A Fidesz és a baloldal is úgy próbálja kifogni a Jobbik vitorlájából a szelet, hogy átvesz tőle programpontokat és retorikai fordulatokat is, ezzel azonban hosszú távon csak radikalizálják a saját választóközönségüket is, és így a szélsőjobboldali pártnak kedveznek – írja az Index.

Ha a Jobbik megragadja az előtte álló lehetőséget, akkor az országgyűlési választásokon elértnél is jobb eredménnyel végezhet a közelgő Európai Parlamenti választáson, második erőként akár 25 százalékot, azaz 4-5 mandátumot is szerezhet – mondta az Indexnek Krekó Péter, a Political Capital vezető elemzője.

Róna Dániel, a Corvinus Egyetem szélsőségeket kutató oktatója a lapnak azt mondta, Ha megint csak egymással lesz elfoglalva a két legnagyobb politikai erő, és a kampányban csak egymást ütik, az megint kedvezni fog a Jobbiknak a közelgő EP választáson is.

Krekó Péter szerintfeltűnő, hogy az MSZP most a „rendpárti" baloldal megteremtésének fontosságáról beszél. Az elemző szerint azonban közép-és hosszútávon semelyik párt részéről nem jó taktika, ha a jobbikos üzenetek átvételével próbálják gyengíteni a Jobbikot.

"Fontos probléma a jobbikos retorika és a szélsőséges program adaptálásával, hogy legitimálja a Jobbikot. „A Jobbik így mondhatja, hogy van értelme a létezésének, hiszen befolyásolja a politikát, eléri, hogy a programpontjai megvalósuljanak és még a politikai közbeszédet is tematizálja". – tette hozzá Róna Dániel.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A Fidesztől szélsőségesebb párt ma nincsen Magyarországon!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Krekó Péter szerintfeltűnő, hogy az MSZP most a „rendpárti" baloldal megteremtésének fontosságáról beszél. Az elemző szerint azonban közép-és hosszútávon semelyik párt részéről nem jó taktika, ha a jobbikos üzenetek átvételével próbálják gyengíteni a Jobbikot.

A hatalomért és a megélhetési politizálásért mindig mindenki mindenre képes.
Mit csodálkozik a velejéig romlott magyar értelmiség.
Pont olyan mint a szélkakas amerről fúj a szél arra hajlunk.
kukac50
A Fidesztől szélsőségesebb párt ma nincsen Magyarországon!
moiszikf
Attól vannak befosva a "tisztelt urak", hogy a Jobbik egyedül megmozdított több mint egymillió embert, a "baloldal"-nak meg öt párt kellett az előzéshez. Ha a Jobbik végleg áttöri az elhallgat(tat)ás falát, az elmúlt 25 év összes pártja megy majd a levesbe.
Desischado
Ha a jobbik előretör, jól nézünk ki! Szélsőjobb, radikális, hortysta pártra nincs szükség!!!
Mangu
Nem kedvelem a Jobbikot, bár sok kérdésben igazuk van (kisért a Csurka átok). Primitív, buta emberből pedig rengeteg (egyre több) van főleg más pártokban, illetve a közömbösök között. Nem lehet a kérdést csak így leegyszerűsíteni, pláne most, amikor gőzerővel folyik az NSDP hatalomrajutását bemutató film reklámozása.
Strong
Kit érdekel kinek a programja..

..tény, hogy a jobbik tud "tömegeket" megszólítani.
Csupa győzikesohwn felcseperedett értelmiségit...

A mi választókörzetünkben sehol nem volt a jobbik...:-)
Meine Ehre heisst Treue
@kukac50: Csak sajnos nem jó irányba halad ez a szélsőségesség.

@Desischado: De az országot tönkretevő és lejárató selejtre szükség van, ugye???

@Strong: Csillagom, nem mindenki szereti a mákos tésztát...
análisdrabális
@Meine Ehre heisst Treue: Látom még mindig nem vágtak ki innen.
keresztapa
Nézőpont kérdése, A baloldalnak minden párt amely kissé megközelíti egyedülállóságát az radikális szélsőséges párt, és megindul ellene a világi baloldal, mely a társadalmi igazságosságot az ő sajátosságával méri. Csak ők, és csak is ők, tudják az országot, Európát vezetni, rajtuk kívül mindenki más szélsőséges, fasiszta, szemita, náci, cionista stb. Észre kellene már végre venniük, hogy pont ők azok a baloldaliak, akik saját maguk határozzák meg magukat, ezeknek az ideológiáknak képviseletével.
Meine Ehre heisst Treue
@análisdrabális: Bocsáss meg, ha csalódást okoztam a társadalom bizonyos elemei iránt túlérzékeny (de miért???) kis lelkednek! DDD
miazavalami
Jé! 4 év múlva olyan választási plakátokat fogunk látni ahol Orbán szorongatja Gyurcsány , Bajnai , Mesterházy kezét, és erősen összefogózkodnak a jobbik ellen!
análisdrabális
@Meine Ehre heisst Treue: "társadalom bizonyos elemei iránt túlérzékeny" a náci söpredék nem "eleme" a társadalomnak, inkább az emésztés utáni végterméke.
Meine Ehre heisst Treue
@análisdrabális: Amikor a lelked túlérzékenységéről írtam, akkor a bandád cigányok, homokhuszárok, und so weiter iránti érzékenységről írtam, lelkem. De vajon miért eme empátia ezen kasztok iránt?

És ha már itt tartunk: hol vannak nácik nálunk? Tudomásom szerint 2014-ben vagyunk Magyarországon és nem '30-as évek Németországában. Minden héten a fél országot bejárom, mégsem találkozom velük. Lehet, hogy a másik országrészben vannak... DDD
(Ha pedig nincsenek, akkor minek ez az eszetlen gyűlölködés?)
Strong
@Meine Ehre heisst Treue: Dumáljuk már meg, hogy nem írsz Nekem.
Meine Ehre heisst Treue
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.