Lázár János és az RTL között az a különbség, hogy az előbbi költi, az utóbbi meg termeli a köz pénzét. Előbbi ráadásul szenvedélyesen, és nem akárhol (vö. francia Riviéra, London). Nem akartam hinni a szememnek, amikor jó néhány portálon azzal a lázári mondattal kellett szembesülnöm, hogy „az RTL vezetői azt gondolják, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózniuk”. Az egészben azt tartom rémisztőnek, hogy sokan ezt a kapitális hazugságot el is hiszik. Hiszen az RTL Klub valamennyi kereskedelmi média közül eddig is a legtöbb adót fizette, éspedig az érvényes társasági adótörvény szerint, ahogyan illik. És tegnapelőttig abban a hitben élt, hogy teljesíti a közteherviselés rá eső részét. Az RTL tehát fizette és fizeti a nyeresége után az adóját, csak azt nem érti, hogy az Orbán-kormány miért óhajtja különadóval terhelni a reklámtevékenysége után bejövő „extraprofitja” miatt. Nincs más jövedelme, mint ami az általa kínált „felületen” (műsorközökben) reklámban, hirdetésben...

Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
"Lázár ugyanis a Napi Gazdaságban kilátásba helyezte, hogy „más területeken, ahol extraprofit keletkezik”, további különadókat vezethet be a kormány, feltéve, hogy ezt a 2015-ös költségvetés igényli. (Ha-ha! Még az idén össze kéne kaparni vagy 100-150 milliárdot.) Szabad magyar fordításban ez annyit jelent, hogy Orbán, Lázár, Rogán vagy Varga mondja meg, hol „keletkezik” extraprofit, s egyáltalán, mi az, mekkora az a haszonkulcs??? (Nem a szó marxi értelmében, bár az átlagember semmilyen értelemben nem fogja fel az „extrát”.) Hanem azzal a nemes, unortodox egyszerűséggel, ahogyan ők kezelik a fogalmat. Onnan vesznek el, ahonnan akarnak és olyan jogcímen, amilyenen akarnak. Ez példátlan a piacgazdaságok történetében. Csoda, hogy menekül a tőke tőlünk? Hiszen ha sokat keresel – teljesen törvényesen egyébként – és nem vagy „csókos”, akkor teljesen közömbös, hogy megfizetted-e a törvény szerinti adót. Kitalálnak neked egy újat, és a rá vonatkozó új törvényt egy éjszaka alatt végigdarálja a kétharmad.

Magyarországon nincs vagyon- és jogbiztonság. És Lázár hovatovább még dicsekszik is ezzel. Amilyen buta politikus, még alá is fűt a bizonytalanságnak." (Aczél Endre)
Desischado
Kérem, ne feledjük, hogy Abszurdisztánban minden lehetséges! Remélem, ez okozza majd a remélhetőleg mielőbbi bukásukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.