Az utóbbi években egyre inkább a magas devizahitel-törlesztőrészletek kényszerítik külföldi munkavállalásra honfitársainkat. Ők összesen több mint 500 milliárd forintnyi összeget utalnak haza évente, ami a magyar GDP 1,8 százalékát teszi ki – írja a Hetek.

A Világbank statisztikája szerint a 2,4 milliárd dollárnyi (545 milliárd forint) „diaszpóra-segély" igazán jelentős tétel: a magyar GDP 1,8 százalékát teszi ki. A legtöbb pénz (426 millió dollár) Németországból érkezik, a sorban az USA, Kanada, Ausztria, valamint holtversenyben Ausztrália és az Egyesült Királyság következik.

A külföldi munkavállalások céljai ugyanis némileg változtak az EU-csatlakozás óta eltelt 10 év során. „Az időszak első felében igen vegyes volt a kép, volt, aki csak úgy pénzt keresni és elkölteni akart, volt, aki konkrét célra gyűjtött, volt, aki puszta kalandvágyból, és persze volt, aki nyelvtanulási céllal indult útnak. A tervezett idő jellemzően egy év volt. Az utóbbi években viszont jellemzően az anyagiak kerültek előtérbe. Körülbelül minden második ügyfelünk devizahiteles, tehát azért megy ki, hogy annak részleteit vagy egyben az egész összeget visszafizethesse" – mondta a lapnak Tanay Marcell, a legnagyobb külföldimunkaerő-közvetítő iroda, az EUwork Kft. ügyvezetője.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Desischado: Sajnos igaz, kiveve a fideSS politikusait azok hozzatartozoit es barati koreiket. Sacc per kb nehany szazezer embert.
Szoval igy nez ki a lazarfele kasztrendszer:
200 ezer top kiskiraly
2 millio viszonylag jol elo kozepreteg (folyamatosan csokkeno a szamuk)
3+ millio lecsuszott, de meg kuzdo polgar
4+ millio melyszegeny, szamuk foilyamatosan no
600 ezer kulfolfdre menekult, szamuk rohamosan no
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csip-csop
@Grafix69: orulokneki, hogy ilyen jò èletszinvonalban tudsz èlni.
qxy
Amúgy itt a Németeknél is lehet nagy lábon élni itt is 5 Eu a csirke, de én el megyek a Ruszki boltba és veszek egy karton csak combot, 10 kiló és 17 Eu. Kicsontozom, a bőre,- töpörtő, a csontja levesnek, a a husi, Brassói, pörkölt, rántani. a vége,( fara, rizses hús. vagy leves.
A Lidl. be, 4 comb,3 Eu, Bőrét kidobják, a csontot is a farát is és rántott hús.- ami marad, másnap egye meg a fene.
Na ez a nem mindegy.
csip-csop
@qxy: ha a ruszki uzletbe mèsz vàsàrolni, akkor vigyàz, hogy nehogy csernobilmelol jojjenek a csibe husok. èn o bennuk nem bizom, mert nincsennek ellenorizve ahogy kell, meg lehet, hogy vietnàm vagy kinàbòl jonnek a pipik.
qxy
@csip-csop: Ezek ott helyben termelik nem gond. Sokkal jobb a húsnak is a minősége.
Példa. 10 kiló kolbász hús a Kauflandi húsból, 21% víz. 10 kiló kolbász hús a Ruszki boltbol, 2% víz. Tudom, 71 óta vagyok hentes. Mondanám csinálj mind kettőből fasirtot ( fél kilót. ugyan azzal a fűszerekkel. ég és föld.
csip-csop
@qxy: koszi a receptett, de èn gyors szakàcs vagyok, 5 perces ebèd ès vacsora, nemszeretek pancsolni, mert ha neki àllok, akkor vège a diètàmnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.