A megkérdezettek többsége nem tart szükségesnek egy Orbán Viktor miniszterelnök és Mesterházy Attila, a baloldali összefogás pártjainak miniszterelnök-jelöltje közötti vitát – közölte legújabb felmérése eredményét a Századvég Alapítvány szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a megkérdezettek 77 százaléka Orbán Viktor és a kormányoldal győzelmét valószínűsíti a jövő vasárnapi parlamenti választáson. A Mesterházy Attila vezette lista győzelmét a válaszadók mindössze 8 százaléka várja. Ez a Századvég szerint azt is jelenti, hogy "a baloldali választók jelentős része is vereségre készül".

A jelenlegi politikai helyzetben a kutatásban részt vevő választók 58 százaléka feleslegesnek ítélte a politikai vitát Orbán Viktor és Mesterházy Attila között. A megkérdezettek 30 százaléka tartaná szükségesnek a vita megtartását, 12 százalékuk nem tudott dönteni a kérdésben – írta a Századvég.

A közvélemény-kutatás március 21. és 24. között, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt telefonos megkérdezésével készült. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – olvasható a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Kíváncsi vagyok, a többség szükségesnek tartja-e a szavazást? Egy ötlet, Századvég, kellene erre is kutatni. Jaj már :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.