A korábban feltételezett összegnél olcsóbb lehet az EP-választások költsége, az április országgyűlési választások költsége azonban a korábban tervezett 6-6,5 milliárd helyett 8 milliárdba kerülhetett – írja a Világgazdaság.

Az európai parlamenti választásra megközelítőleg 5 milliárd forint kiadást terveztünk – nyilatkozta a Világgazdaságnak a Nemzeti Választási Iroda (NVI). Ebből a tervek szerint a különböző urnák, a szavazófülkék, az egységcsomagok, valamint ezek csomagolás és szállítása 142 millió forint körül várható.

Az idén már egyfordulós országgyűlési választásokkal kapcsolatban ugyanakkor az NVI 8 milliárd közeli tervezett összeget jelzett legutóbb, de a kiadások pontos mértékéről még nincsen információ. Így valószínű, hogy az idei április volt minden idők legköltségesebb választása Magyarországon, mivel a korábbi parlamenti választások 5,5-5,4 milliárd forintba kerültek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Várható volt!!! Ezzel a rendszerrel sok kamu párt jutott pénzhez.
vukkocska
Mert ugye azért kellett csökkenteni a parlamenti férőhelyek számát, azért kellett csak az egyfordulós választás, hogy olcsóbb legyen. Csak meg kellett fizetni a kamupártokat, hogy megtévesztő névvel megosszák a kormányváltókat. Ezért pedig semmi nem drága.
Pisti271
Tegyük hozzá a nemzeti pocsékoláshoz, hogy a parlamenti
és az úniós választás együtt is megtartható lett vona!
Nil
Az őszi fogja vinni a pálmát!
Az a sok millió forint ami a kukákba került szórólap és egyéb formában!!!
Csak a negyedét kapnám meg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.