Az ukrán külügyminisztériumot aggasztják azok a kijelentések, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök tett a határon túli magyar kisebbség autonómiájának és kettős állampolgárságának szükségességéről, ezért bekérették a külügyminisztériumba Magyarország kijevi nagykövetét – jelentette ki az Interfax-Ukrajina hírügynökség jelentése szerint Jevhen Perebijnisz külügyi szóvivő keddi kijevi sajtótájékoztatóján.

Perebijnisz hangoztatta, hogy a magyar miniszterelnök által tett kijelentések a magyar kisebbség autonómiájáról és kettős állampolgárságáról ellentétesek az ukrán jogszabályokkal.
"Ezek a kijelentések mint olyan megnyilvánulások, amelyek nem segítik az ukrajnai válság eszkalálódásának megállítását és a helyzet stabilizálását, aggodalmat keltenek bennünk" – fogalmazott a szóvivő.

Az ukrán külügyi tárca felszólította magyar partnereit, hogy "megfontoltan" álljanak hozzá az olyan érzékeny kérdésekhez, mint a nemzetiségpolitika.

A szóvivő szavai szerint ugyanakkor kedvezően fogadta az ukrán fél a magyar külügyminisztérium március 28-ai közleményét, amelyben a magyar tárca elítélte a Jobbik e témában elhangzott "provokatív" nyilatkozatait.

A magyar Külügyminisztérium az MTI-nek megerősítette, hogy az ukrán külügyi tárca behívatta a kijevi magyar nagykövetet. "A magyar pozíció világos, és a nagykövet ezt elmondta" – tette hozzá Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@mariaberta: @coni: azt azért ne felejtsük, hogy ezen országok magyar nyelvű lakossága ügyesen pumpálják a költségvetést!
Fizetjük a sok nyugdíjasukat, kettős állampolgárként ingyenesen vesznek igénybe olyan szolgáltatásokat, amikért mi "alsóbbrendű" itt élő állampolgárok fizetünk, adózunk.

Ezért furcsa módon soha nem reklamálnak a nagykövetségek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
szalaiveronika
Nagyon ismerős ez a nekibuzdulás, az elcsatolt területek visszaszerzésére! A különbség csak annyi, hogy akkor Hitler volt az igérvény kibocsátója, és neki is indult a Horthy hadsereg, hogy érvényt szerezzen a beugratásnak. A többit a történelem ismerői már tudják.
libelle
@ziziplanet: nem is gondoltam, hogy ezt irtad, ez inkabb az én véleményem. Sajnos nincs normális itélöképessége. Különösen ilyen nehéz konfliktusban, ahol különösen Europa pillanatokra visszatartja lélegzetét, akar egy ilyen senki putyint utánnozni. A legnagyobb tévdése az lehet, hogy Magyarországot letörlik a térképröl.
JAJMÁR
"Nem csak egy egyszerű pacifista vagyok, hanem egy harcos pacifista. Hajlandó vagyok harcolni a békéért. Semmi nem vet véget a háborúnak, hacsak nem maguk az emberek tagadják meg a hadba vonulást."

(Albert Einsten) és milyen igaz, mert bizony mind hibásak vagyunk, ha hagyjuk, hogy egy ember, vagy pár ember vezessen minket, és megyünk így a legrosszabb irányba.
csip-csop
inkàb a vikit kellene kikèrni Ukrajnànak, nem a Nagykovetet, szegènyke nemtehetròla hogy ilyen hulye a magyar minisztere.
csip-csop
@pbalage: azt gondolod, hogy a mienk is fejbelonè magàt? nem, nem, neki arra nincs bàtorsàga zèrt is mert szereti a sok pènzt, amit kapunk az Uniotòl.
barew7
Ukrajnai szabadalom: szimultán szavazógomb nyomogatás a parlamentben -

www.youtube.com/watch?v=gH-5fgY3lPw

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.