Havi 2-5 ezer kilométerre elegendő üzemanyagot vehetnek a képviselők arról a kártyáról, amit az Országgyűlés Hivatala biztosít számukra – írja a Vs.hu.

A lap kérésére kiadott adatokból kiderül, négyen is 200 ezer forint feletti keretet kapnak, tizenhárman viszont lemondtak a lehetőségről, és a tömegközlekedést választották.

A 99, benzinkártyát kérő képviselő autózásához júniusban 11,6 millió forintos keretet biztosított az Országgyűlés hivatala. A legtöbbet – havi ötezer kilométert – öt képviselő vezethet: a jobbikos Apáti István (Mátészalka) és Bana Tibor (Szentgotthárd), a fideszes Vitányi István (Berettyóújfalu), illetve az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó (Kaba) és Legény Zsolt (Vásárosnamény).

Az új országgyűlési törvény értelmében a képviselők már nem kapnak költségtérítést, igényelhetnek viszont benzinkártyát, amiben egyik fontos szempont, hogy a képviselő milyen messze lakik Budapesttől.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
@postamester: Elképesztő az a pazarlás, amit ebben az esetben (is) megenged magának az állam. Ezek az emberek nagyon jól meg vannak fizetve, tehát az lenne a korrekt, ha a havi pénzbeli juttatáson kívül semmilyen egyéb pluszt nem kapnának, ugyanis ekkora jövedelemből (és ez még nem minden sokuknál!!!) telne lakhatásra, üzemanyagra, und so weiter.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
paulovics48
Minden juttatást megvonnák tőlük. Fedezzék saját pénzükből, hisz nagyon szép havi fixük van. Egy nagy ló...t, nem személy használatú gépkocsit, amit ingyér , vagyis a mi pénznkből tankolnak.
1magyar
Milliós fizetések, szar munkáért, és még a tankolást is mi fizetjük?
Cicamama55
Azt a magas fizetést akkor miért kapják, ha a szállás, utazás ingyenes! Erre a nép nem hatalmazta fel őket! Ott, hol a lakosság többsége nyomorog, enyhén szólva nem ETIKUS az ilyen pazarlás...A nép termeljen, a felső tízezer meg dőzsöljön?! Nesze neked demokrácia! Bár már ezt a fogalmat is átértelmezte a tisztelt 2/3-os kormány!
Szvetlana
@Cicamama55: Arra gondoltál már, hogy kevesebb lett a képviselő, de a költségvetés a duplájára nőtt?
Cicamama55
@Szvetlana Nem lehet nem észre venni! 2010-es választások előtt megígérték, hogy csökkentik a kormánytisztviselők, hivatalok, képviselők létszámát...Ez megtörtént úgy, hogy a nem kívánatos elemeket "kitörölték", elzavarták , sajátjaiknak pedig jól fizető állásokat kreáltak! A fele annyi alkalmazottuknak dupla annyi fizetést szavaztak meg!S hát a TEK-re költött pénz?! Kész vagyon! Nem lehetett hallani a saját hadtest létre hozási tervükről 2010 előtt. Azt mondta Orbán Viktor, hogy az összes magyart fogja képviselni, függetlenül a párti hovatartozásuktól! Na ez az egyetlen dolog, melyet nem sikerült megvalósítania, pedig ez takarja a "hőn szeretett"/?!/ népét, azaz minket! Ezt saját bőrünkön érezzük, van aki beismeri, van aki elhallgatja.
paulovics48
Ez a kormány nem két harmados, hanem egy párt rendszer, aki be engedi a parlamentbe az úgy nevezett ELLENZÉK-et. Szavazások, döntő többségel a Fidesz javára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.