A földművelésügyi tárcától a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés, a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá pedig a szakközépiskolák és a szakiskolák irányítása – mondta Lázár János csütörtökön Kiszomboron.

"Kevesebb templomot fogunk vidékfejlesztési pénzből felújítani, ellenben szeretném, ha külterületi vagy mezőgazdasági utakra, belvízelvezető rendszerekre több jutna" – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a négyezer lakosú Csongrád megyei község képviselő-testületi ülésén.

Lázár: a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés

Uniós forrásokból kívánja támogatni a kormány, hogy a kistelepüléseken is megjelenjen valamilyen feldolgozóipar, például vágópontokat alakítsanak ki, vagy növeljék a mezőgazdasági tárolókapacitást – közölte a politikus. A települések is forrásokhoz juthatnának a mezőgazdasághoz kapcsolódó infrastruktúra, például az öntözés vagy a belvízelvezetés fejlesztésére.

Lázár János kitért arra is, a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá kerülhet a szakközépiskolák és a szakiskolák irányítása. Ahogy fogalmazott, ez sokkal inkább gazdasági kérdés, mint oktatási. A munkanélküliség mellett sok a betöltetlen állás is, bizonyos területeken nem találni szakképzett munkaerőt.

Az államtitkár azt mondta, "hibát követett el a Fidesz-kormány azzal, hogy a háziorvosokat nem támogatta kellő mértékben az elmúlt négy évben". Vissza kell állítani a háziorvosok anyagi megbecsülését, társadalmi presztízsét, a rendelőket pedig fel kell szerelni a megfelelő eszközökkel, hogy a páciensek minél több ellátást helyben kaphassanak meg. A következő időszakban fontos feladat az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés erősítése is – hangsúlyozta a politikus.

A képviselő-testületi ülés után Lázár János utcafórumot tartott. Arra biztatta a megjelenteket, minél többen vegyenek részt a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választásokon, mivel számos, a mindennapi életüket befolyásoló döntés Brüsszelben születik, és az országnak erős érdekképviseletre van szüksége az EP-ben.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"Uniós forrásokból kívánja támogatni a kormány,..." - Hát harcoljatok még tovább ellenük. Micsoda bunkó egy társaság vagytok!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
Kész! A vidéknek is vége! Zabálhatjut a chilei cseresznyét!
m.macskosz
@Dr. Felipe: Sajnos nem, mert a seggnyalók is kaptak némi baksist,
a köztévé meg nem köti az átlag állampolgár orrára, hogy mekkora f..
ra szavaztak. :(
pbalage
valamelyik cosa nostrásnak közpénzen, vagyis ingyen kell egy gémeskút a budai villa kertjébe, ezért beszopatnak egy országot.
részemről ennyi a történet.
kkalman
Az összes rózsadombi tanya kap majd ezután tanyafejlesztési támogatást.
Desischado
Lehet megint lopni! Van miből sajnos! A hülye birkák meg mindent elhisznek ennek a rablóbandának, amelynek lézer oszlopos tagja! Fácángyilkos!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.