A kormányzó erők, illetve a Fidesz-KDNP tagjai, támogatói olyan Magyarországban hisznek, amely a jobb- és a baloldalt egyaránt szolgálja, ahol az érdem alapján lehet előrejutni, ezzel szemben a baloldalnak nincs ilyen "álma" – mondta Navracsics Tibor szerda este Budakeszin, egy lakossági fórumon.

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a helyi művelődési központban, mintegy 150 érdeklődő előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: a baloldalt Orbán Viktor gyűlölete fogja össze, de a gyűlöletre nem lehet politikát alapozni. A baloldali összefogás csak a hatalomban tud gondolkodni – jegyezte meg a fideszes politikus.

Navracsics Tibor azt javasolta a hallgatóságnak, képzeljenek el egy hatalmas munkahelyet, ahol az ott dolgozók között kisebb-nagyobb konfliktusok feszülnek ugyan, de azokat félretéve (s később kötetlenül megbeszélve) össze tudnak fogni a közös ügy érdekében. Ugyanilyen "munkahely" az ország egésze, amelynek erőssé tételéhez – függetlenül attól, hogy benne jobb- és baloldali érzelmű emberek élnek – kért felhatalmazást a választóktól 2010-ben az Orbán-kormány, s ugyanezt kéri most is – hangsúlyozta a miniszterelnök-helyettes. Szerinte a jelenlegi kabinetnek most is ugyanaz a feladata, mint négy éve volt, az egész nemzetet szeretné jobb helyzetbe hozni a munka, az otthon és a család hármasának jegyében.

Beszéde további részében Navracsics Tibor részletesen taglalta, mi mindent tett az elmúlt négy évben az Orbán-kabinet e három területen. Szólt egyebek mellett az új munkahelyek teremtéséről, a "Gyurcsányék" által lebecsült közmunka hosszú távú előnyeiről, valamint az otthon kérdéskörét érintve a szerinte "életveszélyes" devizahitelezésről, amely "időzített bombaként" ketyeg ma is.

Kiemelte, hogy a kabinet 2010 óta számtalan intézkedést hozott a devizahitelesek megsegítésére: lehetővé tette például a végtörlesztést, amellyel 150 ezren éltek, bevezette az árfolyamgátat, amelyet eddig csaknem 200 ezren vettek igénybe. "Még mindig ott áll egy több százezres devizahiteles tömeg", rajtuk ezután kell segíteni – utalt a jövő feladataira Navracsics Tibor.

A politikus a családok szerepét hangsúlyozva kifejtette: adópolitikai "balesetnek" tekinti, hogy a baloldali kormányok nyolc éves regnálásuk alatt nem tették lehetővé a gyermekek utáni adókedvezmény igénybevételét, erre csak 2010 után az Orbán-kabinetnek terjedt ki a figyelme. Ugyanúgy, mint arra, hogy a rezsicsökkentés révén könnyítsen a háztartások terhein.

"Ezeket az ügyeket tiszta szívvel támogathatják a baloldali szavazók is" – vélekedett a miniszterelnök-helyettes. Ez most nem a pártok harca, most a jövőt kell megalapozni – fogalmazott Navracsics Tibor, aki e törekvésükhöz kérte a jelenlévők és minden választó segítségét.

A fórumon a mintegy 14 ezer lakosú Budakeszi polgármestere, Csutoráné Győri Ottília (Fidesz-KDNP) a mostani kormányzati ciklusban járásközponttá vált településen az elmúlt négy évben megvalósult fejlesztésekről beszélt. Mint mondta, csaknem 5 milliárd forintnyi projekt gazdagította a várost, s ehhez mindössze 455 millió forintnyi önerővel kellett hozzájárulniuk. Csenger-Zalán Zsolt, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje az ország 2010-ben megörökölt helyzetéről, illetve az azóta tett kormányzati erőfeszítésekről szólt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Navrabarom...akkor cseszheted...itt minden haveri alapon működik nem vetted még észre? Senki nincs szakmai tudás miatt a helyén...meg is lehet nézni az eredményét...a gazdaság romokban az oktatás szintén romokban, államadósság a csúcson EUR meg 310+...
Tényfeltáró
Vitzelni teccik, ugye? Nincs még április 1-je.
Akkor ennek a jóembernek még a nevét sem kellene említeni.
hetöndöe
Navrapöcs Elvtárs,mialatt ezt a baromságot kiizzadta magából,nem kapott nevetőgörcsöt a saját hülyeségétől?
Pisti271
Orbán tervezett kormányátalakítása:
Az eddigi aligszakembereket politikusabbakra cserélni.
Méghosszabb mégbarnább nyelv jelenti az érdemet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.