Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár javaslatára használhatott diplomata-útlevelet Kóka János – tudta meg az MTI szerdán Fülöp Judittól, a külügyi és külgazdasági államtitkárság sajtófőnökétől.

Az Index szerdán azt írta, hogy Kóka János, az SZDSZ volt elnöke a miniszterelnököt kísérő üzleti delegáció tagjaként utazott Szaúd-Arábiába. (Orbán Viktor kormányfő vasárnap és hétfőn tett hivatalos látogatást Szaúd-Arábiában. )A szabad demokraták volt elnöke, volt gazdasági miniszter a hírportál beszámolója szerint annak a mobilfizetési szoftverekkel foglalkozó Cellum-csoportnak keresett új piacot, amelyben érdekeltsége van Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek és Oszkó Péter volt pénzügyminiszternek is. Kóka János a portálnak azt mondta, hogy diplomata-útlevéllel utazott.

Fülöp Judit az MTI érdeklődésére közölte: "Kóka János Magyarország – külgazdasági területen ma is aktív – korábbi gazdasági minisztere. Ezért tett korábban Szijjártó Péter javaslatot arra, hogy használhasson diplomata-útlevelet".

Kóka János a diplomata-útlevéllel kapcsolatban azt mondta az internetes lapnak, hogy az okmány kifejezetten hasznos azoknak az üzletembereknek, akik gyakran utaznak olyan országokba, ahol nagyon nehézkes és hosszadalmas a vízum beszerzése. A diplomata-útlevéllel sokkal egyszerűbb az ügyintézés, mert segítségével több, "egyébként problémás országba" vízum nélkül lehet beutazni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donki Hó Te
És ki volt a kiállító hivatal és annak a vezetője?
Netán a Welsz?

Mi az, hogy üzletember ilyen útlevelet kap?
Én is gyakran járok vidékre, szinte járhatatlan utakon, mégse kapok autót vagy buszbérletet, vagy bármiféle kedvezményt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Donki Hó Te
És ki volt a kiállító hivatal és annak a vezetője?
Netán a Welsz?

Mi az, hogy üzletember ilyen útlevelet kap?
Én is gyakran járok vidékre, szinte járhatatlan utakon, mégse kapok autót vagy buszbérletet, vagy bármiféle kedvezményt.
perfekt
Szijjártó: elintézted a választásokat ,ne lássam a villanyszámlást ha nem igaz!Meg is érdemlitek ekkora looserséget:-))))
tavaszi
@trenszmen: már tegnap máshol kifejtettem ,hogy ti mit szóltok mindehhez??...most nem fasisztáztok-náciztok-mutyiztok-diktátorkodtok???...akkor most mégsem kirekesztő...és orbánisztán-apszurdisztán?? ...egy dolog a politikai hovatartozás ...és más dolog a gazdasági hozzáértés...ami az országot elöre viszi. pont erről van szó paks ügyében is. ha moszkvai komcsi putyin tud erőmüvet épiteni akkor épitsen!...putyin sem finnyáskodik,hogybjobboldali országtól nem vásárol semmit ...mert jobboldali!!...érted más a csíziót...te Coci nyalonc???
gomez
talán be akar szállni Ő is az üzletbe! Vagy már benn is van csak nem kötik az orrunkra!
Ezek nem politikusok hanem harácsoló elöljárók! Bocs élenjárók!
nemjoezigy
Akkor ez nem olyan mint a szlovák, vagy más külhoni szgk rendszám használata?
Egyre több olyan pitiáner aljasság derül ki, amire normális ember nem gondol. Mi ez a kő gazdagok külön kivételezése? Persze az indok megvan: országérdek!
A nagy szart! Saját érdek, országérdekbe csomagolva. Már az üzleti segítség kókánynak, hogy együtt mehetett az orbánnal. + még diplomata útlevél is.
Szemétládák, persze mit várhatunk tőlük, ha tilosban parkolnak, telefonálnak szgk vezetés közben, hazudnak, csalnak, lopnak,...!
Desischado
Egykutya mind a kettő! kókától nem is vártam mást! Mindig annak a fenekét nyalja, akiből haszna van. Undormány egy féreg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.