Navracsics Tibor szerint ma Magyarországon egyedül a Fidesz-KDNP képes hitelesen ellátni a magyar nemzeti érdekek képviseletét az Európai Parlamentben.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken egy Nagykátán tartott kormánypárti kampánygyűlésen mintegy százhúsz érdeklődő előtt arról beszélt: az Európai Unió "nem akar kiszúrni senkivel", ám a teljesítményt nézi és azt, ki hogyan áll ki saját igazáért. Éppen ezért az EP-választás tétje, hogy "olyan politikusokat küldjünk Brüsszelbe, akik alkalmasak arra, hogy Magyarország érdekeit képviseljék" – tette hozzá.

Navracsis: Csak a Fidesz-KDNP képes a magyar érdekek képviseletére

A miniszterelnök-helyettes szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség az egyetlen, amely "felvállalja a konfliktust, világosan tudja, melyek hazánk érdekei, és kiáll ezekért" – fogalmazott.

Az EP-választásokon való jó szereplés az Európai Néppárt győzelme szempontjából is fontos. "A választók is elvárják tőlünk ezt a győzelmet, miután a legutóbbi választások eredményeként a magyar baloldal meg van verve, mert megverték magukat, és nincsenek hiteles politikusaik" – mondta.

Gyurcsány Ferenc szisztematikusan szétrombolta a baloldalt, és mindent megtett azért, nehogy talpra álljon – tette hozzá.     Jelezte: a mostani kampányban legaktívabb pártok legsarkosabb nézetei valamiféle Magyarország nélküli uniót vázolnak fel, a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció például Európai Egyesült Államokat akar, azaz, hogy "hazánk tűnjön el egy egységes Európában, és lehetőleg ne kelljen tovább Magyarországgal foglalkozni, mert csak zavaró tényező". A Jobbik szerint pedig "sokkal jobban járunk, ha kilépünk az EU-ból", akkor senki nem akadékoskodik, és végre "a saját utunkat járhatjuk" – folytatta.     A DK forgatókönyvének megvalósulása esetén Magyarország eltűnne a térképről, és vele együtt eltűnne az az ezeréves állam is, amely eddig megtartotta ezt a nemzetet. Gyurcsányék szerint pedig ezzel együtt minden európai állam is eltűnne – mondta Navracsics Tibor. Éppen azt szüntetnék meg, ami Európát Európává tette, és mind a mai napig a világ fejlődésének élvonalába emelte, hiszen a nemzetek és az államok adják a kontinens történelmének lényegét – húzta alá a politikus.

Emlékeztetett: a rendszerváltás egyik fő jelszava volt, hogy Európához és a NATO-hoz csatlakozhasson az ország. Az elmúlt tíz évnek "nem vesztesei vagyunk", hiszen mindenki ismer EU-forrásból megvalósított beruházásokat saját környezetében – mondta.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a fórumon arról beszélt, hogy Nagykáta környékén is számos fejlesztés zajlik uniós forrásból, amely az agrár- és vidékfejlesztési támogatásoknak is 81 százalékát biztosítja.

Magyarország nettó haszonélvezője a tagságnak, ennek köszönhetően a következő hét évben 25 milliárd euró érkezik az országba. Ez az összeg egy főre vetítve a második a tagállamok rangsorában – hangsúlyozta.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Tibikwe: Amikor a főnököd vérbenforgó szemekkel, őrjöngve sikítozott Brüsszelben, hogy Magyaroknak ne adjanak több pénzt, ugye akkor is a magyar érdekeket védte??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Talán inkább a Fidesz érdekeinek képviseletére, mert emlékszem milyen vehemensen tette ezt a Gyurcsány és Bajnai miniszterelnöksége idején. Ő volt az egyetlen, aki bent maradt a parlamenti üléseken de csak azért, hogy felemelő védelmi beszédét elmondja és szidja a kormányt ahogy csak tudja.
És a KDMP? Ilyen párt létezik? Ezek csak egy mellékszál a Fidesz mellett, hogy velük meg legyen a kétharmad, és nyomják a gombot, ahogy csak tudják.
Nil
a fidesz és az álkeresztények csak a saját érdeküket képviselik Brüsszelben - aki ezt nem látja az vak.
Szavazzatok csak rájuk aztán amikor már a nyugdíjakat sem fogják kifizetni valamilyen indokkal, akkor majd lehet elkezdeni gondolkodni ... jobb későn mint soha.
Ha pörög a gazdaság miért nincs munka, ha családbarát a kormány miért nem kapnak az anyukák munkát amikor letelik a GYES-GYET?
Még hány fiatal menjen le tanulmányútra véglegesen hogy felébredjen az átlagember
Ja jönnek a kettős - állampolgárok és a statisztika jó lesz.
Számokkal nem lehet jól lakni, sem fűteni
Boszi27
@coyote3: Nem ő az egyetlen. Nem győzöm hangsúlyozni, 2,1 millióan vannak. Elképesztően sok a 8-9 millióhoz viszonyítva.
Desischado
Az én érdekeimet ne "védjék", meg, az ég szerelmére, mert abból csak károm van!
Pisti271
Amikor ilyen állítás hangzik el, hogy csak valaki képes valamire
jusson eszünkbe, a temetők tele vannak pótolhatatlan emberekkel.
bakegya
@mariaberta: szívesen hallanék egy Lékai bíboros urat nyilatkozni Orbán Vicc-torral egy asztalnál a Morvai-húz-a Vona csapattal a magyar érdekek ütköztetésével felvértezve-az EU-választási kolomp közepette...DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.