Társadalami egyeztetés előtt áll a nemzeti alkoholstratégia – tudta meg a Népszava.

Mint az egészségügyi államtitkárság a lappal közölte, az ő koordinálásukkal az Országos Addiktológiai Centrum dolgozta ki az alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó, "a nemzetközi tudományos eredményekkel szinkronban lévő" tervet. "Magyarország számára a legtöbb országénál jelentősebb terhet jelent az alkohol-fogyasztás, a visszaszorítása érdekében fel kell lépni" – ismerték el a Népszava érdeklődésére.

A Globális Drogvizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a válaszolók 46 százaléka maga is úgy látta, ivási szokásaival az egészségét kockáztatja – 54 százalékuk nem "aggódott" –, de a kitöltők 46 százalékával az is előfordult tavaly, hogy másnaposan ment dolgozni. Ez pedig Írország után a második legnagyobb arány.

"Az államtitkárság mindent elkövet, hogy a problémát a súlyának megfelelően és szakmailag megalapozott módon kezelje" – szögezték le a lapnak, hozzátéve: a tavaly megalakult Egészségkommunikációs Központ több kampányt is indít hamarosan, amelyek érinteni fogják a túlzott alkoholfogyasztás kérdését is.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
NEMZETI KORCSMAHIVATAL

"Ötórai gabonapálinka
Esténként az úri közönség verekszik

Kitűnő széklábak!
Belépés díjtalan!

Megbízható elsősegély!
Kilépés bizonytalan!"
Rejtő Jenő
encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYmhfLseQJeD7mdKR9vgulUMux8pq11aO0yjEbs0lTv5x3iCEgog
Meine Ehre heisst Treue
@magyarbakancs: Az amerikaiak anno megpróbálták, nem jött össze, bár nem az alkeszekkel volt gond a legnagyobb gond, hanem a csempészekkel és a zugfőzőkkel.
Az alkoholizálást (és a bagózást) a mostani hozzáállással még kordában sem lehet tartani, mert ahhoz a fejekben kellene rendnek lenni e téren. Innentől kezdve más módszerek kellenének: a kérdés az, hogy azon az áron megéri-e rendbe tenni az emberek egészségét, egyúttal sok-sok milliárd adóbevételtől esne el a költségvetés, aminek szintén következményei lennének. (Azt nem tudom, hogy az egészségügyben éves szinten mennyi pénzt költenek a szenvedélybetegekre pontosan, de biztos, hogy kevesebbet a tiszta adóbevételnél.)
Számomra nem kérdés, hogy az egészséget választom, de országnyi méretben más a helyzet.
Talán megoldás lenne az alkohol forgalmazási mennyiségének évenkénti csökkentése, ekkor viszont a fokozódó csempészet és zugfőzés jelentené a problémát.

Nagyon nehéz ügy...
csikknorisz
@magyarbakancs: Továbbra is lehet majd szabadon főzni. Csak meginni nem. :)
verőce21
Van ennek egy bája, a szabad pálinkafőzés és az alkoholizmus elleni küzdelem...:)
Hellcat
És ezzel kb be is harangozták a nemzeti italboltokat...pálinkafőzés mellett meg alkoholstratégia...fogadni merek ez is csak a feketekereskedelmet fogja fellendíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.