Az Angliában élő magyarok dolgozni költöztek ki a magasabb életszínvonal reményében a rossz gazdasági helyzet elől menekülve, rendelkeznek legalább középfokú iskolai végzettséggel, főként 2010 után költöztek ki, és öt évig még biztosan nem akarnak hazatérni – ez derül ki 5200 Angliában élő magyar válaszai alapján egy kutatásból.

A hvg.hu azt írja,a kutatás arra kereste a választ, hogy milyen okokból költöznek magyarok Nagy-Britanniába, mi jellemzi társadalmi-gazdasági helyzetüket, mennyire érzik magukat sikeresnek, illetve hogy mik a jövőre vonatkozó terveik, akarnak-e hazatérni.

A válaszokból kiderült, 2010 után ugrott meg a Nagy-Britanniába költöző magyarok száma, a legtöbben 2012-ben érkeztek a szigetországba, de a válaszadók kétharmada (65,1 százalék) az elmúlt négy évben költözött ki.A kiutazók 70,1 százaléka ráadásul már Magyarországon is teljes, vagy részmunkaidőben dolgozott, 16,1 százalékuk pedig a diákévei indult Angliába.

A kiutazók tíz százaléka a házas- vagy élettársát követve érkezett Nagy-Britanniába, 7,2 százalék tanulni érkezett, és csak mintegy 5,1 százalék utazott ki "szerencsét próbálni".

Háromnegyedük, 73,1 százalékuk semmiképp sem akar öt éven belül hazaköltözni, sőt, 38 százalék soha nem akar már visszatérni Magyarországra. A válaszadók között alig voltak olyanok (6,1 százalék), akik egy éven belül haza akarnának térni – számolt be a hvg.hu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.