A Fidesz és a baloldal is úgy próbálja kifogni a Jobbik vitorlájából a szelet, hogy átvesz tőle programpontokat és retorikai fordulatokat is, ezzel azonban hosszú távon csak radikalizálják a saját választóközönségüket is, és így a szélsőjobboldali pártnak kedveznek – írja az Index.

Ha a Jobbik megragadja az előtte álló lehetőséget, akkor az országgyűlési választásokon elértnél is jobb eredménnyel végezhet a közelgő Európai Parlamenti választáson, második erőként akár 25 százalékot, azaz 4-5 mandátumot is szerezhet – mondta az Indexnek Krekó Péter, a Political Capital vezető elemzője.

Róna Dániel, a Corvinus Egyetem szélsőségeket kutató oktatója a lapnak azt mondta, Ha megint csak egymással lesz elfoglalva a két legnagyobb politikai erő, és a kampányban csak egymást ütik, az megint kedvezni fog a Jobbiknak a közelgő EP választáson is.

Krekó Péter szerintfeltűnő, hogy az MSZP most a „rendpárti" baloldal megteremtésének fontosságáról beszél. Az elemző szerint azonban közép-és hosszútávon semelyik párt részéről nem jó taktika, ha a jobbikos üzenetek átvételével próbálják gyengíteni a Jobbikot.

"Fontos probléma a jobbikos retorika és a szélsőséges program adaptálásával, hogy legitimálja a Jobbikot. „A Jobbik így mondhatja, hogy van értelme a létezésének, hiszen befolyásolja a politikát, eléri, hogy a programpontjai megvalósuljanak és még a politikai közbeszédet is tematizálja". – tette hozzá Róna Dániel.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A Fidesztől szélsőségesebb párt ma nincsen Magyarországon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
@análisdrabális: Bocsáss meg, ha csalódást okoztam a társadalom bizonyos elemei iránt túlérzékeny (de miért???) kis lelkednek! DDD
miazavalami
Jé! 4 év múlva olyan választási plakátokat fogunk látni ahol Orbán szorongatja Gyurcsány , Bajnai , Mesterházy kezét, és erősen összefogózkodnak a jobbik ellen!
análisdrabális
@Meine Ehre heisst Treue: "társadalom bizonyos elemei iránt túlérzékeny" a náci söpredék nem "eleme" a társadalomnak, inkább az emésztés utáni végterméke.
Meine Ehre heisst Treue
@análisdrabális: Amikor a lelked túlérzékenységéről írtam, akkor a bandád cigányok, homokhuszárok, und so weiter iránti érzékenységről írtam, lelkem. De vajon miért eme empátia ezen kasztok iránt?

És ha már itt tartunk: hol vannak nácik nálunk? Tudomásom szerint 2014-ben vagyunk Magyarországon és nem '30-as évek Németországában. Minden héten a fél országot bejárom, mégsem találkozom velük. Lehet, hogy a másik országrészben vannak... DDD
(Ha pedig nincsenek, akkor minek ez az eszetlen gyűlölködés?)
Strong
@Meine Ehre heisst Treue: Dumáljuk már meg, hogy nem írsz Nekem.
Meine Ehre heisst Treue
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.