Kevesebbet ér a minimálbér, mint négy évvel ezelőtt - mondta Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, egyúttal bejelentette: a következő parlamenti ülésen felajánl Orbán Viktor miniszterelnöknek 66 500 forintot, hogy tegyen kísérletet arra, meg lehet-e élni a nettó minimálbérből.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
@szandokan: Nemcsak az az éhezés, ha valaki nem eszik, ez a mennyiségi éhezés, hanem az is az, ha az ember nem tud folyamatosan minőségi élelmet venni magának, minőségi éhezés. Éppen Te vagy az, aki kiosztottad itt az embereket, hogy csak a minőséget kell megvásárolni, fogyasztani. Kedvenc példád a csoki. Szerinted a Milka is "ehetetlen", illetve nem éri el az általad megszokott minőséget. Nem emlékszem már, melyik csokit favorizálod, de ha azt nem tudnád megvásárolni, miközben azért kapható lenne, Te is a minőségi éhezők táborát gyarapítanád. Csokiból legalábbis.
Sok ember úgy éli a minden napjait, hogy esélye sincs minőségi étkezésre, és sokszor csak azért eszik, hogy az aznapot valahogy túlélje. Utálja a csirkefar-hátat, a tescós parizert, a csak zsíros kenyeret, naponta 3x1 szeletet, miközben tudja, esélye nincs arra, hogy ebből kitörjön, és a far-hát helyett mell filét, a tescós parizer helyett mangalica stifoldert ehessen.
A csak minőségi éhezők valahol a valódi éhezők táborát is erősítik, mert nem annyit esznek, hogy valóban jól is lakjanak. Csak a túlélésre játszanak, és sokan vannak hosszú évek óta, miközben arra várnak, hogy legyen valaki aki az élére áll egy mindent elsöprő tüntetésnek, felkelésnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@szandokan: Ahogy veled is értekezek, úgy válaszolok, illetve reagálok aloe írására is, AMIHEZ JOGOM VAN! Ezért van a kommentelés, tudod? Nehogy már te döntsd el, hogy kinek a komentjére reagálhatok!
A másik, tényleg ilyen naív vagy, vagy engem nézel ekkora hülyének?! Nem óriási fizetésekre gondolok, hanem tisztességes keresetre, amiből emberien meglehet élni! És amihez a kétkezi munkásnak is joga van! Van külömbség a fizetések között, és én is rendben valónak tartom, hogy egy orvos, igazgató, tudós keressen többet, mint egy kétkezi munkás, hiszen tanult érte. De ne legyen a bérek között akkora külömbség, mint ami most van! Tisztelem a tudást, hiszen nélküle semmik sem vagyunk. De ne az legyen már, hogy akinek nincs felsőfokú végzettsége, vagy szakmája, annak nem jár az emberi megélhetés?! Annak csak az jár, hogy éhbérért gürizzen?! Nem milliókat akarok keresni, hanem tisztességes bért akarok a munkámért, amiből megtudok élni! És egyetértek abban is, hogy jó, ha van szakma, de piacképes szakmák kellenének! És ki itt a zseni, csak nem magadat fényezed már megint? Nem mondták még neked hogy az öndicséret nem annyira cool?
human
@aloe: "minden kölöknél okos telefon, meg drága cuccok, ott hagyott kenyér a kukában, kaják a menzán"
Na a végén még kiderül, hogy a szegénység bulvárkacsa.
szandokan
@Desischado: Már tegnap is próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy a különbség "n" betűvel írandó, de látom, sikertelenül. A kérdésemre viszont nem válaszoltál, hogy milyen munkát tudnál elképzelni magadnak? Nincs érettségid, szakmád, diplomád, akkor mit szeretnél mégis csinálni? Az utolsó mondatom végére meg odatettem a röhögő jelet...:-)
Január
@szandokan: Csak azt írtam le, ami egy jó ideig a valóság volt, válaszul arra, hogy kik is kérhették csak a pecsétet Tőled munka helyett.
Sede
Ezt a baromságot. Ugyan már! Kik kergetnék el? Azok, akik arra sem voltak képesek, hogy elmenjenek szavazni??? Hagyjuk már ezt az "elkergetős" hülyeséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.