El kell érni, hogy a "földrablásokat" megállítsák az Európai Unióban – ezt nevezte első és legfontosabb feladatnak Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti (EP-) listavezetője csütörtök reggel a Kossuth Rádió EP-választáson listát állító magyarországi pártokat bemutató műsorában.

Szerinte e cél érdekében össze kell fogni azokkal az új tagállamokbeli – például bolgár, román – képviselőkkel, akik kiállnak a "földrablások" ellen. Magyarországon el kell érni a csatlakozási szerződés azonnali újratárgyalását, hogy a magyar termőföldet kivegyék a tőke szabadáramlásáról szóló fejezetből – jelentette ki Morvai Krisztina.

A Jobbik EP-listavezetője arra reagálva, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, hogy az EP függessze fel a jobbikos Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogát, azt mondta: az Európai Unió "keményen beindult Magyarország ellen".

Úgy véli, ennek oka, hogy az EU-nak nem tetszik Magyarország keleti nyitás politikája, hogy nemcsak Washingtonnal és Brüsszellel, hanem  - ha a magyar érdek úgy kívánja, "ad absurdum" – Moszkvával is tárgyal. Vannak ilyen politikusok, pártok, ilyen a Fidesz, a jelenlegi magyar kormány s a Jobbik is – mondta Morvai Krisztina. Hozzátette: Kovács Béla, mint oroszul anyanyelvi szinten beszélő politikus is foglalkozik ezzel, olyannyira, hogy az Európai Unió és Oroszország közötti energiaügyi vegyes bizottság társelnöke.

Morvai Krisztina azt is mondta, örül annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "végre határozottan kiállt" a nemzeti önrendelkezés mellett. Az őshonos nemzeti közösségek területi autonómiájáért, esetleges önállóságáért és nemzeti önrendelkezési jogának gyakorlásáért síkra kell szállni – szögezte le a Jobbik EP-listavezetője.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.