Az autógyárak termelésének felfutása és az európai konjunktúra javulása is fűtötte februárban az ipar termelését az MTI-nek nyilatkozó elemzők értékelése szerint, akik úgy vélték, a járműipar továbbra is nagyban segíti a termelés bővülését.

A Központi Statisztikai Hivatal keddi közlése szerint februárban az ipari termelés 8,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit és 1,6 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest.

Balatoni András, az ING Bank elemzője kiemelte: nagyon markánsan nőtt az ipari termelés februárban. Különösen a havi növekedés kiugróan magas, 1,6 százalékos, ami mögött néhány autógyár termelésének felfutása állhat – mutatott rá. Hozzátette: az első félévben ez erősen fűtheti az ipari termelés és az export további gyorsulását.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője elmondta, hogy tovább gyorsult az ipari termelés, amit a 2013-as alacsony bázis is segített. "Látszik, hogy felgyorsult Európa, és javul a felvevőpiacunk is" – fogalmazott. Hozzátette, hogy továbbra is a járműgyártás húzza az ipart.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.