Megvizsgálta a főügyészség a Gyermekrák Alapítvány működését és törvénysértéseket állapítottak meg – írja a hvg.hu.

Többek között arra kérték,lehetőség szerint ne használják az alapítvány gépjárművét magáncélra. Az ügyészségi vizsgálat a kuratórium működését érintő törvénysértéseket állapított meg, emiatt két intézkedést is tettek. Egyrészt felhívást intéztek az alapítvány kuratóriumához azt indítványozva, hogy az alapítvány vagyonfelhasználására minden esetben kuratóriumi határozatok alapján kerüljön sor.

Az ügyészi felhívás mellett a főügyészség – a kuratórium működésében észlelt kisebb súlyú jogszabálysértések miatt – jelzést nyújtott be. Arra kérték a kuratóriumot, hogy pontosan tartsák be a beszámolási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi határidőket, valamint hozzanak az alapítványi célok megvalósítását közvetlenül szolgáló határozatokat és végezzenek ennek megfelelő tevékenységeket, így egyebek mellett az alapítvány gépjárművét magáncélra ne használják – olvasható a hvg.hu cikkében.

Bár a Gyermekrák Alapítvány pénzügyeit már korábban is többször vizsgálták, igazán csak akkor került reflektorfénybe, amikor az Index videót mutatott be arról, hogy Balogh István elnök rendszeresen magáncélra használja a megkülönböztető jelzéssel ellátott betegszállító kocsijukat, melyet az adók egy százalékából vásároltak.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Ez olyasmi, amikor a betörönek, tolvajnak, vagy a gyilkosnak azt mondja
az Ügyészség, hogy " megkérünk, ezt ne tedd többet "...és el van in tézve ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alte trottel
Látom, nagyon felhúztad magad, mert már dadogsz is. Sebaj, teher alatt nő a pálma, talán ragad rád valami emberi is. Ha másból nem is, ebből a hisztis válaszodból kiderül, hogy nőnemű vagy. Ugyanis a _MÁSIK_ tipikus női érv (a "CSAK!" mellett) a "Nem is válaszolok neked, mert borostás vagy és csúf szavakat használsz". Mert érved, az egy szál se. Nyugodj meg, _TE_ aztán annyira vagy érdekes számomra, mint a bakternek a kerecsensólyom. Viszont ez a förtelmes lakájmentalitás, ez a földszintes alatti viceházmesterlélek, aminek tanúbizonyságát adod lépten und nyomon, no ez az egyik legvisszataszítóbb ebben a szerencsétlen országban.
postamester
@szaboria1: ma 10:40

Sose nézd, hogy mit írnak, hanem hogy KI ???
alte trottel (német nyelv)
magyarra fordítva = vén hülye :)
Ügyesen kiválasztott nick...:))))))
alte trottel
@postamester: Hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, vasutas, postás.
Csak azt áruld el, hogy esetedben a "mester" (nem SI prefixum) az hányszorosára emeli az alapegység értékét?
És akkor most velem akarsz tuszkolódni, avagy inkább elgondolkodsz annak az XX-es olvtársnak az értékrendjén, aki egy nyilvánvalóan a beteg gyerekek bőrén vagyont összeharácsoló féreg mentegetése érdekében képes otromba módon sértegetni egy kisgyerekes anyát?
Senara
@alte trottel: Index
2001. 02. 18. 21:47 A Magyar Nemzet egyik cikke egyébként egy egész sor bűncselekményt említ, amelyek információik szerint Balogh lelkiismeretét terhelik. Így a lap szerint többek között lopás, deviza-bűncselekmény, üzérkedés és erőszakos nemi közösülés miatt állt bíróság előtt és ítélték el az alapítvány vezetőjét...index.hu/belfold/gyermekrak3/...gondolom ez sem igaz .
postamester
@alte trottel: én csak a német nyelvü " nick"-edet fordítottam le magyarra
Te választottad, én meg névkártyának vettem...
alte trottel
@postamester: Önirónia.
(az ilyen és hasonló néger szavakat keresd meg egy vastagabb szótárban)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.