Megvizsgálta a főügyészség a Gyermekrák Alapítvány működését és törvénysértéseket állapítottak meg – írja a hvg.hu.

Többek között arra kérték,lehetőség szerint ne használják az alapítvány gépjárművét magáncélra. Az ügyészségi vizsgálat a kuratórium működését érintő törvénysértéseket állapított meg, emiatt két intézkedést is tettek. Egyrészt felhívást intéztek az alapítvány kuratóriumához azt indítványozva, hogy az alapítvány vagyonfelhasználására minden esetben kuratóriumi határozatok alapján kerüljön sor.

Az ügyészi felhívás mellett a főügyészség – a kuratórium működésében észlelt kisebb súlyú jogszabálysértések miatt – jelzést nyújtott be. Arra kérték a kuratóriumot, hogy pontosan tartsák be a beszámolási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi határidőket, valamint hozzanak az alapítványi célok megvalósítását közvetlenül szolgáló határozatokat és végezzenek ennek megfelelő tevékenységeket, így egyebek mellett az alapítvány gépjárművét magáncélra ne használják – olvasható a hvg.hu cikkében.

Bár a Gyermekrák Alapítvány pénzügyeit már korábban is többször vizsgálták, igazán csak akkor került reflektorfénybe, amikor az Index videót mutatott be arról, hogy Balogh István elnök rendszeresen magáncélra használja a megkülönböztető jelzéssel ellátott betegszállító kocsijukat, melyet az adók egy százalékából vásároltak.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Ez olyasmi, amikor a betörönek, tolvajnak, vagy a gyilkosnak azt mondja
az Ügyészség, hogy " megkérünk, ezt ne tedd többet "...és el van in tézve ??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
postamester
Ez olyasmi, amikor a betörönek, tolvajnak, vagy a gyilkosnak azt mondja
az Ügyészség, hogy " megkérünk, ezt ne tedd többet "...és el van in tézve ??
Vizual
Megdöbbentem ? nem ! Magyarország a szabad vállalkozás országa. És urak és hölgyek, mint tudjuk mindenkinek szabad hülyének lenni. Tudjuk, hogyan indult ez az ember és valamilyen alapítványból lett kő gazdag. Amit beteg gyerekeke javára alapítottak. De nyugi. Az igazságszolgáltatás a helyén van. Nem használhatja a Mercedes mentőt magáncélra - kérték !
whatthefuck
Az ingatlanjai meg csak úgy nőnek ki a földből itthon és az USA-ban. Megfontolandó dolog ez az adakozás ha mindig korrupció a vége.
szaboria1
@Vizual: Te sem vagy igazán tájékozott. Először meg kellene nézni azokat a kórházakat akiket támogatott. Egyszerű ha megnézed a Heim Pál kórháznál. Látszik megint nem találat fogást rajtuk, már többször volt ellenük pénzügyi vizsgálat de sosem találtak semmit.
Strong
Egyszer azt hallottam, hogy az adományok kb. 10 %a csak az, ami valóban arra van költve amire adják.
Ez elsősorban az alapítványokra lehet igaz.
eberti
Nem megkérni kell,hanem "eltiltani" az autó megközelítésétől is...
Vizual
@szaboria1: Persze, hogy nem. De láttam a villáját, nem a VIII. kerben, meg a kocsiját, a Mercimentő mellett, söförrel. De tudom azt is, hogy egy baloldali már ki lenne kiálltva mindenféle hazaárulónak. Mert Te tájékozott vagy. Nem vagy. csak azt emészted amit eléd raknak. Hát vannak ilyen igénytelenek is. Minden sz@t.
alte trottel
Az alapprobléma az, hogy semmiféle törvény, rendelet nem írja elő, hogy egy alapítvány a befolyó támogatások hány százalékát köteles a meghirdetett célra fordítani és mennyi mehet a fenntartási költségekre. Ad absurdum az is törvényes, hogy 10 milliárd befolyt lóvéból vesznek egy beteg gyereknek tíz deka prominclicukrot és a többit feléli az apparátus.
postamester
Azért ezt a gúnyos vigyortt le lehetne hegeszteni a pofájára...
lenhardtibolya
Megkérni nem erre kellene Baloghot, hanem arra, hogy tisztességesen számoljon el az alapítványi pénzzel, és fejezze be a saját zsebre való működtetést. Az autóhasználat - szerintem - csak a jéghegy csúcsa, több is veszett ennek a fickónak az "áldásos" működésével...
sokanvagyunk
Mindenki azzal villog, amije van. - Welsz a mentősruházattal, ő a mentőjével (?), van aki a szemével, az ügyészség a gyengeségével.
postamester
@Vizual: ma 11:49
Ha a nézeteid mások, akkor is TISZTELETTEL BESZÈLJ EGY NÖVEL !!!
Vizual
@postamester: Nő ? Ki Te ? Ugye nem engeded meg magadnak még egyszer ! Van klavija és elmondja, hogy nő ha akarja. De a véleményemet mondtam a kommentjéről, ugyan úgy ahogy ő tette ! Úgy, hogy...
És nem ecseteltem, a nő iránti tiszteletből, hogy mit nem tud felfogni. De ha kiváncsi vagy elmondom a véleményem Neked !
szaboria1
@Vizual: Kapaszkodj meg tájékozott vagyok, mert ott laktam a közelébe és volt kolléganőm gyerekét ők finanszírozták.
Amenyiben nem tudsz itt viselkedni akkor keress más fórumot magadnak.
Senara
Hónapok óta tart az ügy , de az alapítvány kuratórium tagjaitól eddig nem halottam , olvastam semmit .
szaboria1
@alte trottel: Kellően kell tájékozódni és csak utána kell kritikus véleményt mondani. A fenti cím is egy félre vezetés, ha törvénysértést állapítottak volna meg akkor az alapítványi törvény értelmében pont az ügyészség akár meg is szüntetheti mivel az a felügyeleti szerve. Valakiknek csipi a szemét időközönként ez az alapítvány de érdekes módon még eddig a NAV sem talált nála hibát.
bakegya
...Csak a pánzét,ha nekik is juttat belőle,akkor minden okeeeeeeeeeeeeeee...
postamester
@Vizual: ma 14:20

Te kötekedő ! Én izig-vérig him vagyok, de Te, ha nem tudnád, hogy " szaboria "
Női név, akkor kérdezz meg egy ismerősöd...és TISZTELD...
Nem vagyok kiváncsi a véleményedre, ez nem az az oldal...
Gondolkozz, talán igazam van...
SpamKontroll
Szerintem - igaz, hogy már így is hatalmas vagyont halmozott fel - az emberek már nem fogják elküldeni nekik az 1%-ot.

Én úgy látom, hogy elég visszhangot kapott a becstelen hozzáállása ahhoz, hogy nagy mértékben megcsappanjon a bevételük...

Szemétláda! Mennyi beteg gyerek hiába várja, hogy kapjon segítséget...

A legborzalmasabb dolog a Világon, amikor egy gyermek beteg és fájdalmai vannak...
nemjoezigy
@SpamKontroll: Nem válasz, hanem kapcsolódás.
Jó lenne majd közzé tenni, hogy mennyi volt-lett a támogatás a botrány előtt és a botrány után. Ebből jó közelítéssel meg lehetne tudni, hogy mennyit ártott ennek az alapítványnak a felelőtlenség, átláthatatlanság.
Lehet, hogy a többi alapítvány is bukott az ügy miatt.
SpamKontroll
@nemjoezigy: Ez is egy olyan dolog, ami kiválóan és szenzációsan működhetne, ha az emberek becsületesen állnának hozzá..

Most egy ilyen hulladék miatt lehet, hogy egy szép napon a kormány vagy más szervek szépen egy tolvonással eltörlik az egészet...

Igen, jó lenne amúgy látni, hogy mennyi volt a bevételük előtte és utána...
Vizual
Tudjátok nem igen érdekel hogy és kinél laktok. de a simli az látszik. És egy ilyen vállalkozás ugye a semmiből lett az ami. Legalább ne éljen vissza vele. A többi meg, hogy ki és mi, mivel kesztyűvel vagy csak úgy, nem igen érdekel. Ezt a fideszes tempót vegyétek vissza. nem ti mondjátok még meg, hogy ki és mit és merre, és ezt itt írásba adtam. Postamester ? Mi vagy Te izzig vérig ? Tényleg ? És közben itt kötekedsz. Női tempó !
alte trottel
@szaboria1: Látom, nem érted, Uborka!
Hát persze, hogy törvényes, ha legalább egyszer ebbe a kurvaéletbe vásároltak egy rákos gyereknek egyetlen darab sóskiflit, természetesen számlára és a takarítónő (az elnök ángyikája) havi másfélmilliós bére után is rendesen fizették az adókat, járulékokat és a floridai luxusvillát számlára vették és szerepeltették a cégleltárban!
Törvényes, mert nem határozza meg a törvény, hogy a befolyt pénz minimum hány %-át kell a megjelölt célra fordítani!
(TE egyébként mi is vagy ott? Irodavezető?)
szaboria1
@alte trottel: 65 létedre elég neveletlen vagy. Uborkának engem te ne szólíts mert így te nem vagy vitapartner.
alte trottel
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
alte trottel
@Horizont: Bocsika, kedves moderátor úr! Esetleg tilts ki, de az is megoldás, hogy használod a kurzornyilakat.
Persze, ha éppen TE is részesülsz az alapítvány bevételeiből, akkor értem, miért bánt annyira, hogy kissé (és egyáltalán nem olyan hűdedurván) rápirítok a hülyét játszó kollégádra.
Senara
www.origo.hu/itthon/20110516-kirugott-alkalmazott-miatt-marasztalta-el-a-gyermekrak-alapitvanyt-az-ebh.html...ennyit az emberségéről .

.Dagantos.hu-ról és a Gyermekmentő Támogató alapítványról derült ki , hogy csupán a bevételeik 7 százalékát költötték beteg gyerekek támogatására,
szaboria1
@Senara: Egyszerűen meg kell keresni a honlapjukat nagyon sok mindent meglehet tudni belőle. Én pl. azt is megnézem hogy kiket támogattak több millió ft.-al Heim Pál kórház ott is meg lehet találni mint támogatót.
A cikked amit be tettél az alkalmazottal szemben milyen bírósági döntés született?
Senara
@szaboria1: Az alapítványnak a honlapján kellett nyilvánosságra hoznia a hatóság határozatát, amely már jogerős...benne van a cikkben a munkaügyi per az tart vagy nem az nem tudom ...www.origo.hu/itthon/20011203megteveszthetik.html...
szaboria1
@Senara: Hallottam az ügyről de számomra azért érdekes mert örökbe fogadásnál a munkáltatótól is kérnek véleményt hogy örökbe fogadhasson.
Senara
@szaboria1: "Hallottam az ügyről de számomra azért érdekes mert örökbe fogadásnál a munkáltatótól is kérnek véleményt hogy örökbe fogadhasson" ..."Az irodavezető tavaly tavasszal fogadta örökbe kislányát, és erről márciusban szólt a főnökének. Pár nappal később az alapítvány elnöke megszüntette a munkaviszonyát sorozatos késésekre és pontatlan munkavégzésre hivatkozva. Ezután az elnök a gyámhivatalt is felhívta, és utalt arra, hogy nem alkalmas a volt irodavezető a gyermeknevelésre, mert már nincs jövedelme." ... utólag próbált keresztbe tenni a nőnek , tehát nem volt előzetes munkáltatói véleménykérés ! Nincs kedvem megkeresni , hogy kell e munkaadó véleménye vagy nem DE munkáltatói igazolás az igen . A cikk szerint mondom a véleményem egy illetőről, aki emberbaráti szeretetből keresztbe tett egy nőnek , aki gyermeket szeretne és egy kisbabának , akinek nem a nevelőintézet lett az "otthona " !
szaboria1
@Senara: Volt munkaügyes mondom az én időmben nagy háttértanulmány készült az örökbe fogadóról először is a munkahelyén érdeklődtek. Mint irodavezető nem járt el rendesen ha ilyesmit el titkolt akkor nem való egy iroda vezetésére.
Senara
Azt gondolom erre még válaszolok "Mint irodavezető nem járt el rendesen ha ilyesmit el titkolt akkor nem való egy iroda vezetésére." ...Szerinted is a nő hibás !:-(( Egy nő mindent megtesz , hogy legyen , illetve ne legyen gyereke ! Tuti évekig járta örökbefogadási tortúráját , végre elérte célját ! Megtudta és kirúgta a GYERMEK-rák alapítvány vezetője mert szerinted is(!) eltitkolta a MAGÁNÜGYÉT (?) A gyerekekért "tevékenykedő" illető valamiért keresztbe akart tenni , még egy kicsi babának is ! Mert majd ő megmondja ki alkalmas és ki nem a pici felnevelésére . Inkább éljen és nőjön nevelő otthonba , mint olyan nő nevelje fel aki éveket szánt az életéből , hogy ha másként nem, de így legyen gyereke .
alte trottel
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szaboria1
@alte trottel: Nem vagy vita partner a neveletlenséged miatt. Otthon is így beszélsz?
Senara
@szaboria1: Egyszerűen meg kell keresni a honlapjukat nagyon sok mindent meglehet tudni belőle. Én pl. azt is megnézem hogy kiket támogattak több millió ft.-al Heim Pál kórház ott is meg lehet találni mint támogatót... tegnap, 07:33 már megint kezded ? Nem támogattak, hanem támogatott x milliárdból valamit mutatni kell valamit ! A "gazdálkodását "azt hagyjuk (!) Én egy alkalmazottjáról tettem be linket , akinek a "védenced" , gyalázatos módon keresztbe akart tenni . Amivel te mint NŐ (!) egyetértesz és mellé állsz ! Én remélem boldog kirúgott alkalmazott és ami fő a pici baba is , aki szerető családban fog felnőni . A munkaadó meg számoljon el a lelkiismeretével , ha van neki !...
alte trottel
@szaboria1: Nem, otthon folyton anyázok, üvöltözök a gyerekekkel, a zasszont meg kapanyéllel verem, és vendégségben a damasztabroszba fújom az orrom. Ja, és fingok is.
Amúgy roppant módon megható az érzékenységed, ha arról a galaktikus méretű egódról van szó, viszont olyan könnyedén gázolsz bele mások (NŐK! KISGYEREKES ANYÁK!) életébe és becsületébe, mint Sus scrofa a dagonyába.
És még egyszer: (ha már egy enyhe szurkapiszka ürügyén töröltetted a _LÉNYEGI mondanivalót is) Nem ég az orcádon a teflonbevonat, amiért ilyen otromba módon, fikázod azt a _NŐT_, _KISGYEREKES ANYÁT_, akit bálványod a legocsmányabb módon rúgott ki és ráadásul még az örökbefogadását is meg akarta fúrni?
(az a régi, jól ismert lakájmentalitás, ugye?)

És az is látszik, hogy a moderátor hölgy régi jó női szokás szerint sokkal súlyosabb bűnnek tartja, ha egy hozzászólásban egy férfi egy nem túl csúf és nem túl veszélyes bőrbetegségre asszociál a nickedről, mint a tőled sokadszor elhangzó "úgy kell neki" otrombaságot.
szaboria1
@alte trottel: Felejts el mert te itt nem vagy szalonképesen.
alte trottel
Látom, nagyon felhúztad magad, mert már dadogsz is. Sebaj, teher alatt nő a pálma, talán ragad rád valami emberi is. Ha másból nem is, ebből a hisztis válaszodból kiderül, hogy nőnemű vagy. Ugyanis a _MÁSIK_ tipikus női érv (a "CSAK!" mellett) a "Nem is válaszolok neked, mert borostás vagy és csúf szavakat használsz". Mert érved, az egy szál se. Nyugodj meg, _TE_ aztán annyira vagy érdekes számomra, mint a bakternek a kerecsensólyom. Viszont ez a förtelmes lakájmentalitás, ez a földszintes alatti viceházmesterlélek, aminek tanúbizonyságát adod lépten und nyomon, no ez az egyik legvisszataszítóbb ebben a szerencsétlen országban.
postamester
@szaboria1: ma 10:40

Sose nézd, hogy mit írnak, hanem hogy KI ???
alte trottel (német nyelv)
magyarra fordítva = vén hülye :)
Ügyesen kiválasztott nick...:))))))
alte trottel
@postamester: Hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, vasutas, postás.
Csak azt áruld el, hogy esetedben a "mester" (nem SI prefixum) az hányszorosára emeli az alapegység értékét?
És akkor most velem akarsz tuszkolódni, avagy inkább elgondolkodsz annak az XX-es olvtársnak az értékrendjén, aki egy nyilvánvalóan a beteg gyerekek bőrén vagyont összeharácsoló féreg mentegetése érdekében képes otromba módon sértegetni egy kisgyerekes anyát?
Senara
@alte trottel: Index
2001. 02. 18. 21:47 A Magyar Nemzet egyik cikke egyébként egy egész sor bűncselekményt említ, amelyek információik szerint Balogh lelkiismeretét terhelik. Így a lap szerint többek között lopás, deviza-bűncselekmény, üzérkedés és erőszakos nemi közösülés miatt állt bíróság előtt és ítélték el az alapítvány vezetőjét...index.hu/belfold/gyermekrak3/...gondolom ez sem igaz .
postamester
@alte trottel: én csak a német nyelvü " nick"-edet fordítottam le magyarra
Te választottad, én meg névkártyának vettem...
alte trottel
@postamester: Önirónia.
(az ilyen és hasonló néger szavakat keresd meg egy vastagabb szótárban)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.