Az MSZP követeli, hogy a Fidesz-kormány még a választás előtt hozza nyilvánosságra a paksi erőmű bővítéséről szóló magyar-orosz szerződés teljes szövegét, és adjon tájékoztatást arról: ki, mikor, hol és milyen körülmények között írta alá a kormányközi megállapodást. Ezt az ellenzéki párt közleményben közölte kedden az MTI-vel.

Az MSZP szerint a kormány sunyin elhallgatta "a magyar embereket harminc évre súlyosan eladósító" paksi szerződés aláírását, hiszen azt először egy orosz lap közölte.

Az ellenzéki párt szerint a megalázó szerződés taglalása kínos lehet a választás előtt a Fidesznek. "Hisz nehéz lenne Orbán Viktornak megmagyaráznia, miért az oroszoké minden haszon, és miért a magyar nép vállalt minden kötelezettséget" – fogalmaztak.

A szocialisták szerint ez az igazi oka annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "gyáván megfutamodik" a Mesterházy Attila, baloldali összegfogás miniszterelnök-jelöltje által felajánlott vita elől.

Hozzátették, ha lenne mersze Orbán Viktornak vitázni, arra is válaszolhatna: ugye az orosz hitel 3000 milliárd forintos összegét nem magán- vagy pártcélokra költik, mint az ellopott magánnyugdíj-pénztári vagyont, vagy a fideszes offshore cégek által lenyúlt olcsó gáz hasznát?

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden megerősítette, hogy Magyarország aláírta Oroszországgal a paksi bővítéssel kapcsolatos orosz állami hitelnyújtásra vonatkozó megállapodást. Az államtitkár elmondta azt is: a megállapodást az Országgyűlés elé terjesztik, a megalakuló parlament tárgyalhatja meg azt.

Azt megelőzően a Vedomosztyi című orosz napilap azt írta, hogy Oroszország és Magyarország aláírta a paksi atomerőmű bővítésére szánt mintegy 10 milliárd euró értékű állami hitelnyújtásról szóló kormányközi megállapodást.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Fontos lenne tudni a részleteket még a választás előtt. Mindenkinek joga van tudni, hogy a fidesz méltó-e a választók bizalmára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.