Senkinek sincs kétsége afelől, hogy számos bank elhagyja az országot és kevesebb nagybank lesz a piacon – mondta Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján.

A jegybankban a bankrendszerben azt szeretnénk látni, hogy rövid távon egészségesebbé váljon az eszközoldal. Hosszú távon pedig azt várjuk el a bankrendszertől, hogy fenntartható gazdasági növekedést támogassa – jelentette ki Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.

Jelenleg mintegy negyven bank működik Magyarországon, Ezek közül csupán kevés éri el azt a méret, amely mellett nyereségesen tud működni. Igenis lesznek összeolvadások. A jövőképem az, hogy lesz 5-7 nagybank, egymással komoly árversenyt folytatva – tette hozzá Nagy.

A konszolidáció felé elmozdulni elsősorban a nagybankok éri meg – állapította meg Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója. A CIB esetében az anyabank úgy döntött, hogy számára az olasz után a közép-kelet-európai piac a második legfontosabb, ennek pedig része a magyar is – olvasható a Portfolio.hu cikkében.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Nem hiszem. Csak egy példa: a K(and)H bank 2014 első negyed évében az adózás utáni nyeresége 6,1 milliárd Ft volt.
Miről beszélünk pár éve még állami konszolidációért kuncsorogtak.
Akkor a többi bank hogy működhet? Ugyanígy! Viszik ki a magyarok pénzét.
Ott CSESZTE el az összes eddigi kormány (szakemberek?) hogy hagyták ezt a rablást a külföldi bankoknak!
Csak úgy szabadott volna beengedni ide az országba őket, ha csak akkora kamatokkal dolgoznak, mint a saját országukban. Akkor nem itt tartanánk.
De az a szemét MNB a szemét OTP-vel és a szemét kormányokkal nem akartak lemondani a több számjegyes kamatokról! ( külföldi meg hülye lett volna kevesebbért itt lenni)
Példa: vállalkozó felvett hitelt itt Raiffeisentől közel 30%-ra. Kiment Ausztriába, ott felvett 9%-ra szintén a Raiffeisentől és kifizette az itthoni ~30%-os felvételt.
Akkor hogy is van ez? Sajnáljam a bankokat. Nem mennek azok sehova, amíg itt élő emberek vannak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
A "Számos" nevű bank elhagyja Magyarországot. - jelentette ki Matolcsy.
tivoli
@verőce21: ma, 16:57
Nehogy már! Még elviszik a bentlévőséget!
verőce21
A Magyarországon működő 40 nagybankból, csak négy tervezi kivonulását. - nem kell félni, lesz még hova tenni a lakosságnak a rengeteg pénzét. :)

"a jegybankelnök szerint négy külföldi tulajdonú nagybank vonulhat ki a következő másfél évben, …ezek a bankok nem hiteleznek, nem segítik a magyar gazdaságot."

--------------------------------------------------
www.napi.hu/fototar/fototar/201310/orig/image1383047338.jpg/600/
Az Alpár Ignác tervezte Magyar Nemzeti Bank épület építése 1902 tavaszán kezdődött és 1905 tavaszán fejeződött be, 1976 óta védett műemlék.
EcsiAntal
Tegnap a BP -ban személyesen pénztárnál fizettem be a hitelkártya törlesztésemet ---közölték hogy ez több mint 300 ft.ba kerül nekem + ba ---pofátlanság --felháborító amit ezek a szemetek meg mernek tenni minden következmény nélkül .
Strong
...Én eddig úgy tudtam, hogy a versenyhez versenyzők kellenek...node változnak az idők..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.