Elejtettek egy barnamedvét Salgótarján egyik kertvárosi részéhez közeli erdőben még május 10-én, a feltételezett tetteseket szombaton fogták el – jelentette be Ponyi Béla salgótarjáni rendőrkapitány hétfőn, sajtótájékoztatón.

Barna medvét a második világháború óta nem lőttek le Magyarországon, az ugyanis védett állat.

Ponyi Béla közölte: természetkárosítás, orvvadászat és lopás alapos gyanújával indítottak eljárást az 54 éves, salgótarjáni G. Sándor és vadásztársa, a 34 éves dunavarsányi F. László, valamint orvvadászat és lopás vétség miatt a 49 éves, szintén dunavarsányi T. László ellen.

A városi rendőrkapitány hozzátette: vadászatra jogosult emberekről van szó, akik szerették volna tettüket elrejteni, ezért a vad elejtésének idejét és az ilyenkor használatos azonosítószámot sem regisztrálták a vadászati engedélyhez tartozó lőjegyzékben.

Amikor a nyomozók házkutatást tartottak a vadászházként használt, Salgótarján külterületén lévő ingatlanban, megtalálták a kizsigerelt állatot és annak preparálásra előkészített bundáját, és az elkövetők épp akkor tértek vissza egy olyan gímszarvassal, amely elejtésének helyét szintén nem jelölték meg, és magát az elejtés tényét sem regisztrálták.

Az MTI úgy tudja, hogy a vadorzó vadászok több bűncselekményt is elkövettek. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár hét év börtönt is kaphatnak. A barnamedve ugyanis védett, nem vadászható állat Magyarországon.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Ha jól értem ezek orvvadászok, hiszen nem jelentették még a kilőhető állatok elejtését sem. Milyen ember az, aki lelövi a védett állatokat?
nehogymá
@Dr plágium: csak a medve elejtése volt orvvadászat,egyéként "normál" vadászok voltak. nagyon véletlenül lelöttek egy védett állatot,véletlenül meg is nyuzták miegyéb. vadász ilyet sose tenne(irónia) rájuk varrnám a medvebört,ha már annyira kellett nekik,rohadjon rájuk. lehet,hogy vannak tisztességes vadászok,söt biztos,de akiket eddig láttam féktelen iszákos emberállatok.akiknek a vadászat nem sport hanem lehetöség a sznobizmusra meg a falkában ölésre
Dr plágium
@nehogymá: az elkövetők épp akkor tértek vissza egy olyan gímszarvassal, amely elejtésének helyét szintén nem jelölték meg, és magát az elejtés tényét sem regisztrálták.

Az MTI úgy tudja, hogy a vadorzó vadászok több bűncselekményt is elkövettek. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár hét év börtönt is kaphatnak. A barnamedve ugyanis védett, nem vadászható állat Magyarországon.

Nem ismerem az ide vonatkozó törvényeket, de ha elejt egy állatot és nem jelzi akkor az is bűncselekmény szerintem...titkolták az elejtett állatokat tehát az én szememben orvvadászok.
Véletlenül seggbe lehetne lőni őket is :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.