Önkritikusan beszélt a választási eredményről az ATV-ben Botka László választmányi elnök.

Az ellenzéki létben egyetlen pozitívum van, van négy évünk építkezni, ehhez nagyon gyorsan le kell vonni a választások tanulságait – mondta Botka László, az MSZP választmányi elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este.

„Egy választási vereség után minden okunk és jogunk megvan azt önkritikára, nem volt elég, amit felmutattunk" – mondta. Szerinte a választási eredményekből látszik, hogy a Fideszben csalódottak többsége nem az MSZP-t választotta.

„A baloldal veresége azt jelenti, hogy az emberek nem bennünk látták a jövőt" – mondta. Ennek személyi, stílusbeli, hitelességbeli okai is vannak. Kifelé akkor tudnak hitelesek lenni, ha a vereség után nem magyarázkodnak, hanem elmondják, hogy tanultak a hibákból" – írja összefoglalójában az Origo.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Réges-rég Botkát kellett volna oda tenni, fiatal, agilis szimpatikus!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
@Pálinkafőző Rézüst: Nekem is bejött egy nő, vagy én mentem be az ő hálójába. A fene se tudja már hogy volt.
Desischado
@dömdödöm: @Szvetlana: @Dr. Felipe: Egyetértek veletek. Nem a sarat dobálni, hanem alulról építkezni. És Bajnai gordon nagyon jól mondta, kimenni az utcára, és vidékre! A leggyengébb láncszemtől elkezdeni lebontani, és sorban haladni. Annyi haszon van az ügyből, hogy a fidesz tovább folytatja a rabló, unodortox politikáját, minek következtében egyre többen vesztik el a munkájukat, egyre több szegény, és közmunkás lesz. Sokan felfognak ébredni, mikor nem lesz fizetésük, és segélyen tengődhetnek, vagy mehetnek közmunkára éhbérért, vagy kirakják a lakásukból őket, mert nem tudják fizetni a rezsit! Szóval várjuk ki a végét!
dömdödöm
@Desischado: Én is ez mondom !
Minden fanatikus fideszes csak addig fideszes amíg be nem kerül a darálóba amihez bizony mindenkinek szépen kiépített út vezet .
Desischado
@dömdödöm: Erre céloztam, ebben bízom, hogy összefog dőlni a tákolmány, és óriási lesz a bukás! Majd ha a fanok a saját bőrükön tapasztalják a negatívumokat, akkor lesz csak pálfordulás! Most kb. 6-700 000-en nem szavaztak rájuk. Két, vagy négy év múlva még kevesebben lesznek! És akkor hiába minden választási trükk! Nem tudom, talán még jó is, hogy most nem sikerült! Mert addig inogni fog minden, és ha buknak, akkor végleg mennek a süllyesztőbe! Még nem vagyunk Észak Korea, ott 40-50 éve folyik a diktatúra, itt még nem agymosott teljesen a nép! Lehet, hogy most mi sírunk, de lehet, hogy egy vagy két év múlva ők fognak! Bár attól félek, hogy jön a jobbik. Cseberből vederbe kerülnénk!
kkalman
Kemény kritika. Nem rossz első lépésnek, de nagyon kevés, ha nem követi a többi. Ha minden marad a régiben, akkor a bal oldalnak 2018-ban sem lesz esélye a győzelemre. A változások elmaradása eredményezheti, hogy a süllyesztőben ugyanúgy eltűnnek, mint ahogy eltűnt a rendszerváltás óta nem egy párt.
human
@Tisztesség: Bajnait kár lenne kihagyni bármilyen kormányból. A fidesz által is elismerten, sikeresen hozta egyenesbe az országot a gazdasági válság mély pontján. Lehet, hogy nem nagy dumás (sajnos az ilyenre irreálisan nagy a társadalmi igény) és ezért nem lenne jó miniszterelnök, de amúgy OK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.