Az Együtt-PM vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkárral szemben, az ellenzéki tömörülés szerint az "általa több mint 20 millió forint értékben rendelt" külföldi vadászatot a legálisan kapott jövedelméből nem tudná fedezni.

Juhász Péter, az Együtt-PM Szövetség társelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ez az ügy ismét felveti, hogy a vagyonnyilatkozatokban a fideszes politikusok nem tüntetik fel megfelelően jövedelmüket, vagyonukat.

Lehetetlen, hogy abból a jövedelemből, amit legálisan kapnak, ilyen életvitelt fenn tudjanak tartani. Lázár János bruttó fizetése másfél millió forint, ami nagyjából nettó egymillió forint, ez a vadászat tehát a kétéves teljes nettó fizetését viszi el – fejtette ki.

"Lázár János ezek után nyilvánvalóan sok fácánt fog enni (...), de kenyérre már nem fog telni a fizetéséből" – fogalmazott, hozzátéve: erősen felmerül annak a gyanúja, hogy más bevételi forrása is van a fideszes politikusnak, amiről nem tájékoztatja a nyilvánosságot.

A pártszövetség Lázár Jánossal szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez, hogy derüljön ki, honnan származik az a jövedelme, amelyből egy ilyen vadászatot megengedhet magának – rögzítette, majd felidézve egy tavaly novemberi vadászatot is, azt mondta: a mostani nem egyedi eset.

Juhász Péter felszólította a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, számoljon el a nyilvánosság előtt, mely jövedelmét nem vallja be, és ezek miért nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatában – közölte.

Az atlatszo.hu szerdán azt írta: Lázár János 23 millió forintért rendelt csehországi fácánvadászatot, vagyonnyilatkozata szerint viszont ennyi készpénzzel nem is rendelkezik.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI kérdésére közölte: többen, közösen fizetik annak a vadászatnak a költségeit, amelyen részt vesz, így nincs ellentmondás a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a felmerülő kiadások között.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Nyugodjunk bele,...semmi sem fog történni, megmarad a mentelmi jog,
ki fogja javitani a bevallást, mint tónika, czomba, zsigamarcell és a többiek...
A mi pénzünket meg ugy szórja, mintha a sajátja lenne...
Hogy megsértödött, amikor a norvégek beintettek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kata53
@gibgab: Ez sem tetszik, de sajnos így van!
öcsi55
Abból a 3,1 milliárdból amit a hivatal kapott ha 23milliót ellövöldöznek észre sem veszik ,majd leírják a repi keretre. Az egyik stadiont épít a másik vadászgat egy kicsit így megy ez a magyar uraknál.
Dr. Felipe
Peti bohóc és antonio rogano esetében is elsikáltak mindent akkor lézer annyitisér balfácán jankó esetében is így járnak el. Sok szar befér még a fideSS szőnyeg alá de egyszer majd kifröccsen a sok fos és az bizony beteríti az egész jobboldalt.
human
Hogy Lázár 20 milliót ne tudjon zsebből kifizetni? Ez becsületsértés és biztos be fogja perelni az Együtt-PM-et :)
coyote3
És abból meg fogják tudni, hogy mennyit lopott???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.