A köznevelési törvényt és a tankönyvellátásról szóló jogszabályokat is megsérti az a Hoffmann Rózsa által az iskoláknak kiküldött levél, amely szerint egy – ki tudja, mi alapján – összeállított szűkített listáról választhatnak csak tankönyveket a pedagógusok – írja a hvg.hu.

Hoffmann a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ, vagyis a Klik (a hvg.hu szerint valószínűleg szintén távozó) elnökével közösen jegyzik azt az iskoláknak küldött, április 9-én kelt levelet, amely olyan utasítást tartalmaz az iskolavezetők számára, ami a hírportál szerint tételesen ellentmond mind a 2011 decemberében elfogadott Nemzeti Köznevelési Törvénynek, mind a 2013-as tankönyvellátásról szóló törvénynek is.

A levélben arra hívják fel a figyelmet, hogy az állami fenntartású iskolák számára nem szabad a tankönyvválasztás a tankönyvjegyzékről. A klikes iskoláknak egy jelentősen szűkített „Javasolt kiadványok listájáról" kell április 30-ig megnevezni a megrendelendő köteteket.

A tantárgyanként és évfolyamonként 1-2 könyvet tartalmazó lista döntően a nemrég állami tulajdonba kerülő két kiadó (Nemzedékek Tudása Kiadó, Apáczai Kiadó) termékeit (illetve az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet kísérleti kiadványait) tartalmazza, de mutatóba néhány egyéb könyv is felkerült. Csak az érettségi előtt állók, azaz a 12. évfolyamosok számára nincs korlátozás – írja a hvg.hu.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Egy jó pedagógus könyv nélkül is tud tanítani-felsőben meg már tanulhatnak a gyerekek jegyzetelni
pbalage
ugyanmár, a Hoffmann tanítványai szerint ő egy "natyonn okkos emper, eszt mintenki tuttya, mink is tülle tanyútunk e, oszt nem fatyunk parasztokk, mer mink má mektanútunk mindent e. Mos legyözük a hüje europpát, azokk mindenn tanullatlanok."
folo
Mossák az agyakat, mossák, pláne a tisztákat...
Törölt felhasználó
Az lesz mint gyerekkoromban, majd a tanár kockáztatva az állását elmondja. A tankönyvben ez van de nem ez volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.