A kormányközeli intézet azonban nem tűnt elég függetlennek a norvégok számára. A Fidesz legfontosabb háttérintézménye, a Századvég Alapítvány szerette volna osztani a norvég alap pénzeit, de már az első pályázati körből kiesett, tudta meg az Index. Az információ újabb réteggel gazdagítja Lázár János norvégok ellen indított magánháborújának történetét. A norvég alapot belülről ismerő informátoraink szerint a függetlenségre nagy hangsúlyt fektető norvégoknál világos volt, hogy a Századvég nem tekinthető pártatlannak, így már az első körből kiestek.

Forrás: index.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
"Lázár szerdai levele óta több magyarázat is született arra, hogy mi motiválta az államtitkárt. Értékelésünk szerint Lázár ezzel a lépéssel folytatta azt a munkát, amellyel sorban felszámolták a Fidesztől, illetve személy szerint tőle független pénzosztó szervezeteket.
Megszűnt például az EU-s támogatásokért felelős NFÜ, hogy a pénzekért maga Lázár legyen felelős. Ugyanígy számolták fel 2011-ben a Nemzeti Civil Alapot, hogy a civil szervezeteknek onnantól az a Nemzeti Együttműködési Alap ossza a pénz. Ezt az alapot a Békemenet-szervező CÖF elnöke vezeti. Tehát most talán a civilek pénzei felett szerették volna átvenni a hatalmat.
A 444.hu szerint Lázár jobb híján kötött bele a civil pénzeket osztó Ökotárs Alapítványba. Ők ugyanis a norvégok pénzének csak 10 százalékáért felelősek. A támogatási pénzek jelentős része az NFÜ-n keresztül került az országba. Annak megszüntetése után azonban a norvégok elzárták a pénzcsapot, mivel átláthatatlannak tartották az új rendszert."
JAJMÁR
Persze, az egyéb civil szervezeteknek mostoha sorsa van. A Norvég Alap pedig elsősorban az emberi jogok, a demokrácia erősítését, terjesztését finanszírozza, foglalkozások, tréningek, projektek megtartásával. Mi marad már a népnek és a demokráciából, mi marad?
(Remélem a norvégoknak több eszük van, nyilván nem a kormány kezébe kell adni ezt a pénzt, de még a döntés jogát sem.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.