A Fidesz szerint a szocialisták csak választási kampány idején és ellenzékben tartják fontosnak a nyugdíjak megvédését, kormányzásuk idején viszont az összeomlás szélére sodorták a nyugdíjrendszert.

A kormánypárt sajtóirodája Korózs lajos MSZP-s országgyűlési képviselői szombati sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva az MTI-vel azt közölte, hogy a szocialisták kormányzásuk idején "csökkentették a nyugdíjakat, az összeomlás szélére sodorták a nyugdíjrendszert, megszorításaiktól nem kímélték a nyugdíjasokat sem és meg akarták adóztatni őket".

Korózs Lajos arról beszélt, hogy az MSZP egy ésszerű, a korai nyugdíjba vonulásra nem ösztönző, de 40 év munkaviszony után igényelhető korengedményes nyugdíj bevezetését javasolja.

A kormánypárt közleményében hangsúlyozta: a Fidesz, ahogy 2010-ben, úgy most is vállalja, hogy megvédi a nyugdíjakat. "Az elmúlt négy évben 4 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke. A nyugdíjasok megélhetését ma rezsicsökkentés, szociális üdültetés és étkeztetés, valamint a korábbinál szélesebb körű házi segítségnyújtás segíti. A nők 40 év munka után nyugdíjba mehetnek és a nyugdíj előtt álló nők foglalkoztatását jelentős adókedvezménnyel segítjük" – írták közleményükben.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Na, valami oltári disznóság készül nyugdíj ügyben, akkor szokták emlegetni, ha bele akarnak barmolni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Na csak várjátok ki az őszi önkormányzati választást !
Úgy belematatnak a nyugdíjakba, hogy belegebed a nyugdíjas társadalom !
A 3 ezer milliárdot eltapsolták oszt jó napot !
Pedig azt csak nyugdíjra lett volna szabad felhasználni !
Igaz, ennek a rabló kormánynak semmi sem drága ami őket nem érinti érzékenyen !
spu00
@bundi: Úgy látszik újabban értelmezési problémái vannak. Vagy nem olvasta vissza írását.
spu00
Ha ennyire okosak, vezessék már le nekem, tudatlannak, hogy miért, s mi alapján vezették be a manyupot 1997-ben, de teljes vertikumában. Adott gazdasági helyzet, havi nyugdíj fizetések fedezetének milyen alapból történő fizetése, a várható alapok adott időszakban milyen nagyságú kifizetéseket tud realizálni- itt elég lenne a jelenlegi nyugdíjakhoz való + - eltérések %-s nagyságát megadni- 10-20 éves viszonylatban az államháztartási hiányra, államadósságra való kihatása mit eredményezne. De elég lenne, ha leírnák, hogy az adott manyup témát a Stiglitz nevű Nobel díjas közgazdász milyen gazdasági környezetű országoknak javasolta, s azt mi mikor tudnánk elérni? A bundi nevű úr már pedzette, hogy ez 3.000 milliárd hitel felvételt eredményezett, de úgy látom, hogy ezt még nem veszi negatív tevékenységnek, ez nála még pozitív folyamatnak számít, s alkalmazása nemzeti érdeknek minősül.
Nil
persze! Az MSZP nyúlta le az emberek megtakarítását és osztotta szét a haveroknak.
És az MSZP-nek van kétharmada idióta törvények megalkotásához és elfogadásához.
A fidesz lassan romba dönti az országot az emberek meg tapsolnak hozzá
Grafix69
@spu00: Na figyelj csak akkor elmondanám ,hogy minimál bérért is nehéz elhelyezkedni a maszekok meg zsebbe fizetnek és hidd el nagyon sok ember van más országba és ha érdekel nem is akarok haza menni amig ilyen semmirekellő tolvaj megélhetési politikus vezeti ezt a szerencsétlen országot akik a saját országukban a qrva nagy nemzeti köntösbe csavart haza árulók.
bundi
@spu00: csak azt nem értem miért akarja játszani a műhülyét...amikor magától is az...
"Nem akarom matematikai ismereteit elemezni, de valahogy nem jön össze nekem a 2010 előtti 30.000 és az elmúlt 4 év alatt kiment 100.000-l az Önök által reklamált és sajnált 600.000 kitántorgott honfitársaink száma.Ez majdnem veri a K.F " magyarázom a bizonyítványomat" cimű írásához hasonló államadósságról írt szösszenetét."
mivel előzőleg belinkeltem az adatokat, a német 130 000-ről az osztrák 65 000-ről, az angliai kb 300 000 ről (ez a nemzetgazdasági tárca becslése...gondolom őket elfogadhatónak tartja)
de a maga kedvéért még egyszer...
www.origo.hu/gazdasag/20140511-mar-600-ezer-magyar-dolgozik-kulfoldon.html
olvasgasson...
vagy ha nem tetszik bizonyítsa be, hogy magának van igaza...
kíváncsian várom...
és még azt is, hogy bebizonyítsa, a nyugdíjrendszer oké...minden rendben lehet hátradőlni...mert kb 5-10 év múlva is fenntartható a jelenlegi rendszer...
miért én bizonygassak...tegye maga...de aztán teljes vertikumában...ne szottyogjon holmi morzsákkal...
és igaz pedzegettem valamit, de az egész 2011-ig a rendszerben volt...utána veszett nyoma de nagyon...
fn.hir24.hu/gazdasag/2014/02/05/eltunt-a-teljes-nyugdijvagyon/
miközben az államadósság...sutty... elszállt
www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=199062

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.