Április végén befejeződött a téli közmunka-program. Csaknem 100 ezer ember búcsúzhatott el a munkájától. Csak Borsodban számítások szerint ezernél is több ember lesz újra munkanélküli, és van olyan település, ahol eddig 160 ember dolgozhatott közmunkásként, május 1-jétől viszont csak 40 fizetésére maradt pénz.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Erre szavaztqak sokan! Máris kilátszik az egész ló! Csak a szavazataik kellettek, semmi több! "A mór megtette a kötelességét, a mór mehet." Shakespeare Othello
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Desischado
Erre szavaztqak sokan! Máris kilátszik az egész ló! Csak a szavazataik kellettek, semmi több! "A mór megtette a kötelességét, a mór mehet." Shakespeare Othello
troppauerhumer
Hogyan is jutottunk idáig. Hiszen valahogy így tűnik el az életünk is mostanában. Lehanyatlik, mint a lenyugvó nap. Bár mostanában, nem ilyen szépen ér véget azoknak az élete, akik végigdolgozták.
Az elmúlt 2 évtized a folyamatos leépülés jegyében telt, igen sok embernek ebben az országban. De két évvel ezelőtt nem senki nem gondolta, hogy ennek a kicsi ország lakosságának egy rész, gyakorlatilag választás elé kerül.
Élet vagy halál.
Nem sokkal azután, hogy a Fidesz kormány hatalomra került, elkezdődött valami. Valami olyasmi amire az emberek álmukban sem gondoltak.
A visszamenőleges törvénykezéssel kezdődött. Nem véletlen, hiszen tudták, hogy ha itt nem ütköznek komoly ellenállásba, akkor onnantól bármit megtehetnek. Meg is tették. A szolgálati nyugdíjakat átminősítették járadéknak, ami így elvesztette védett státuszát, majd megadóztatták. Ebbe az a szemét dolog, hogy azok az emberek akik szolgálati nyugdíjba voltak, már letették a magukét az asztalra. Egykoron az orruk alá toltak egy szerződést, miszerint meghatározott szolgálati idő után mehetnek nyugdíjba. Leszolgálták. Mentek. Most hiába megyünk bele abba, hogy ezt ki és mennyire tartja jogosnak. Ők betartották egy munkaszerződés feltételeit. Törvény által garantált nyugdíjukra, vettek fel hiteleket egy jobb élet reményében. Egyszer csak megszűnt a törvényi védettség, és ezek az emberek mennek a padlóra, a hajléktalanságba, a fagyhalálba vagy ha az utcán érik őket, akkor kisemmizettem a börtönbe.

Természetesen nem álltak meg itt a kormány gombnyomogató droidjai. Elkezdték visszaküldeni a munka frontjára, a rokkant nyugdíjasokat, akiknek már sem ereje sem képessége nincs meg arra, hogy munkába álljon, járjon...
Természetesen a rokkant nyugdíj visszavonása után. Embereket hagytak egyetlen fillér nélkül, remény nélkül, nemhogy normális, hanem semmilyen élet reménye nélkül. Rokkantak lesznek öngyilkosok, kilakoltatott emberek ugranak ki elvett lakásaik ablakán. Mert nem tudnak már dolgozni, betegek. De ha tudnának...
Szvetlana
Vele párhuzamosan emelkedhet a lopások száma. A családnak ennie kell, valahogy el kell tartani őket.
análisdrabális
Április hatodikán lehetett dönteni, a pofázás felesleges és értelmetlen.
szaboria1
Ma voltam Bácsalmáson az utcán álltak a munkaügyi központ előtt az emberek. Ma kellett nekik jelentkezni mert lejárt a közmunka keretében tartott iskolai program. Megint olyan OKJ szakmákra akarják küldeni az embereket amivel nem tudnak majd elhelyezkedni. A buszon hangosan panaszkodnak, hogy hülyére veszik őket mert 1 hónapra járna a munkanélküli de csak azoknak akik vállalják a tovább képzést.
Nil
És ez még csak a kezdet - mert ha az eu visszatartja a pénz- és remélem megteszi - akkor is kell az elvtársaknak valahonnan pénzt szerezni. VAlaki bevarrhatná már a zsebükön lévő lyukat.
töky
@análisdrabális: Igazad van! Dögöljön éhen, aki ezt a maffiakormányzást választotta meg 2/3-al... Méghozzá zokszó nélkül dögöljön éhen ! A román bunkók, meg akik a szaros szavazataikkal erősítették ezt a diktátort, b...meg az anyjukat ahányan csak vannak.
verőce21
Valaki komolyan azt hiszi, hogy ezek a szociálisan segélyezettek akarnak még valaha is dolgozni?
verőce21
@szaboria1: (12:51) Mi van a poros Bácsalmáson, ami Mélykúton nincs? (A Járási Hivatalon kívül)
szaboria1
@verőce21: Pedig ma nem az idén barnultak voltak zömmel a munkaügyi központ előtt.
kukac50
Elfogyott a Fidesz választási kampányra a közmunkásokra szánt pénz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.