Márciusban 15 241 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván Fejér megyében, ami az előző havinál 796-tal, 5 százalékkal, az egy évvel korábbinál pedig 36,2 százalékkal kevesebb – derül ki a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkaerő-piaci helyzetelemzéséből.

A kimutatás szerint a nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya márciusban 7,9 százalék, az előző havinál fél, míg az egy évvel korábbinál 4,4 százalékponttal kisebb.

Márciusban a pályakezdők száma 1862 volt, ami 3,7 százalékos csökkenés februárhoz képest. A pályakezdők álláskeresőkhöz viszonyított aránya 12,2 százalék.

Fejér megyében márciusban egy munkáltató sem jelzett csoportos létszám-leépítést, viszont négy munkaadó egy ütemben legalább 10-et elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést tervezett. Mindez 113 embernek jelenthet elhelyezkedési lehetőséget: 27-nek a székesfehérvári és további 86-nak a móri térségben. Ezen felül egy újonnan létrejövő munkáltatóról is értesültek a megyeközpont kirendeltségén, ahol 30-as létszámfelvétel várható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.