Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2014 első negyedévében 3,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a Központi Statisztikai Hivatal szerdán.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez képest 3,2, az előző negyedévihez képest 1,1 százalékkal emelkedett. A most közölt számok megegyeznek a május közepén közölt előzetes adatokkal.

A KSH közlése szerint az építőipar, valamint a feldolgozóipar teljesítménye jelentősen bővült január-márciusban.

Románia még jobban teljesít

A román GDP a nyers és a naptárhatással kiigazított adat szerint egyaránt 3,8 százalékkal bővült az első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte ugyancsak ma a román országos statisztikai intézet.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
és a ksh azt is közölte, hogy az építőipari beruházások valamint egyéb fejlesztések hány százaléka részesült uniós támogatásban...valamint hogy ezek hányad része is volt a magyarok önrésze?...tehát a gdp bővülésének hányad része is ami a magyarok teljesítménye, és mekkora az unió érdeme ebben?
valamint hogy az előző év azonos időszaka előtt mennyivel is csökkent az a bizonyos gdp...meg az az előtti évben is?
ja hát így könnyű verni a nyálat az unió pénzén kedveskéim...mint az egyszeri cigány amikor a kocsmában villog, hogy ekkora rolexet vettem a segílyből...milyen fasza gyerek vagyok...na ja...így könnyű...
pbalage
@bundi: külön riszpekt a rolexes hasonlatért

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.