Orvosokat, egy sor alvállalkozót, de még a neki oltóanyagot gyártó állami szervezetet, valamint a NAV-ot sem fizette ki időben a Miniszterelnökség frissen kinevezett államtitkára által vezetett cég – írja a hvg.hu.

A lap szerintaz Oxivit Kft. éveken keresztül görgetett maga előtt – a végére több százmillió forintra rúgó – adósságot, miközben tulajdonosa, az egészségügyi menedzser Sonkodi Balázs szívesen hivatkozott arra, hogy „ő Lázár spanja".

Az Oxivit Kft-t május 13-án adta el, néhány héttel azelőtt, hogy megkapta a stratégiai ügyekért felelős államtitkári posztot a Lázár János vezette Miniszterelnökségen. És néhány nappal azután, hogy a NAV egy újabb végrehajtást indított a cég ellen.

A birtokukba került céges iratok alapján Sonkodi május 13-án – pár héttel kinevezése előtt – eladta az Oxivitet, és lemondott ügyvezetői tisztségéről. A kormány tagjainak és az államtitkároknak a jogállásáról rendelkező törvény pedig előírja az összeférhetetlenséget, vagyis állami vezetőként egy államtitkár „további munkavégzésre irányuló jogviszonyt" – ideértve a felügyelőbizottsági tagságot, gazdasági társaság vezető tisztségét – nem létesíthet.

A vevő az egészségügyi és ingatlanbefektetéseiről ismert nagyvállalkozó, Nyíri Viktor. Az az irat is birtokunkban van, amely szerint alig pár nappal az adásvétel előtt, még május 8-án is kérte a NAV Észak-budapesti Adóigazgatósága, hogy jegyezzék be a cégjegyzékbe az Oxivit ellen indított végrehajtást. Megszereztek két olyan, bírósági végrehajtó által kiállított dokumentumot is, amelyekből az derül ki: a cég két különböző végrehajtási eljárását le lehet zárni, mert „az adós a tartozását kiegyenlítette".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
De érdekes...mindig csak a mutyizás...
Senara
Kíváncsi vagyok mikor jönnek a komálósok és megvédik , mondjuk egy olyan indokkal Kunhalmi diákigazolványt hamisított . A stratégiai ügyekért felelős államtitkári posztot felhasználja pár száz milla elsikálására , helyzetbe hozva a volt cégét , veszteségből nyereség lesz ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.