltatta, amelyre kikerült az aláírt pénzügyi megállapodás. A magyar polgároknak nem volt lehetőségük ezt itthon olvasni.
A paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban az első, talán legnagyobb kormányzati átverés éppen a kivitelezési szerződés aláírása volt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és a Roszatommal. Amikor Orbán Viktor január tizedikén kiutazott Moszkvába, még a hivatalos tájékoztatás szerint is csupán a “rendszeres kormányfői találkozók” egyikére került sor. Az utolsó pillanatig titkolta, takargatta a kormány, hogy közel egy éve tárgyal már az orosz féllel a szerződés megkötéséről. (Arról már nem is beszélve, hogy 2012 végén még Martonyi János külügyminiszter egyértelművé tette: amennyiben bővítik is a paksi reaktort, kizárólag nemzetközi tenderen választják ki a kivitelezőt.)”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.