Az ukrán külügyminisztériumot aggasztják azok a kijelentések, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök tett a határon túli magyar kisebbség autonómiájának és kettős állampolgárságának szükségességéről, ezért bekérették a külügyminisztériumba Magyarország kijevi nagykövetét – jelentette ki az Interfax-Ukrajina hírügynökség jelentése szerint Jevhen Perebijnisz külügyi szóvivő keddi kijevi sajtótájékoztatóján.

Perebijnisz hangoztatta, hogy a magyar miniszterelnök által tett kijelentések a magyar kisebbség autonómiájáról és kettős állampolgárságáról ellentétesek az ukrán jogszabályokkal.
"Ezek a kijelentések mint olyan megnyilvánulások, amelyek nem segítik az ukrajnai válság eszkalálódásának megállítását és a helyzet stabilizálását, aggodalmat keltenek bennünk" – fogalmazott a szóvivő.

Az ukrán külügyi tárca felszólította magyar partnereit, hogy "megfontoltan" álljanak hozzá az olyan érzékeny kérdésekhez, mint a nemzetiségpolitika.

A szóvivő szavai szerint ugyanakkor kedvezően fogadta az ukrán fél a magyar külügyminisztérium március 28-ai közleményét, amelyben a magyar tárca elítélte a Jobbik e témában elhangzott "provokatív" nyilatkozatait.

A magyar Külügyminisztérium az MTI-nek megerősítette, hogy az ukrán külügyi tárca behívatta a kijevi magyar nagykövetet. "A magyar pozíció világos, és a nagykövet ezt elmondta" – tette hozzá Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@mariaberta: @coni: azt azért ne felejtsük, hogy ezen országok magyar nyelvű lakossága ügyesen pumpálják a költségvetést!
Fizetjük a sok nyugdíjasukat, kettős állampolgárként ingyenesen vesznek igénybe olyan szolgáltatásokat, amikért mi "alsóbbrendű" itt élő állampolgárok fizetünk, adózunk.

Ezért furcsa módon soha nem reklamálnak a nagykövetségek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mariaberta
Na végre, még egy ország ahol örvendhetünk az utálatnak.
postamester
Nem elég, hogy a fél Európa utálja a magyar ME-t, most
még az ukránokkal is " cicizünk "...Azok pedig
nem játékszerek...
coni
Románok, horvátok, szerbek, osztrákok, szlovákok után az ukránok. Ápoljuk a jószomszédi viszonyt.
nyanya001
Nem lenne baj, ha visszafogná időnként a lepcsesét !
soljanka
@mariaberta: @coni: azt azért ne felejtsük, hogy ezen országok magyar nyelvű lakossága ügyesen pumpálják a költségvetést!
Fizetjük a sok nyugdíjasukat, kettős állampolgárként ingyenesen vesznek igénybe olyan szolgáltatásokat, amikért mi "alsóbbrendű" itt élő állampolgárok fizetünk, adózunk.

Ezért furcsa módon soha nem reklamálnak a nagykövetségek...
Törölt felhasználó
Hagyjuk, hogy ez jó vagy rossz dolog volt-e orbán részéről. Az időzités viszont nagyon rossz volt, tényleg egy kihegyezett radikalizálódott helyzetben ezt most ..? Így verettett meg orbán viktor most egy csomó ártatlan magyart. Gratulálok! Ennyire hülye nem lehet valaki
Zsuga
Harcos kedvű dakota főnökünk addig-addig hergeli ebből a hatalmas és roppant erős birodalomból a kedves szomszédokat, míg azok egy könnyed legyintéssel le nem söprik a színről.
Persze ezekről a barom beszólásairól nem sok híradó számol be.
renibébi
Ha jól tudom Ukrajnának nincs legitim, törvényesen megválasztott kormánya...
Akkor meg mit is akarnak !?
renibébi
Csak egy bábkormány ami kinevezte magát annak, ami...
bretagne
Orbán állandóan kikéri, hogy mi ügyeinkbe ne avatkozzon senki. Akkor most mi van???
Maradjon csöndbe, amíg teheti.
Kamcsatka
@postamester: Szerintem nem csak a fele.
renibébi
Én visszakérdeznék 'Az idióta forradalmuk alatt miért is a Kárpátaljaiaknak, és a nemzetiségeknek postázták először a Behívót'
whatthefuck
Egy elfasizálódott és tekintélyuralom alá hajtott "Magyarországtól"(értsd orbántól) ez cseppet sem tűnik üres fenyegetésnek. Az ország elbarmult kétharmados oldalán nem kevesek erre a válságra mint jó alkalomra tekintenek. Ez a marha egyre nyíltabban akar újra a keleti blokkhoz tartozni, csak mert nyugaton látják mekkora utolsó féreg. Köszi, abból nem kérünk elég volt a szocializmusban! Továbbá háborúskodjon érted a jó kurva anyukád Viktor!
renibébi
@whatthefuck: Szia lehet menni, 600.001... Te biztos nem fogsz hiányozni...
Ezerszer Putyin, mint a ti Nyugati Demokráciátok...
PÉNZ PÉNZ , semmi más nem hajtja ki a magyarokat... Tudom a korosztályom fele, már odakint van. De mind visszajönnének ! Ha egy élhetőbb hazát találnának
whatthefuck
@renibébi: bébike, te azt se tudod miről beszélsz mert a pelenka még a seggeden van és nem éltél a szocializmusban. Majd a komcsi vezéred tart neked egy kis bemutatót amihez tapsikolhatsz, tudatlan. Mégis minek kéne még "kihajtania a magyarokat" te kis iq bajnok?
nezelodo
Nehéz ám úgy eljárni a dakota pávatáncot, hogy gyönyörködjön a pincsijében Putyin, testvéri jó szomszéd legyen Ukrajna, miközben darabolni akarja az országukat Orbán is, és az állampolgárait nemzetiségi alapon saját kézi vezérelt tömegeivé akarja tenni. A foszladozó lengyel barátság amúgy is léket kapott a Putyinnak való benyalás miatt, nem róható fel a lengyeleknek az orosz utálatuk. Ugyanakkor Orbán falkavezére, állategészségügyi mázzal bevont figyelmeztetése azt jelenti, "attól még, hogy jó üzletet kötöttem veled, nem ugrálhatsz, tudd, hol a helyed a birodalmam végein".
renibébi
@whatthefuck: 1971.07.28 Az egész életemet, a Rettenetes Szocializmusban, Éltem le...Minden SZAR a rendszerváltás, 1991 után kezdődött...Kezdjem sorolni hogy MI MENNYI HOGYAN, és hogy ebben a sz@rban Putyin és Oroszország... A HATALMAS PIACÁVAL A NYERŐ... Fehér ember gondolkodj már !!
1magyar
Kárpátalján népszavazás kellene! Igenis lehetne önálló! Ha úgy akarják.Saját védelmükben is, ne kelljen háborúzniuk más népek miatt.
Senara
Az itt folyó vitához ... Ukrán szélsőség neki megy magyar kisebbségek , elüldöznek 150 ezer magyart , aki ellenáll lemészárolják , családok válnak földönfutóvá .Csak azért mert a "nagy magyar" álmokat kerget .Ki lesz a felelős ? Orbán nem , természetesen az általa felheccelt szélsőség ...A hatalmas piachoz ... ki verte a mellét ruszkik haza jelszóval ... az oroszok nem hülyék és nem felejtenek üzletet kötnek de csak akkor ha ők járnak jól !
1magyar
@Senara: Ezért kellene a népszavazás Putyin módra.
mariaberta
@whatthefuck: Tökéletesen igazad van, és remélem ezt a kis seggnyalót fogják elsőnek behívni, hogy megtanulja milyen is egy háború.
pbalage
@renibébi: na akkor, hogy haladjunk is.

- Oroszország "hatalmas" piaca csak egy álom, az a piac kábé tizede az EU piacának. (azért számítom így, mert a valódi fizetőképes kereslet elég gyenge arrafelé)
- az ukránok kormánya nem bábkormány, ezt saját maguk csinálták. A bábkormány épphogy a Janukovics-féle kormányzat volt, amit moszkvából rángattak. Ebből lett elege az embereknek.
- a behívókat nem Kárpátalján kézbesítették először.

- lehet, hogy az a problémád, mint annó a nyugati szemléletmódnak '56 kapcsán. Szerinted a Nagy Imre féle kormány is bábkormány volt?
- a "cocializmus" fiatalkorban eléggé bele tud égni az ember lelki világába, ugyanúgy, ahogy más rendszerek is, tehát én teljes mértékben megértem, hogy kudarcnak fogod fel a rendszerváltást.
- hogy a klasszikussal éljek: "a hiba az Ön készülékében van" (de őszintén remélem, javítható gondolkodással és kitartással. Ez a kapitalizmus.)
- és még egy tanács: nehogy azt hidd, hogy olyan jó az oroszoknak Putyin alatt élni, eléggé bele vannak fásulva, csak a szélsőséges neobolsi/neonáci hang az erős, mert azt akarja Putyin láttatni a világgal, és ezt könnyedén megteheti, hiszen övé a média)
lópicigáspár
Ez az főnök!! Támadjuk meg Ukrajnát! Keletről jönnek az oroszok, nyugat felől mi, tuti a győzelem!!
Senara
@1magyar: Kárpátalján népszavazás kellene! Igenis lehetne önálló! ...Lehetne (!) pont most lehetne ?. Forrong az ország , fegyverarzenál az embereknél .szegénység . Gondolj a délszláv háborúra , falvakat városokat raboltak ki, családokat elűztek beköltőztek otthonaikba . Ukrajnába sem lenne másként .
1magyar
@Senara: A délszláv háború azért robbant ki mert a horvátok szerint ők termeltek többet és kevesebbet osztottak nekik vissza.
Voltam kint és azt beszélték arra. A másik oldalon etnikai volt - ha már elkezdődött.
Nekünk természetesen nem lenne szabad beavatkozni Ukrajnába, csak ők tehetik meg ott.
human
Orbán kettős beszéde még nagyon fájni fog az itthoni magyaroknak úgy sejtem. Orbán Brüsszelben elítéli az oroszokat, de egyúttal arra is utal, hogy ha az oroszok mégis megkapják a maguk szeletét, akkor mi is kérnénk egy falatot Ukrajnából. Minimum az időzítéssel van baj, mert így feltűnően a tudathasadás jeleit mutatja a magyar külpolitika.
Csizmás Kond
Ebba csodanagy demokráciába oda jutottunk hogy ha a szomszéd fosik még műtrágyárol sem szabad beszélni a környéken.
postamester
@renibébi: Mekkora agymosott kölök vagy te, az nem kifejezés...
Nem kellene a pelusodat esetleg kicserélni ???
nehogymá
kárpátalján a lakoság max 12% magyar . a me 200 000 embert emlit. kire mire akar autonomiát?
tavaszi
Ukrajna zsugorodik, ez napnál világosabb , ahol az erő ott a hatalom, a krim sepercalatt elszakadt. és a hires Eu-csak nézte mint egy ponyvaregényt . a NÁTO elkezdte verni a nyálát ,hogy na most aztán elég, és micsoda dolog ez? ...és semmi nem történt . Orbán felvázolt egy lehetőséget, amolyan "amit szabad jupiternek akkor a kis ökörnek is szabad.
..ennek most beintettek az ukránok. mert úgy voltak vele : elveszitettük az ország keleti részét...most más sem hiányzik,hogy a nyugati részt is elveszitsük. ------de aminek megkell történni az még eddig mindég megtörtént. a "soha"...mint szó --sem a történelem ben sem sehol nem értelmezhető. Majd a világ kiforrja magát , Majd ukrajna rájön, hogy ha a ruszki elzárja a csapot , akkor netán magyarország felöl ...mégis sikerül esettleg gázt kapni...akkor majd rájön,hogy bekéresse ujra a külügyesünket ...és "tárgyaljuk ujra a kettős állampolgárságot...és majdan az automómiát...hiszen különben ukrajna energia nélkül beszarik..és megfagy. az élet fogja kikövetelni a megoldást. Mindég nagyobb clélt kell kitűzni...mint ami per-pillanat megvalósitható...ettől megy előre a világ . Orbán most jó előre szaladt ...de egy biztos ...bekéretés ide-oda érlelődik, és alakul végül is az egész világ. Ukrajna is érthető...annyira megalázta őket putyin, hogy muszály erősnek mutatkozni...és ezt tették a bekéretéssel.
Yoda69
Megy a pavatanc es kettosbeszed. A mocsok csuti zsirdiszno keptelen leloni onmagat.
renibébi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
libelle
@renibébi: mert a magyar kormány az legitim? Különösen a 2/3 ? Teged ki tart itt mehetsz a ruszkikhoz éhendögleni. Putyin is csak rögög az ilyen agymosott bagázson igaz neki ezek jól jönnek. Persze mindig betesz a kormányodnak.
libelle
@ziziplanet: Te ugy tudtad, hogy volt már okos is?
libelle
@renibébi: Ezt a sok hülyeséget elhiszed? Lehet, hogy átnevezted magad és te a Tavaszi vagy...?
libelle
@tavaszi: Oha itt vagy, azt hittem a kényszerzubbonyba zártak mert már magadra is veszélyessé váltál. Olyan liirás, hogy a hires eu csak les a nato veri a nyálat. Na mindig probállak felvilágositani ellenére annak, hogy nem szokott sikerülni ugyanis az agyad levan bénulva. De , mit tehetne az eu ? Mit tehetne a NATO. A NATO egy fél nap alatt darálthussá bonbázná a ruszkikat és az eredmény VILÀGHÀBORU !!! ATOMBOMBÀK repkednének és azt nem a nemzetek, de a föld sem élné tul. TE AGYMOSOTT. Már akkor mondtam amikor a Kelet Németoszszágnak vége lett , hogy putyint, ezt a gyilkos kgb kémet már akkor kellett volna Likvidálni.
postamester
@renibébi: menj vissza az oviba, az óvónéni már nagyon keres...
postamester
@libelle: Kár a szóért...a kisgyerek primitv agymosott, szerintem csak azért
jön erre az oldalra, hoigy megutáltassa magát... Van ilyen...
És amikor az ápolók engedik !!!
renibébi
@postamester: Csak a Jobbik !
Kisöpörné a szemetet ! :)
renibébi
@libelle: 'Valószinű Putyin egy óra alatt átgázolna Ukrajnán, és jéé a NATO már 11.órával el is késett
libelle
@renibébi: szegény, nem tehetsz róla!!! Nem értem, hogy mit keresel itt.
Törölt felhasználó
@libelle: Nem írtam ilyet, hogy úgy tudtam volna... én azt írtam, hogy nem lehet ennyire hülye, tehát alapjában véve tartom annak, de nem gondoltam volna, hogy ennyire az...:)
verőce21
A magyar nagykövet pedig kontra megemlíthette volna az Ukrán Külügyminisztériumban, hogy Magyarország pedig fel kívánja bontani 43 millió ukrán állampolgárnak az egészségügyi és nyugdíjellátás lehetőségét.
Desischado
@libelle: Igazad van! ebből lehetne a III. világháború, az égiek mentsenek meg tőle! Ez a csuti hazug mit akar? Miért ráncigálja az oroszlán bajszát? Ennyire agyatlan?! Az ég tudja, mekkora kárt fog még okozni!
aremy
@postamester: csak nem a jobbikos ovo nénire gondoltál?
pbalage
a tanulság a következő: egyszerű embereknek egyszerű jelszavakat kell a kezébe adni, például "Megoldjuk!", "Több bért", "Jobb éghajlatot!" "Sok pálmafát!"
A jobbik ezt megtette, a síkhülyékkel elhitette, hogy ez így megy.
Hitler is megtette.
De azért szeretném jelezni: azóta lett jó hely Németország, mióta az az idóta fejbe lőtte magát.
szalaiveronika
Azoknak, aki bőszen szorgalmazzák az un. autonómia "követelésünket". Talán vissza kellene térni, a"független" fejedelemségek, önálló városállamok régi szép világába? De jó is lehetett akkoriban: mindenki szabadon gyilkolászhatta, fosztogathatta a másikat, ha arra támadt "gusztusa". Hát nem látjátok, hogy mire megy ki a játék? Miniszterelnökünk délibábos álmainak mindent alárendel. Az a sajnálatos, hogy egy ilyen ámokfutásos ideológia milyen indulatokat gerjeszt egyesekben, és gyalázzák a velük egyet nem értőt.
nezelodo
szalaiveronika
Nagyon ismerős ez a nekibuzdulás, az elcsatolt területek visszaszerzésére! A különbség csak annyi, hogy akkor Hitler volt az igérvény kibocsátója, és neki is indult a Horthy hadsereg, hogy érvényt szerezzen a beugratásnak. A többit a történelem ismerői már tudják.
libelle
@ziziplanet: nem is gondoltam, hogy ezt irtad, ez inkabb az én véleményem. Sajnos nincs normális itélöképessége. Különösen ilyen nehéz konfliktusban, ahol különösen Europa pillanatokra visszatartja lélegzetét, akar egy ilyen senki putyint utánnozni. A legnagyobb tévdése az lehet, hogy Magyarországot letörlik a térképröl.
JAJMÁR
"Nem csak egy egyszerű pacifista vagyok, hanem egy harcos pacifista. Hajlandó vagyok harcolni a békéért. Semmi nem vet véget a háborúnak, hacsak nem maguk az emberek tagadják meg a hadba vonulást."

(Albert Einsten) és milyen igaz, mert bizony mind hibásak vagyunk, ha hagyjuk, hogy egy ember, vagy pár ember vezessen minket, és megyünk így a legrosszabb irányba.
csip-csop
inkàb a vikit kellene kikèrni Ukrajnànak, nem a Nagykovetet, szegènyke nemtehetròla hogy ilyen hulye a magyar minisztere.
csip-csop
@pbalage: azt gondolod, hogy a mienk is fejbelonè magàt? nem, nem, neki arra nincs bàtorsàga zèrt is mert szereti a sok pènzt, amit kapunk az Uniotòl.
barew7
Ukrajnai szabadalom: szimultán szavazógomb nyomogatás a parlamentben -

www.youtube.com/watch?v=gH-5fgY3lPw

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.