Vasárnap délután három óra után egy kevéssel a fővárosi Andrássy úton megkezdődött a baloldali összefogás pártjainak "kormányváltó" nagygyűlése.

A rendezők közlése szerint a kezdésre mintegy 35 ezren gyűltek össze.

Gyurcsány: él a magyar szabadság és a magyar demokrácia

Él a magyar szabadság és a magyar demokrácia – mondta Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Az Operaház előtt tartott ellenzéki demonstráción a volt miniszterelnök úgy fogalmazott: "a magyar szabadság nem eladó, nem adjuk a miniszterelnöknek, nem adjuk pártjának, mert tartozunk vele magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak". Hozzátette: "oda fogjuk küldeni Orbánt, ahova való, a politika és a történelem szemétdombjára".

Erről szónokoltak a kormányváltók

Gyurcsány Ferenc azt mondta, ők olyan hazafiak, olyan magyarok, akik értik, ezer év küzdelme arról szólt, hogy az ország nyugatra megy és nem keletre. "Orbán menjen keletre, ha akar, mi megyünk nyugatra" – mondta.

Fodor: rabság és szabadság közül kell választani

Kelet és Nyugat, Moszkva és Brüsszel, rabság és szabadság közötti választás lesz az április 6-ai parlamenti voksolás Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke szerint. A politikus azt mondta: a Fidesz a szabadságkorlátozók oldalára állt, alattvalóvá akarja tenni az embereket, gyűlöli a szabadságot és a versenyt.

"El akarják venni a szabadságunkat, de nem hagyjuk" – jelentette ki, hozzátéve: a kormányváltó szövetség a jelenlegi kabinettel szemben sajtószabadságot akar és szoros szövetséget Európával.

Erről szónokoltak a kormányváltók

Fodor Gábor arról is beszélt, a magyar nemzet részei azok is, akik szombaton a Hősök terén gyűltek össze, a Fidesz nagygyűlésén. "De ahhoz, hogy a kezünket nyújtsuk nekik, először le kell győznünk őket" – hangsúlyozta.

Szabó Tímea: nincs esély az elesettek képviseletére, amíg Magyarország felett Orbán "uralkodik"

Az Együtt-PM szövetség társelnöke szerint nincs esély az elesettek, a jövő generációk képviseletére, amíg "Magyarország felett Orbán Viktor uralkodik".

Szabó Tímea az ötpárti nagygyűlésén azt mondta: nem Putyin és Chuck Norris a szövetségesük, hanem a változásra vágyó magyar emberek. Hozzátette: meg kell állítani Orbán Viktort, mert ha még négy évig ő kormányoz, akkor Magyarország végérvényesen orosz gyarmattá válik.

Bajnai: aki otthon marad, Orbánra szavaz

Szavazásra buzdított Bajnai Gordon beszédében, mondván, aki otthon marad április 6-án vagy nem a kormányváltó szövetségre voksol, az valójában Orbán Viktorra szavaz.

Az Együtt-PM szövetség vezetője azt mondta: a szavazócédulán csak egy listája van a kormányváltásnak és tizenhét a kormány maradásának.

Erről szónokoltak a kormányváltók

Bajnai Gordon kijelentette: a választási eredmény azokon múlik, akik nem jöttek el az ellenzéki tüntetésre. Azt üzente nekik, "a rezsim minden aljassága ellenére maradt egy talpalatnyi hely az országban, ahol még köztársaság van, ahol Orbánnak kell tőled félnie és nem neked tőle", ez a szavazófülke.

"Aki nem akar újabb négy éven át félni, az egy órára legyűri a félelmét, elmegy és a kormányváltásra szavaz", mert csak a kormányváltók közös listájával és jelöltjeivel bontható le a kétharmad – jelentette ki.

Mesterházy: két világkép áll szemben

Valódi munkahelyeket, tisztességes béreket, a növekedést segítő gazdaságpolitikát és igazságos társadalompolitikát ígért Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt az ötpárti ellenzéki szövetség nagygyűlésén.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta: két világ- és jövőkép áll szemben egymással, a Fidesz új pártállamot akar, a baloldal pedig köztársaságot, modern, európai Magyarországot.
Szerinte az Orbán-kormány elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott, és az ország legrosszabb hagyományaiból építkezik: "ideológiailag horthysta, szemlélete feudális, a hatalomgyakorlás szempontjából pedig bolsevik".

Erről szónokoltak a kormányváltók

A baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje ismét felszólította a kormányfőt, hogy álljon ki vele vitázni, az embereket pedig arra biztatta, a szavazófülkében vágjanak vissza a Fidesznek azokért a megaláztatásokért, amelyeket az elmúlt négy évben elszenvedtek, "és küldjék ezt a korrupt bandát a történelem szemétdombjára".

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Bajnai mondta el a lényeget: ez a választás (sajnos) nem arról szól, hogy ki-ki a kedvenc pártjára szavaz. A választási törvények átírásával, az új "Alkotmánnyal" és az ország vagyonának újraosztásával megszűnt a demokrácia. Majd ha visszaállították akkor mindenki szavazhat a kedvencére. Addig csak ixelhet de nem szavazhat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
Gyurcsány helyet szeretne cserélni O.V.-val, mert most ő van azon a szemétdombon! Pedig belevaló!!
rugacs
Egyelőre az unio gyarmata vagyunk, s mint látszik, ez is elég szar nekünk.
Az viszont egy oltári nagy baromság, hogy ha oroszokkal bővíttetjük Paksot, akkor orosz gyarmat leszünk!
Politikus ekkora marhaságot hogyan tud mondani?!
Hja, ennyi esze van!
És ez vezetné az országot!
Na hiszen, szép kilátások! :-(
Desischado
@nahát: Hülye, aki mondja!!! De bizony ám!
Desischado
@tavaszi: Na végre, látom, hogy nézel ki! Nem gondoltam volna, hogy ilyen idős vagy4 akkor némiképp már értem. Végtére is nem mindenki érdemel tiszteletet, aki megöregszik!
Desischado
Majd 6-án elválik, m a széljárás! Remélem, a csuti hazugovics meg a bandája megy a levesbe!
verőce21
Nevezettek nemzetpolitikai kalandorok. Mindezeket azért szükséges tisztázni, hogy hazánk történelmi emlékét megtisztítsuk a jelenkor politikai sarától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.