Az utolsó csepp volt a pohárban a jelen állás szerint megbukott több milliárdos trolibuszbeszerzés – indokolta a Magyar Nemzetnek a főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központnál általa indított belső vizsgálatot.

Pénteken írt arról az Index, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) helyt adott a Skoda kifogásának, és érvénytelenítette a budapesti trolitendert. A BKK 24 új trolibuszt vett volna EU-s támogatásból, és mivel az EU-s pénzügyi ciklus idén lejár, ezért a pénzt sürgősen el kellene költeni.

Ezzel nemcsak 24 új trolibusz és 3,4 milliárd forintos uniós forrás került veszélybe, de felveti azt a kérdést, hogy Budapest egyik legfontosabb közszolgáltatójánál miként mennek a dolgok. Egy másik ügyben például előfordult, hogy a társaság vezérigazgatója, Vitézy Dávid az általa benyújtott előterjesztés megszavazására agitálta a BKK igazgatósági tagjait, miközben azt a döntéskor saját maga nem támogatta. Ez nem természetes – szögezte le Tarlós István a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.