Kinevezte Orbán Viktor harmadik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet. Legalábbis az MTI szerint, mert az eseményre mást nem engedtek be.

Áder János államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át megbízólevelét Semjén Zsolt tárca nélküli miniszternek, Pintér Sándor belügyminiszternek, Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, Hende Csaba honvédelmi miniszternek, Trócsányi László igazságügyi miniszternek, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek és Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Megalakult a harmadik Orbán-kormány

A köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfő és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében nevezte ki az új kormány minisztereit pénteki hatállyal. Az alaptörvény értelmében a minisztereket a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki, a kabinet a tárcavezetők kinevezésével alakul meg.

Orbán Viktor harmadik kormányának tagjai az Országgyűlés délelőtt 11-kor kezdődő, egyórásra tervezett plenáris ülésén esküt tesznek.

A Sándor-palotában tartott rövid rendezvényen, amelyen beszédek nem hangzottak el, családtagok és munkatársak vettek részt. Az új kormányt rövid műsorral köszöntötték, majd az elnöki hivatal koccintásra invitálta a jelenlévőket.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Katalin Mészáros
Úgy megnyugodtam... most már biztonságban vagyunk! (de a pénzünk legalább is...)
human
@Katalin Mészáros: Ja. Legalább tudjuk kiknél van.
postamester
Mintegy esti misén...csengetett a föministráns
és a hívök felálltak, mint egy müködö f...
pbalage
a legjobb az a rész volt, amikor a lézerjani a saját kölyke nyakára köti a semjén nyakkendőjét:

444.hu/assets/lazar_2.jpg
Szvetlana
Tessenek már beismerni, hogy totálisan megbukott az oktatásügy és az egészségügy!
De az illetékeseknek nem kérjük az évismétlést, sőt! a pótvizsgát sem!!!
Nil
Ennyi jelentéktelen ember - és mekkora hatalmat adtak nekik - jól bemocskolódnak egy életre! Szegény családjuk! Úgy fognak járni mint Hitler és az ő csapata - plusz az SS és SA no meg a többiek gyerekei - a mai napi csak bocsánatot kérnek a szüleik vétkeiért.
Egyszer csak felébredünk ebből a rémálomból.
Úgy látszik az 56-s hősök gyerekei és unokái már nem annyira hősök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.