Az Átlátszó.hu birtokába került egy március 6-án kelt szerződés, amely szerint Lázár János 75 ezer euró, azaz mintegy 23 millió forint értékben rendelt meg novemberre egy csehországi fácánvadászatot, amin 2500-3000 madár elejtését tervezi vendégeivel.

A lelőtt fácánok darabjáért – áfával együtt – 30 eurót kell fizetnie, ha tehát sikerül mind a háromezret leszedni, az összesen 90 ezer euróba (mintegy 27 millió forintba) fog kerülni, de a szerződés ennél kevesebb zsákmánnyal, ennek megfelelően szerényebb, 75 ezer eurós (mintegy 23 millió forintos) költséggel jár majd. Az, hogy hányan osztoznak majd a 2500 lelőtt szárnyason, nem szerepel a szerződésben, annyi kiderül, hogy a közeli Hotel Senben vagy a Hotel Tvorsovicében fognak lakni.

Az Átlátszó megjegyzi, hogy Lázár János legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik annyi készpénzzel, amennyiről a vadászatra leszerződött.

Lázár János az Index kérdésére elmondta, hogy magánemberként valóban részt vesz a szóban forgó novemberi vadászaton. Ő szervezi, de annak a költségeit a vadászaton résztvevő személyek közül többen közösen fizetik. Szerinte ezért semmiféle ellentmondás nincsen a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a vadászat felmerülő költségei között.

Az esemény a magánélete része – mondta.

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Honnan van a pénz ??? A vagyonnyilatkozatban nem szerepel,
tehát nyilvánvaló, hogy a magyar adófizetök pénzéböl, esetleg
az EU-s pénzek elosztásából...Szabad a gazda ???
Reméljük tökön lövi magát a vadászat közben ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@nemkati:
Amennyiben egy ötlet a kitalálójának, vagy még pluszban másoknak is hasznos, az rendben van. Ami mások kárára születik, az nincs rendben. Ennyi, és nem több.
mariaberta
@postamester: Igazad van, kérdés, de a válaszon erősen el kell gondolkoznunk.
postamester
A ma esti Havas a pályán ( ATV ) kapott lézerjani apait-anyait !!!
De lepereg róla, a börön levö zsirréteg miatt...
Uj magyar paraszt-arisztrokrácia !!!
Grafix69
A fő Úri muri rohadna rájuk a puska cső ,hogy a medve ölelje meg őket a jobbágyok meg szedegessék a kecske szart Pintér állatkertjében , remélem a CÖF is kimegy azok hajtják a fácánokat ,szédületes egy rabló banda.Szerintem nem jó helyen áll a puska oldalán a csővel szemben is állhatna ez a tojás fejű.
Levrone
m.macskosz: jó a videó, de ezek igazából csak sima neodímium mágnesgolyók, viszont aki alakítja őket, az qrvaügyes, az tény.:-) Nekem is van, mert kísérletezek velük folyamatosan, tényleg piszok jó dolgokat lehet összerakni belőlük. Én még ezt megspékeltem néhány hasábbal, lappal, etc. is, így nagyon szép dolgokat lehet összehozni. Egyébként vannak belőlük ilyen többszáz darabos építőkészletek, főleg gyerekeknek, de felnőttek is remekül szórakoznak vele, GeoMag-nak hívják a termékcsaládot: www.jateknet.hu/geomag-marka

Igaz, nekem jobban bejött, hogy egyedileg rendeltem meg a különböző fajtákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.