Az MSZP újjászervezéséről és a magyar pártrendszer egészét kézbentartó oligarchákról is beszélt Szanyi Tibor az ATV Start című műsorában.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Az eredeti tőke felhalmozás időszakában Kapolyi, Gyurcsány, Bajnai és még sokan mások sem hagyhatták hogy az országot, mint valami koncot, csak és kizárólag a mások orozzák el. Hogy ez nem fér össze a korábbi szocialista erkölcs elveivel? De hol van már a szocializmus? A korábbi szocialista pártok bénázása, hely-és útkeresése butaságait kihasználva a fiatal demokraták szövetsége majd később ennek fordulatokat végrehajtó utóda, fokozatosan balra tekeredve kilopta a sajtot a liberálisokkal összeállt szocialisták szájából.Mára se sajt, se jövőkép, se vezető, csak Szanyi Tibor, aki oligarházik, miközben Brüsszelben fog dolgozni a szocialista Eu. frakcióban. Ehhez is arc kell ám !
Én mindig a szocialista eszméket tartottam magaménak, de ez ami itt a szocialista eszmék mai képviselői által képviselt, ahhoz semmi közöm. A szociális piacgazdaság alaposabb ismerete szükséges ahhoz, hogy a mi népünk tudja, merre van az előre és
" mit kíván a magyar nemzet " A szocialist pártot újra felépíteni szándékozók pedig kezdjék alul, keressenek alkalmas, érdemes, köztiszteletben álló egyszerű párton kívülieket, akik nem totálisan elkötelezettek a mai uralkodó párt felé, nem tartoznak lojalitással sehová, egyszerűen csak " rendes emberek ", akik megkérdezik a falun és kisvárosban, megyeszékhelyen és a fővárosban élő honfitársaikat, milyen érdekek mentén lennének hajlandóak elmenni és a voksukat adni a következő szavazáson.Milyen párt lenne alkalmas
human
De szerencsére vannak ilyen észlény emberek is mint ez a Szanyi.
világlátó
...véletlenül elvesztettem a folytatás lehetőségét. Milyen legyen az a párt, amelyik a korábbi szocialista pártokhoz hasonlóan a közép- és az alsó néprétegek tisztességes megélhetését, boldogulását tartja a legfontosabbnak. Ha ezek a kérdező biztosok elvégzik ezt az óriási feladatot, még mindig lehet kontrollt alkalmazva újra pontosítani az elvárásokat.Csak ez után lehet pártépítési munkához fogni és meghirdetni egy új párt létrejöttét, biztosítva a széles néptömegek legaktívabbjainak belépési lehetőségét.
Igen, hallom, megint kialakul a pártelit, az pedig már csak olyan, hogy eladja a saját lelkét és vele a széles néptömegek érdekeit is a legtöbbet fizetőnek, vagy kialakítja a saját nomenklatúráját, ahogy eddig is mind és mindenkor.
Ha csak ennyire vagyunk képesek, akkor ne is fogjunk hozzá, legyen úgy , ahogy mások, azaz a mai uralkodó teszi, amelyik az alig másfél millió szavazattal, kétharmados többséggel,azt csinál amit akar. Sajnos nincs más út.De ha mégis hozzáfognak egy új hazai párt építéséhez és a vélemények, kívánságok, ajánlások, javaslatok, tettre kész szándékok ismeretében felépítik ezt, talán nem egy szűk réteg elképzelései , hanem egy széles NEMZETI jövőkép formálódhat ki a vitákból, amelyekhez az ötleteket nem egyes képviselői előterjesztés útján lopnak be a parlamentbe, ahol a kétharmad akkor is megszavazza, ha másnap vissza kell vonni.
Erre a nagy nemzeti / szándékosan írok nemzetit mert ez már valóban az /vállalkozásra a mai Mszp nem alkalmas. Óhatatlanul a korábbi sztereotípiák szerint tenné a dolgát, ami mára sem tartalmában, sem módszerében sem eszközrendszerében nem követhető. Eddig tartott a szerepe, voltak értékei, voltak fekete időszakai, eddig tartott. A hazai, korábban középosztálybeliek, a munkás, alkalmazotti rétegek képviseletet szeretnének, de olyat, ami mellé végre biztonsággal, bizalommal állhatnak. Természetes, normális emberi igény ez. Nem a fortélyos félelem és a meghunyászkodás a természete a normális embereknek. Pedig ha nem...
asztmás
Végül is mindegy is , nem Szanyi lesz az egyetlen Brüsszelben aki nem oda való. a jó fizetésen kívül neki lesz a legkellemetlenebb szembesülni azzal a felismeréssel majd : "hú basszus de tuskó vagyok közöttük"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.