Önkritikusan beszélt a választási eredményről az ATV-ben Botka László választmányi elnök.

Az ellenzéki létben egyetlen pozitívum van, van négy évünk építkezni, ehhez nagyon gyorsan le kell vonni a választások tanulságait – mondta Botka László, az MSZP választmányi elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este.

„Egy választási vereség után minden okunk és jogunk megvan azt önkritikára, nem volt elég, amit felmutattunk" – mondta. Szerinte a választási eredményekből látszik, hogy a Fideszben csalódottak többsége nem az MSZP-t választotta.

„A baloldal veresége azt jelenti, hogy az emberek nem bennünk látták a jövőt" – mondta. Ennek személyi, stílusbeli, hitelességbeli okai is vannak. Kifelé akkor tudnak hitelesek lenni, ha a vereség után nem magyarázkodnak, hanem elmondják, hogy tanultak a hibákból" – írja összefoglalójában az Origo.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Réges-rég Botkát kellett volna oda tenni, fiatal, agilis szimpatikus!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Remélem rájöttek, hogy meseházival az élen nem sokra fognak menni...
lópicigáspár
Réges-rég Botkát kellett volna oda tenni, fiatal, agilis szimpatikus!
Tisztesség
Ameddig Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Fodor Gábor lesz első sorba addig csak vesztes lesz a baloldal!
dzurinda
@Tisztesség: Meg kellene újulniuk, ebben igazad van, viszont Bajnaival nincsen semmi baj, az egy éves kormányzása rendben volt.
dömdödöm
A mester a bajnai meg a fleto a kampányban és az azt megelőző fél évbe nagyon világosan elmondták minden fórumon kersztül ahová el bírtak jutni vagy leközöltethették véleményüket hogy a fidesz és orbán mit művelt az elmúlt 4 évben ,kik ők valójában és további kormányon maradásuk esetén mire készülnek és mire lehet számítani és milyen következményekkel jár majd. Ezt kivétel nélkül mindenki hallotta de vagy nem akarták megérteni vagy nem értettek vele egyet .Tehát szerintem mindent megtettek ami tőlük tellett a cél érdekében a nagy ellenszélben . De mivel ez kevés volt sajnos az üdvösséghez , a történtek tudatában le kell vonni a következtetéseket annak érdekében hogy ilyen bukta legközelebb ne fordulahasson elő .
Én csípem a mestert de hátrébb kell lépnie , a fleto nem tényező többé ( ez bebizonyosodott ) a DK nem tudom mennyire tényező ,szerintem egyedül indulva nem jutottak volna be .A bajnainak lehet némi esélye megszorongatni valahogyan
2018-ban az orbánt mert egyedül ő az akinek még mindig van respektje kint -bent egyaránt . Az ep választásokon kapunk újabb visszajelzést ,de utána lépni kell .
Szvetlana
Tökéletes és precíz-pontos meghatározások egy hiteles baloldali vezető szájából. Maximálisan egyetértek vele, már régen az első sorban kellene, hogy álljon. Így kellene nyilatkozni a többinek is, felismerni és elismerni a hibákat, alaposan át kell gondolni, hogy hogyan tovább, vagy mennek a süllyesztőbe.
Nem vette észre a baloldal, hogy nem jó politika az, amikor csak kizárólag a másikat fikázzák, de ők nem tudnak az emberek közelébe jutni. Rossz volt a kommunikáció, a szervezettség, nem volt megfelelő alternatíva. Ezen kell a jövőben változtatni.
bögöly
Ha Botka lett volna a puhapöcs helyett a miniszterelnök jelölt,legalább 10%-al többet értek volna el!

Ő még egy "nemszoci" számára is karizmatikus személy,felvirágoztatta Szegedet/ némi szerb hátszéllel:-))/,s biztos vagyok benne,hogy Fletót nem engedte volna "ámokfutni". Válasz erre Tetszik Jelentem ma, 12:31

Ui:-propi!
Lenyúljátok a HVG cikket,s sajátként új címet adtok neki!
Nem egy fair eljárás!
Az hogy Ront végre kirúgták a francba,már elkésett reakció volt.
Ami elment 2002-ben,az már nem "ül" 12 év után..
pbalage
a Mesterházy beszélni se tud, a pofám szakadt le, mikor ezt az ürgét jelölték minielnöknek.
főleg akkor utálom, amikor összehúzza a száját, aztán mosolyogva nyel egyet, és akkor marha hülyén néz ki.
bögöly
Komolyan mondom,már-már sajnálom ezt a Mesterházy "gyerököt".
Az viszont mindenképpen az ő felelőssége,hogy nem volt ereje nemet mondani a komcsi ősbölényeknek!
Lendvai,Szekeres,meg a bront tudja,kik irányították a háttérből.
Nem igaz,hogy nem fogta fel,hogy minden politikai formáció egy.egy gazdasági háttérerő
előretolt "arca".

Egész egyszerűen a piacnak,a megfelelő gazdasági köröknek az Orbán-féle politika
válik hasznára.
Komolyabb háttérelemzéseket igényel egy politikai csatározás,minthogy elkezdjük az ígérgetést.
A mai világban természetesen igen nagy tért nyert az elkeseredett emberek populista,
demagóg megvezetése,de a tömeg arra mozdul,amerre irányítják.

Alulról való építkezés:
Ami eleddig is hiányzott,a megszűnt ifjúsági szervezetek helyetti alternatíva.
A komcsiktól legalább azt át lehetett volna venni,hogy már 10-12 éves korukban megszólítják az ifjúságot!
Az úttörő szervezetek mintájára szervezni a most még igencsak gyerekcipőben járó
cserkészeket.
Nem erőszakosan,de kitartóan!
Előadásokat szervezni,történelmünk mélyebb megismertetését előtérbe helyezni.
A mostani "facebook" korosztály nihilista viselkedésének célirányt mutatni.
Nehéz meló lesz,mert 25 éve alatt felnőtt egy olyan generáció,akiknek már szintén gyerekeik vannak,s kik nemigen tudnak értelmes választ adni a saját gyerekeik kérdéseire.

Megtalálni az anyagi forrásokat a volt MHSZ helyetti közösség létrehozására.
EZ a "fő eredménye" a gengeszterváltásnak,hogy az anyagi hajsza,a létbizonytalanság nem összekovácsolta,hanem szétszórta a korábbi munkahelyi,baráti közösségeket.

Márpedig,egyedül nem megy!
Még egy tanács: - a győzelem titka,jól kell megválasztani az ellenfelet.
A Fideszt csak láncszemenként tudják lebontani.
S nem a legerősebb láncszemet kell támadni,hanem a leggyengébbet!

Ui:- minden tiszteletem az öregeké/ Jééézus már én is odatartozom/ de ne a 70 feletti korosztályra építsenek a politikában,az legyen a megnyert csata SZOCIÁLPOLITIKAI része.
Szvetlana
@dragonfly: amint látod, az én kommentemmel ketten értenek egyet, pedig az igazat írom le, de még ekkora bukás után sem merik felvállalni a kritikát.
Dr. Felipe
Az az igazság hogy a baloldal Botkával sem nyert volna mikor csak a simon ügyet szajkózta az agymosó fideSS média a piszkos fideSS mutyikat meg elhallgatták.

Az viszont igaz hogy 2018 ra egy erős hiteles civil embert kell találni a baloldalnak. Ebbe a képbe Botka sem fér bele. Teljesen nulláról kell indulni egy civil szakemberrel. Az se baj ha nő az illető sőt... A lényeg hogy fedhetetlen legyen, ne vetüljön rá a korrupció árnya és értse a dolgát. Ez az egyetlen esély, egy új arc.
Pálinkafőző Rézüst
@Dr. Felipe: naja, egy nő az bejönne!! Nekem mindenféleképpen! :)))
Dr. Felipe
@Pálinkafőző Rézüst: Nekem is bejött egy nő, vagy én mentem be az ő hálójába. A fene se tudja már hogy volt.
Desischado
@dömdödöm: @Szvetlana: @Dr. Felipe: Egyetértek veletek. Nem a sarat dobálni, hanem alulról építkezni. És Bajnai gordon nagyon jól mondta, kimenni az utcára, és vidékre! A leggyengébb láncszemtől elkezdeni lebontani, és sorban haladni. Annyi haszon van az ügyből, hogy a fidesz tovább folytatja a rabló, unodortox politikáját, minek következtében egyre többen vesztik el a munkájukat, egyre több szegény, és közmunkás lesz. Sokan felfognak ébredni, mikor nem lesz fizetésük, és segélyen tengődhetnek, vagy mehetnek közmunkára éhbérért, vagy kirakják a lakásukból őket, mert nem tudják fizetni a rezsit! Szóval várjuk ki a végét!
dömdödöm
@Desischado: Én is ez mondom !
Minden fanatikus fideszes csak addig fideszes amíg be nem kerül a darálóba amihez bizony mindenkinek szépen kiépített út vezet .
Desischado
@dömdödöm: Erre céloztam, ebben bízom, hogy összefog dőlni a tákolmány, és óriási lesz a bukás! Majd ha a fanok a saját bőrükön tapasztalják a negatívumokat, akkor lesz csak pálfordulás! Most kb. 6-700 000-en nem szavaztak rájuk. Két, vagy négy év múlva még kevesebben lesznek! És akkor hiába minden választási trükk! Nem tudom, talán még jó is, hogy most nem sikerült! Mert addig inogni fog minden, és ha buknak, akkor végleg mennek a süllyesztőbe! Még nem vagyunk Észak Korea, ott 40-50 éve folyik a diktatúra, itt még nem agymosott teljesen a nép! Lehet, hogy most mi sírunk, de lehet, hogy egy vagy két év múlva ők fognak! Bár attól félek, hogy jön a jobbik. Cseberből vederbe kerülnénk!
kkalman
Kemény kritika. Nem rossz első lépésnek, de nagyon kevés, ha nem követi a többi. Ha minden marad a régiben, akkor a bal oldalnak 2018-ban sem lesz esélye a győzelemre. A változások elmaradása eredményezheti, hogy a süllyesztőben ugyanúgy eltűnnek, mint ahogy eltűnt a rendszerváltás óta nem egy párt.
human
@Tisztesség: Bajnait kár lenne kihagyni bármilyen kormányból. A fidesz által is elismerten, sikeresen hozta egyenesbe az országot a gazdasági válság mély pontján. Lehet, hogy nem nagy dumás (sajnos az ilyenre irreálisan nagy a társadalmi igény) és ezért nem lenne jó miniszterelnök, de amúgy OK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.