Szombattól a bevásárlóközpontokban és benzinkutakon nem veheti már meg a füstölni valót a dohányos, kormányrendelet tiltja ki onnan a nemzeti dohányboltokat.

A tavaly nyári nyitás után öt hónappal született meg az erről szóló kormányrendelet, ami azóta is viták kereszttüzében áll. Az érintettek összefogtak, több mint tízezer aláírást gyűjtöttek össze, amit eljuttattak a nemzeti fejlesztési miniszterhez. Farkas Jácint is aláírta a petíciót.

"A dohánytörvénnyel számos kerekes székes sorstársam által megközelíthető helyet megszüntettek, a sort pedig most tovább folytatják. Azzal, hogy május 30-ától sem az akadálymentesített plázákban, sem a benzinkutakon nem tudok cigarettát vásárolni, akár egyórás kerülőútra kényszerítenek." – mondta a Borsnak a fiatalember.

"Bertalan Zsolt a feleségével egy XIII. kerületi Tescóban üzemeltet nemzeti dohányboltot. – Tavaly július elsején nyitottunk. Az üzletünket akadálymentessé tettük, hogy a mozgássérültek is könnyen bejuthassanak."

Azt mondja, csak az ő személyes károm 7-8 millió forint, de a többi érintett tulajdonos is hasonló veszteséget könyvelhet el. "Nem csoda, hogy pertársaság létrehozásán gondolkodunk."

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pictor
A régi hagyományos trafikosok, akik értették az üzletet, több tíz évig csinálták és kitúrták őket azoknak persze esélyt se adtak, hogy perelhessenek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
@kkalman: Bizony a fagyi vissza nyal . Az eddigi trafikosok mind csókosok voltak . A megbeszélt kötelességüket megtették (mert Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen ). A hasznuk nekik is megvolt eddig nem is volt baj . Viszont a "jéghegycsúcsán" szereplők több bevételt vártak ! Nagyra törő terveik vannak , szolgáltatókat vesz vissza az állam , bankok vonulhatnak ki az országból . Perelhetnek a trafikosok talán párnak adnak lehetőséget , mondjuk 2 trafikot nyithat egy 200 lelkes faluba
tivoli
@1magyar: Mindjárt gondoltam, mert ha dohányoznál, nem így beszélnél.
De szerintem mindenkinek magánügye, hogy szívja-e vagy se, kik vagyunk mi, hogy számon kérjük? Pláne, ha nem az orrunk alá fújják a füstöt.
1magyar
@tivoli: Dehogy kérem számon, csak éppen velük ne példálózzunk.
postamester
..." Szombattól a bevásárlóközpontokban és benzinkutakon
nem veheti már meg a füstölni valót a dohányos "...,
Kivéve mészároslörinc a multinationális cégeknél nyitott
hatalmas trafikjait !!!
aremy
@1magyar: ha autót vezethet a kerekesszékes akkor dohányozhasson is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.