Az Európai Unió egyelőre nem engedélyezte a paksi atomerőmű bővítését, többféle vizsgálatot is folytat az ügyben – derül ki a Wall Street Journal tudósításából.

A Napi.hu által szemlézett anyagban azt írják, a magyar parlament képviselői zöld utat adtak annak az üzletnek, amelyben Magyarország vitatott pénzügyi konstrukcióra alapozva, orosz állami hitelből építene két új nukleáris reaktort.

Az Európai Bizottság (EB) szóvivője már a múlt héten jelezte, hogy a Brüsszel vizsgálja az üzlet közbeszerzései vonatkozásait, miután a magyar kormány januárban szimplán az orosz Roszatomnak adta a bővítés lehetőségét. A bizottság ugyanakkor még csak célzást sem tett arra, hogy mennyi ideig fog tartani a vizsgálat, amelyben arra keresik a választ: összhangban van-e a magyar kormány eljárása az uniós szabályokkal – írja a Napi.hu.

Az uniós szervezetek tárgyalásokat folytatnak a magyar hatóságokkal annak érdekben, hogy pontosabban meghatározzák a lehetséges problémákat, és ha szükséges, megtalálják a megfelelő megoldásokat.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
bárcsak húzná keresztbe végre valaki/valami ezt a féktelen lopást és diktatúragyanús demagógiát, de örökre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@Nil: Nagyon fiatal lehetsz barátom, ha még ilyen ideológiák munkálnak benned. Az élet sosem arról szólt, hogy a szomszédomnak kaparom ki a gesztenyét, mivel itt a családom, azokat kell eltartanom, életüket lehetőség szerint jobbá tennem. Ha a szomszédnak kell gesztenye, kaparja ki maga. S ha csak harc árán tudom megszerezni, akkor harcolni fogok érte. De csak az én családom kedvéért, mert a szomszéd családjáért a szomszéd a felelős. Harcoljon ő is. S mindenki a saját eszközével. Erre illik az a nagyon találó mondás, hogy ha mindenki a saját portáját sepri csak, akkor már rend is van a világban.

Most tágabb értelembe véve a családot, nevezzük érdekcsoportoknak, pártoknak. Természetesn azon belül mindenki úgy áll a dolgokhoz, hogy az ök érdekeik érvényesüljenek, felveszik a harcot a másik érdekcsoporthoz tartozókkal, azzal, hogy győzzön a jobbik. Itt elővesznek nemtelen eszközöket is, ami ugye vitatható erkölcsileg, de a győztes szempontjából csak a végeredmény számít.
S vannak emberek, akik mindig tudják, hogy hová álljanak érdekeik szerint, s vannak a jószívűek, igazságosak, akik mindig a vesztesek oldalán maradnak.
A mai világban farkastörvények uralkodnak. Aki lemarad, kimarad. Ezért mondom, hogy mindig a saját érdekem az első, s csak aztán a másé, mert fordított helyzetben nem biztos, hogy jut egy falat is. És így volt ez már az ősközösségben is. Minden vadász hazavitte a zsákmányt a szomszéd törzs orra elől, s otthon a törzsfőnök osztotta el kinek-kinek érdeme szerint. De lehet, hogy egyik másik törzsbéli szép kavicsokat adott a főnöknek, vagy a feleségét ajánlotta fel, vagy a legszebbik lányát, s mindjárt több jutott neki, mint amennyit megérdemelt volna. Na, ezek voltak az első ügyeskedők, akik ha már megszedték magukat, elzavarták az ellenük szólókat, és felbomlott az ősközösség.
bence
@tivoli: ! Már hogyne lenne ! Pont az a baj , hogy orbánt nem érdekli a nép véleménye !
Tévedsz ! ha azt gondolod ,hogy akármit csinálunk az erőmű mindenképpen megépül ! Ha azok az emberek akik most birka módjára halgatnak , összefognának és végrehajtanának egy második 2006-ot ,akkor bizony ennek a kormánynak sem maradna más választása mint az előzőnek , hogy veszi a hátizsákját és takarodik !!!
Olyan morbid dolgot pedig , hogy elhitetem magammal az erőmű megépítése a legjobb , háát még azt is megmosolygom aki ezt a balgaságot elhiszi !!!
Nil
@tivoli: no ezért tartunk ott ahol - de kaparj nyugodtan - ha máskor nem,amikor haldokolsz majd rájössz hogy mennyire felesleges volt - addig meg merülj el a gesztenyédben és nehogy másnak is jusson belőle vigyázz!! (Ne zavaron hogy rádrohad)
tivoli
@Nil: Látom, kezd eldurvulni a beszélgetés. Te is ahelyett, hogy gondolkodnál kicsit, hogy javíthatnád fel szánalmas életedet, csak a magad szerencsétlen sorsának felelősségét akarod áttolni másokra.
Az ilyen beírásoktól is lehetne tartózkodnod, mert azt hiszem, hogy nem szolgáltam rá, hogy ismeretlenül ilyen aljas megjegyzéseket tegyél rám. Ezek után (ha eddig akartam volna is esetleg) , nem jóindulat jár neked, legfeljebb egy jó kis pofánvágás.
Először is sérelmezed, hogy a másiknak ha van, miért nem ossza szét. Ha azt tenné, neki se maradna semmije. Azt meg nem várhatja el senki, hogy azért dolgozzon bárki is, hogy másnak (például neked) legyen. Te miért nem osztod szét a holmidat? Vagy az ideológia csak másokra vonatkozik?
Ez az egyik. A másik az, hogy amig nem teszel az asztalra, ne is akarj onnan elvenni, mert nem illett.
A harmadik, ha valamit akarnál koldulni az élettől, az ne olyanok pocskondiázásával akard elérni, akik nagyon jól meglennének a te szánalmas kis nyavalygásaid nélkül is. S ha meg is döglik minden gesztenyés, neked abból se lesz semmi hasznod, mert arra nem vagy képes, hogy összeszed, tőled akár meg is rohadhat
Ne várd el, hogy nagykanállal adják az ételt a szádba csak azért, hogy befogd, mert a kutyát nem érdekli rajtad kívűl, hogy van-e mit enned. Menj dolgozni, gesztenyét kaparni, gondoskodj magadról mert a sültgalamb nem repked magától.
"no ezért tartunk ott ahol ", mert a magad fajta nem dolgozik csak követelőzik, sőt átkozódik.
Nil
@tivoli: bocs aljas aki mondja
én szét osztom a holmimat - a környezetem tudja ezért ami számukra felesleges azt is nekem adják mert tudják hogy jó helyre kerülnek a dolgok.
És persze megpróbálom eladni amim van - ami összegyűlt az évek alatt - de ma a könyv nem érték, a ruha -tökmindegy hogy milyen -nem érték - így ezek nagy része karitatív célra megy.
A bolhapiac sok jó tapasztalathoz - okosok most teszik tönkre - pedig sok kisöreg gyönyör dolgokat hoz ki, nem kér sokat - és mégse veszik meg tőle,pedig akkor tudna enni talán aznap.
És bocs de mindig is felelősséget vállaltam a dolgaimért - persze mondok olyat hogy ha a másik ezt vagy azt tenné jobb lenne a világ, nekem és másoknak könnyebb az élete - de ez az igazság. Már a suliban is az volt a baj hogy nem tudtam tolerálni a hülyeséget és az igazságtalanságot.
És szokás szerint megint azért vagyok bajban mert megbíztam másban - de ez is az én döntésem és továbbra is bízni fogok az emberekben - sok jó van közöttük.
És továbbra is segíteni fogok ha látom hogy valaki bajban van és van lehetőségem a segítségre. Én nem vagyok hajlandó belerúgni a földön fekvő emberbe függetlenül attól miért került oda.
És még egy fontos szabályom van:Ne tegyek mással olyat, amit én magam sem szeretnék megélni. (Valami hasonló van a Bibliában is :-D)
Megtalálom a megoldást, ahogy eddig is. A jövő nincs kőbe vésve. de inkább halok meg becsületesen mint élek sokáig becstelenül - másképp fogalmazva: nem a halál a legrosszabb ami egy emberrel történhet.
Egyébként meg olvasd el újra amit írtam és gondolkozz el azon hogy valójában mi az aljasság.
Olvass egy kis Maupassant-t - a novellák nagyon jók.
tivoli
@Nil: Én benned nem bíznék sohasem és a világért sem fogadnék el tőled semmit.
Hogy miért nem? Azért kérlek szépen, mert ismeretlenül is képes vagy lehordani valakit, csak mert nem úgy gondolkodik, mint te. Azt is el tudom képzelni, hogy az általad megajándékozottnak túl sokba fog kerülni "nagylelkűséged", ha esetleg a továbbiakban nem lesz veled 100%-ban lojális.
Aztán az is igaz, hogy aki az embereket szereti az elnézi gyarlóságukat és nem akarja megmondani folyton, hogy mit csináljanak és mit ne.
Szóval egy álhumánus zsarnok vagy, aki megpróbál az emberek bizalmába férkőzni, szép szóval magad behízelegni, aztán mikor a páciens azt hiszi, hogy minden rendben van, jön a fekete leves, a benyújtott számla kifizetése és az ébredés keserves lesz szegénynek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.