Szombattól a bevásárlóközpontokban és benzinkutakon nem veheti már meg a füstölni valót a dohányos, kormányrendelet tiltja ki onnan a nemzeti dohányboltokat.

A tavaly nyári nyitás után öt hónappal született meg az erről szóló kormányrendelet, ami azóta is viták kereszttüzében áll. Az érintettek összefogtak, több mint tízezer aláírást gyűjtöttek össze, amit eljuttattak a nemzeti fejlesztési miniszterhez. Farkas Jácint is aláírta a petíciót.

"A dohánytörvénnyel számos kerekes székes sorstársam által megközelíthető helyet megszüntettek, a sort pedig most tovább folytatják. Azzal, hogy május 30-ától sem az akadálymentesített plázákban, sem a benzinkutakon nem tudok cigarettát vásárolni, akár egyórás kerülőútra kényszerítenek." – mondta a Borsnak a fiatalember.

"Bertalan Zsolt a feleségével egy XIII. kerületi Tescóban üzemeltet nemzeti dohányboltot. – Tavaly július elsején nyitottunk. Az üzletünket akadálymentessé tettük, hogy a mozgássérültek is könnyen bejuthassanak."

Azt mondja, csak az ő személyes károm 7-8 millió forint, de a többi érintett tulajdonos is hasonló veszteséget könyvelhet el. "Nem csoda, hogy pertársaság létrehozásán gondolkodunk."

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pictor
A régi hagyományos trafikosok, akik értették az üzletet, több tíz évig csinálták és kitúrták őket azoknak persze esélyt se adtak, hogy perelhessenek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csikknorisz
Végül is érthető a felháborodás. Egyszer azt mondják, hogy oké, működtethetsz ott trafikot, pár hónap múlva meg azt, hogy húzzá onnan a 'csába. Ez is olyan seggszáj-politika, mint a nagy manyup-átverés volt 3 éve.
pictor
A régi hagyományos trafikosok, akik értették az üzletet, több tíz évig csinálták és kitúrták őket azoknak persze esélyt se adtak, hogy perelhessenek!
Fradigege
Eddig a seggüket bújták, most pedig éppen lepippantják magukat, mert lapátra tették őket. Én ezzel a cigi árak mellet soha a büdös életben nem fogok jótékony jófej lenni. Szépen vegyék le a sápjukat ebből az árvízkárosultak és a rászorulók. Van abban annyi lóvém, ha cigit veszek, hogy abból levegyenek.
kkalman
Kedves fidesznyalonc trafiktulajdonosok! Hűségetek elismeréseképpen a fagyi visszanyalt.
coyote3
Miért is vernyognak a csókosok??? Tőlük nem vették el a megélhetésüket...:)))
1magyar
A kerekesszékes sorstársak nem tudnak cigit venni??? Nagyon helyes!!! Eldobom az agyam amikor kerekesszékben,amputált lábbal szívja a cigit, meg kérdés,hogy miből telik?
Rokkant nyugdíjból?
A sok százezer minimálbéres nem tud még ételt sem venni, nemhogy cigit.
kukac50
A törvények nem érnek semmit, mert havonta változtatja Orbán.
magyarbakancs
Nem szabad pereskedni felesleges.
Soha nem fogják vissza kapni a működési engedélyüket.
tavaszi
...akkor most volt trafikmutyi vagy sem??? ...nyertesekkel kib@szik a kormány??, vagy ..most hogy van ez???---------jaaaa..az csak egy ócsárlás volt...közben az emberek szépen leszoknak a bagóról...perre menni??? azt lehet ...csak nyugodtan. legyen még több kiadás a perköltséggel is.!
1magyar
@tivoli: Miért kérdezed? Egyébként ha dohányoztam volna is, ilyen árak mellett nincs az cigi amit elszívnék.
Senara
@kkalman: Bizony a fagyi vissza nyal . Az eddigi trafikosok mind csókosok voltak . A megbeszélt kötelességüket megtették (mert Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen ). A hasznuk nekik is megvolt eddig nem is volt baj . Viszont a "jéghegycsúcsán" szereplők több bevételt vártak ! Nagyra törő terveik vannak , szolgáltatókat vesz vissza az állam , bankok vonulhatnak ki az országból . Perelhetnek a trafikosok talán párnak adnak lehetőséget , mondjuk 2 trafikot nyithat egy 200 lelkes faluba
tivoli
@1magyar: Mindjárt gondoltam, mert ha dohányoznál, nem így beszélnél.
De szerintem mindenkinek magánügye, hogy szívja-e vagy se, kik vagyunk mi, hogy számon kérjük? Pláne, ha nem az orrunk alá fújják a füstöt.
1magyar
@tivoli: Dehogy kérem számon, csak éppen velük ne példálózzunk.
postamester
..." Szombattól a bevásárlóközpontokban és benzinkutakon
nem veheti már meg a füstölni valót a dohányos "...,
Kivéve mészároslörinc a multinationális cégeknél nyitott
hatalmas trafikjait !!!
aremy
@1magyar: ha autót vezethet a kerekesszékes akkor dohányozhasson is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.