Minikamerákat helyeznek el a budapesti közterület-felügyelők ruháján, hogy egyértelműbb lehessen az általuk felderített jogsértések bizonyítása – közölte a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

Minikamerákat kapnak a közterület-felügyelők, amiket az egyenruhájukon jól láthatóan elhelyezve viselnek majd – írta közleményében a Föri. A közterület-felügyelőknek az intézkedések megkezdése előtt tájékoztatniuk kell az eljárással érintett személyt a kép- és hangfelvevő eszköz alkalmazásáról – fogalmazott a szervezet.

A ruházatra szerelt kamerák alkalmazására több mint egy évtizede ad lehetőséget a közterület-felügyeletről szóló törvény. A mostani technikai fejlesztéssel egyértelműbb lehet az elkövetett jogsértések bizonyítása, valamint a közterület-felügyelő intézkedésével szemben benyújtott panasz elbírálásának objektivitásában is érdemben segíthet – közölte az igazgatóság.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Na meg így jobban tisztelik ők is a törvényt :)))))
Halszem
@coyote3: Az agybajos focistát és csürhéjét is be kellene kamerázni, rögzíteni a napi hazaárulásokat!
Nil
És mi van azzal a törvénnyel hogy az engedélyem nélkül nem készülhet rólam fénykép?
Esetleg előtte megkérdezik hogy bekapcsolhatja-e a kamerát?
Desischado
Azt sem tudják, mit találjanak már ki, hogy minél több embert meg tudjanak büntetni! A csuti hazugot meg a rablóbandáját mikor büntetik már meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.