Történelmi csúcsra, 1242 milliárd forintra emelkedett március végére a nem törlesztő lakossági hitelek összege - mutatják az MNB friss adatai. Ezzel a lakossági nemfizetési arány soha nem látott, 19...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
@Csizmás Kond: A bankokban kell keresni a hibát?
Egy klasszikust idézek.
"Az a miniszterelnök akinél 300 forint fölé megy az euró az nem tud kormányozni, le kell mondania."

Most mennyi egy euró? 310 forint. Ennyi.

Mehetsz vissza a homokozódba játszani kisgyerek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Csizmás Kond: Demagog, populista es buta dolog a bankokat szidni mindenert ami a deviza hitelesekkel tortent.
En elsosorban a politikusokat okolom, akik lehetove tettek ezt a format, gondolom nem kis juttatasert. A bankoknak persze hogy erdeke a hitelezes, barmi aron - ezert lobbiztak orbannal.
Masodsorban azokat akik olvasanal nelkul alairtak a szerzodest.
Harmadsorban pedig a bankok, akik hagytak megvezetni az embereket, de mint irtam, nekik erdekuk a hitelezes, hiszen ez a bankrendszer mozgatorugoja.
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Mi volt az átverés? A legtöbb ember a mai napig jobban járt, mint ha forint hitelt vett volna fel... Mellesleg a fidesz alatt 1/3-al nőtt a svájci frank..kinek a hibája is ez... Persze ilyen jómagyarosan mindenki annyit hallott meg a devizahitelből, hogy ez egy nagyon kedvező hitel, de az vegye fel, aki magasabb árfolyamon is tudja törleszteni. Ebből annyi jutott el az emberekhez, hogy ez nagyon occsó... Ilyen érvelés szinten, ha veszel egy részvényt és nem jól teljesít, akkor bepereled az adott kibocsájtót? A fidesz szándékos ellenségképet csinált, hogy ne az ő felelősségük legyen a matolcsy hülyesége...

Mindezt mondom 55e svájci frank hitellel, amivel még a mai napon is jobban járok, mint a forinttal...

Én értem, hogy sokan nem tudják ezt fizetni, és azt is, hogy adott esetben számítottak emelkedésre, de nem erre. Akkor is ez feltétlenül az adott bank hibája..

Amúgy kiváncsi lennék a közgazdasági okfejtésedre, hogy hitelezés nélkül, hogyan működik egy gazdaság..:) 10%-os állampapírral, mert az is hitel, abból is a legszarabb
kukac50
A kormány eddig azokon segített aki tudta fizetni a hitelét,segíthetne azokon is akik a közmunkabérből próbálják fizetni. lázárnak 25 milliós vadászatra van pénz devizások mentésére nincs.
Orbán az önkormányzati választás utánra ígérget segítséget. Addig meg szedik az uzsora kamatot.
Csizmás Kond
@ziziplanet: Az az izé amit hitelek tartanak fel az nem gazdaság, A gazdaság kifejlesztésére lehet hitelhez folyamodni de csak abban az esetben ha az már olya teljesítményre képes ami kihozza a hitelt kamatostol mindenestől és még hozamot is termel.
Az amit te mondasz az csak akkor éri meg ha jövedelmez, viszont az a többszázezres tömeg akik úgy értékelték, hogy kamatos kamat által jutnak lakáshoz, azok mint félrevezetett emberek, és erre épült az egész átverés.
moiszikf
@ziziplanet: tegnap, 01:31-re

Mi volt az átverés? Nagyon egyszerű. A bankok előre tudták,(kb. 2005-ben) hogy 2008-tól nem fogja védeni a Ft árfolyamát az MNB. Évekkel előre tisztába voltak azzal, hogy 2008-tól CHF árfolyamrobbanás lesz, a bankok tuti nem lepődtek meg.
Mivel a CHF csak egy elszámolási alap, minden Ft-ban bonyolódik, a bankoknak nem kell venniük egy árva Frankot sem,ezért a költségeik nem nőnek. Az emelkedő árfolyam, a törlesztésnél viszont extraprofitot hoz.
Összefoglalva: Különösen nagy értékre, ELŐRE MEGFONTOLTAN, bűnszövetségben elkövetett átb@szást hajtottak végre.
Egy tökös jogászokból álló brigádnak ezt a dolgot kellene megfeszegetni. (Persze lehet, hogy gyorsan elhullanának, mindenféle furcsa balesetben.)
Törölt felhasználó
@moiszikf: Lehet igazad van, de én nem vagyok az összeesküvés elméletek híve...Gyakorlatias vagyok, persze 2008 előtti időkben biztosan tudták, de hogy 2005-ben a markukat dörzsölve, látnokként, "előre megfontolt szándékkal", hát ez hit kérdése, mindenesetre nem bíróságon bizonyítható tény az biztos. Amúgy egy kérdés, ha ezt már minden bankban tudták ennyivel előre, akkor hogyhogy egy bani alkalmazottól nem szivárgott ez ki évek alatt. Szerintem volt pár bank, akik körbetartoztak, de a többinek ugyanúgy meglepetés volt. Szerinted melyik banknak éri meg a 20% nem fizető ügyfél..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.